maanantaina, toukokuuta 29, 2017

Syötävät kesäkukkaset

Voikukkapellon vaatimattomat kesäkukkaset ovat tänä vuonna syötävää sorttia. Terassilaatikoita koristavat viher-, pipar- ja marokonminttu, timjami, rakuuna, persilja, lehtiselleri ja sipuli. Mukaan muodon vuoksi ja piristykseksi pari samettiruusua. Ei mitään kukkailottelua, mutta juurikin sitä vihreää, mistä tykkään. Ja ihan jees, kun syötävät saa kätevästi poimittua terassilaatikoista.

Voi olla, että jotain muutakin innostun vielä hankkimaan, mutta odotetaan nyt mihin nämä kelit tästä kehittyvät. Kylmää on luvattu... :( Nuo Orthexin Epoque-laatikot ovat muuten ihan parhaat! En ole kastelijana mitään reippainta sorttia ja nuo kyllä antavat laiskemmallekin kastelijalle sopivasti armoa ja mittatikuista näkee helposti, milloin säiliöihin täytyy laittaa lisää vettä. Suosittelen!

Terassikin on öljytty ja siistitty. Asemapäällikkö oli ahkerana ja hioi ja öljysi terassin kahteen kertaan. Koitin kyllä kertoa, ettei sillä olisi niin väliä, kun terassin laajennus (tai jonkinlainen järkevöittäminen) on suunnitteilla, mutta onhan se nyt kiva, kun on tuokin hoidettu ja ei tule tikkuja pieniin varpaisiin. Siistille terassille oli ihana tuoda sisältä rottinkituolit, jotka saavat nyt olla ulkona kesän ajan katetulla terassilla. Möin viime syksynä vanhan puusohvan pois, mutta nyt kaipailen kuitenkin jotain sohvaa ruokapöydän yhteyteen. Täytyy funtsia vaihtoehtoja...

Ihana vihreys on vallannut maailman. Tuntuu, että kaikki alkukesän kukat kukkivat nyt kilpaa ja samaan aikaan; valkovuokot, kielot, voikukat, tuomet, luumut, kirsikat, omenat jne. Meillä kirsikkapuu on kukkinut jo muutaman päivän, samoin luumu, joka teki nyt ensimmäisen kukkansa ikinä, mutta omenapuun kukat eivät vielä tänään olleet puhjenneet kukkaan. Ehkä huomenna :)
SHARE:

4 kommenttia

 1. Ihanat! Onpa kiva idea. Pitää ehkä varastaa itsellekin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Nämä ovat niin kivat, että kyllä kannattaa :) Puutarhalla, mistä nuo ostin, oli tehty tosi kivoja istutuksia yrteistä.

   Poista
 2. Mikä sen parempaa kuin syötävät koristekasvit :). Kyllä teidän terassi näyttää nyt ihan siltä, että terassikausi on toden totta avattu!

  VastaaPoista