tiistaina, toukokuuta 23, 2017

Pihalla viimeinkin

Kuka muistaa vielä, kun reilu viikko sitten paleltiin toppatakeissa ja pelättiin kauhun- ja naurunsekaisin tuntein räntäsateita? Viime perjantaina kaikki muuttui kuin taikaiskusta ja kesä pätkähti päälle. Erikoislaatuisen toukokuun kylmyys oli vihdoin takana, lehdet kasvoivat puihin päivässä ja luonto puhkesi vihreään. Ihan kummallista. Ei oikein edes tajua, että nyt on kesä.


Viikonloppuna oli niin ihanat ilmat, että oltiin ihan vaan pihalla. Sain siistittyä keittiön edustan pienen "terassin" ja uskaltauduin tuomaan kasvit pihalle. Hyvin talvehtinut oliivi päätyi talon seinustalle, lisäksi ostin viikunapuun ja puoleen hintaan olleen kultapalmun. Olen päättänyt, että tänä vuonna skippaan perinteiset kesäkukat. En osta yhden yhtäkään pelargonia! Terassilaatikoihin istutan yrttejä ja muuta vihreää ja terassin pyrin sisustamaan muutenkin ihan normi-viherkasveilla, jotka kesän jälkeen jatkavat taas elämää sisällä. Kesäkukat ovat toki kauniita, mutta viime kesänä sen tajusin, että en oikein ole koskaan erityisemmin osannut nauttia niistä enkä halua laittaa rahaa kukkiin, joista on vain hetken ilo. Mielummin satsaan pitkäaikaisiin viherkasveihin sekä syötäviin kasveihin.
Pieksämäellä sijaitseva Vanilla Sky lähetti minulle jokin aika sitten muutamat ruukut ja nyt vasta sain niihin täytettä. Ihaniin korkilla päällystettyihin ruukkuihin päätyi toistaiseksi mintun taimet. Siirrän ne myöhemmin vähän isompiin astioihin, jotta pääsevät oikein kunnolla rehottamaan. Vanilla Skyn verkkokaupasta löytyy tosi kivoja juttuja sisään ja ulos ja itse kivijalkaliike palvelee tosiaan Pieksämäen keskustassa. Menkäähän poikkeamaan, jos/kun siellä päin liikutte ja kertokaa omistajalle Hennalle terveisiä :)

Kasvihuoneessa on vielä vähän karut näkymät, kun viljelykset ovat niin aluillaan, mutta eiköhän sekin ala tuosta kohtapuoliin vihertyä...

 

Minttupuskista oli ihan pakko vähän napsia ja pyöräyttää kesän ensimmäiset mojitot.


Ja ystävä toi kesän ensimmäiset pionit. Aika kivaa, että se kesä vihdoin tuli, eikö vaan?! ;)


TallennaTallenna
SHARE:

6 kommenttia

 1. Mulla on kanssa takana hillitön minttujen jakamis- ja istutusurakka, mutta vielä en saanut mojitotarpeita, on vielä niin pienet alut.Talveltivat nääs kasvimaalla. Mutta sitä odotellessa...mikäs näin ihanilla keleillä on ulkona istutushommissa olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös viimevuotinen minttu yhdellä yrttipläntillä maassa, mutta siinä on niin pienet alut, että varmistin mojitotarpeet ostamalla pari kunnon minttupuskaa lisää. Täytyy laittaa ne sitten taas maahan talveksi.

   Poista
 2. Tämä kevät on kyllä ollut niin kummallinen, ettei vastaavaa ole hetkeen koettu. Omalla kohdalla hassu vuoristoratakevät istuu hyvin omiin kevään tapahtumiin. Tasaista kyytiä ja kesäkelejä odotellessa. :D

  P.S. Blogissani arvonta! <3

  VastaaPoista