tiistaina, toukokuuta 09, 2017

Ellosta ja muuta mukavaa

Olisipa kiva käydä kertoilemassa kuulumisia vähän tiuhemmin täällä blogissa, mutta kun päivät tuppaavat täyttymään kaikesta muusta ja bloggaaminen on nyt harmillisesti siellä hierarkian häntäpäässä. Kivoja juttuja on kuitenkin meneillään ja niistä ehkä sitten vähän myöhemmin lisää.


Kaivattu irtiottopäivä arkeen koitti viime torstaina, kun kalenteriin sattui sopivasti samalle päivälle kaksi blogitapahtumaa Helsingissä. Seura oli parasta A-ryhmää, kun treffasin rautatieasemalla Pikkutalon Sannan, jonka kanssa yhteistuumin jatkoimme matkaa kohti Ravintola Sipulin talvipuutarhaa, jossa Ellos hemmotteli meitä kasvislounaalla ja esitteli uuden puutarhamallistonsa. Herkullisen lounaan jälkeen saimme istuttaa omat kukkasipulimme - tämän kevään ensimmäiset! - ja saimme kivat (ja hitokseen painavat) ruukut mukaamme :) Heti lounaan jälkeen matkamme piti jatkua julkisilla kohti Espoota ja Garden Livingin avajaisia, mutta kun Frida tuli ja ehdotti pientä visiittiä Porvooseen ennen Espoon avajaisia, kaksi naishenkilöä näki tilaisuutensa koittaneen. Ilmahan oli mitä täydellisin pienelle skumppahetkelle Porvoon vanhassa kaupungissa, joten ei muuta kuin auton kyytiin ja nokat kohti Porvoota. Eipä sitä aina aamulla herätessään tiedä mihin päivän aikana päätyy... :)
Noh, skumpat tuli hörpittyä, Porvoosta, auringosta ja ihanasta seurasta nautittua ja siinä vaiheessa kun pääsimme Garden Livingiin, oli siellä avajaiset täydessä käynnissä ja väkimääräkin sen mukainen. En oikein siinä rysiksessä jaksanut tarttua kameraan ja alkaa hakemaan hyviä kuvakulmia. Harmi sinänsä, sillä myymälä oli tosi kauniisti laitettu ja sisustettu. Varmasti antoisa paikka pienen pihan tai parvekkeen omistavalle tai vihersuunnitelmaa hakevalle. Kivoja ideoita ja tosi upeaa esillepanoa. Itselleni myymälällä oli tällä kertaa ehkä vähemmän annettavaa kuin odotin, sillä tähän aikaan vuodesta kaipaan ideoita erityisesti pihalle ja puutarhaan, mutta ulkojuttuja Garden Livingiin on tulossa vasta ensi keväänä. Sitä odotellessa! Mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, johon menen kyllä itsekin myöhemmin fiilistelemään paremmalla ajalla ja pienemmissä skumppahuuruissa...


Omalla pihalla kevät etenee pienin harppauksin. Pian saadaan nauttia jo ensimmäiset raparperit ja vuohenputkiakin alkaa pukata siihen malliin, että hortoilun voi aloittaa. Löydettiin pojan kanssa raparperin juurelta hieno kotilo. Järkytys oli valtava, kun lämpöisen veden alla kuoresta kömpi esiin yllättynyt etana. Alkujärkytyksen ja pienen palaverin jälkeen etanasta tuli uusi lemmikkimme. Nyt se elelee lasipurkissa ja rouskuttaa siellä salaattia ;)
SHARE:

5 kommenttia

 1. Ilokseen näitä sun kuvia katselis kyllä useamminkin, mutta aina ei voi voittaa :).
  Kotilokin näyttää niin paljon enemmän ystävältä kuin viholliselta tossa kuvassa, mutta ans kattoo nyt jahka niitä alkaa taas putkahdella esiin enemmänkin. Joskin toivon, ettei niin käy, kun oon kumminkin selkä kyssässä niitä viimeiset pari grillipihdeillä noukkinut ja hukuttanut etikkaliemeen. Julmaa, mutta juu.

  Jaa niin. Oot ollut mielessä muutenkin, kun olen miettinyt, että kohtahan sitä taas pääsee tekemään Netan vuohenputkipekonipiirakkaa, mutta tarttee varmaan taas sulta ensin varmistaa, että tulee noukittua oikeat kasvit.

  PS: Oon todistettavasti saanut ekat betoniruukut tehtyä. Hauskaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viimeiset pari vuotta noukkinut.... (kotiloita oli ehkä parituhatta..)

   Poista
 2. Mukava päivä sinulla ollut!
  Ja, kotiloita täältäkin löytynyt. Taas alkaa niiden kerääminen ja hävittäminen.

  VastaaPoista
 3. Ihana päivä ja kauniit kuvat!
  Onneksi kotilot ovat jättäneet pihamme rauhaan😊

  VastaaPoista
 4. Ihanalta kuulostaa teidän reissut! Jos olisin tiennyt että ootte Porvoossa, olisin varmaan änkenyt mukaan skumppailemaan, heh 😄

  VastaaPoista