sunnuntaina, huhtikuuta 16, 2017

Vaneriliukuovet makuuhuoneeseen

Piti jo eilen tulla toivottelemaan pääsiäisiä, mutta aamulla heräsin mahataudissa ja koko päivä menikin sitten sitä potiessa. Jos jotain hyvää mahataudista voi sanoa, sanotaan vaikka että onneksi se menee yhtä nopeasti ohi kuin alkaakin. Nyt ehtii vielä nauttimaan parista pääsiäisen pyhäpäivästä.

Instan puolella onkin jo näkynyt makuuhuoneen DIY-vaneriliukuovet. Hyvän matkaa yli vuoden etsiskelin sopivaa, vanhaa ovea karmeineen makuuhuoneen oviaukkoon. Kun vihdoin ja viimein oikeankokoinen, -kätinen ja -tyylinen ovi löytyi, ehdotti herra asemapäällikkö, että hän voisikin tehdä oviaukkoon itse vanerista liukuovet. Oli tutkaillut asiaa internetin ihmeellisestä maailmasta, päätynyt Minna Jonesin blogiin ja ottanut sieltä tekoinspiraatiota. Noh, tiedättehän rakkauteni vaneriin, joten en mitenkään voinut moista ideaa tyrmätä, vaikka ovikin oli jo ostettu, vaan annoin toteuttajalle vapaat kädet. Ovea alkoikin olla jo erityisen ikävä aamujen ja iltojen valostuessa. Lisäksi joka aamu kello 6:30 herättelevä leikkisä karvapallero olisi kiva välillä laittaa oven taakse odottelemaan muun talon väen heräämistä...Semmoiset niistä tulivat. Oikein kivat ja toimivat ja kyllä on nukuttanut hyvin, kun ensimmäiset aamuauringonsäteet eivät paista ovesta suoraan silmiin. Katti tosin oppi kahdessa päivässä miten ovista tullaan läpi, sillä alareunat eivät ole kiskossa tms. kiinni ja vähän työntämällä ne toimivat oikein näppärinä kissanluukkuina :D Toistaiseksi kulku on estetty tuolilla tai rottinkikorilla. Katsotaan, josko alareunaan laitetaan jotain kiskonpätkää samalla kun karmit viimeistellään.

Mutta nyt: oikein ihania pääsiäisen pyhiä kaikille teille <3
SHARE:

19 kommenttia

 1. Tosi kauniit! Ihastelin myös tuota kaappia, onko sekin omatekemä, vai oletteko tuunanneet sen jostain valmiista? Kaunista on ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 Kaappi on puuseppämestari Nurmisen ja asemapäällikön yhteistuotantoa. Mallina oli keittiössämme oleva vanha pukukaappi :)

   Poista
 2. Ihan loistava toteutus, vaneri vaan on materiaalina niin kaunis. Itsekin jäin ihastelemaan tuota kaappia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa mieltä - on se vaneri vaan kaunis materiaali! Hieno kaappi on isännän ja puuseppäystävämme yhteistuotantoa :)

   Poista
 3. Moc hezký styl hezký blog Eva

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis toteutus. Ja varmasti toimiva. - Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihanaa, kun pitkän odotuksen jälkeen ylipäätänsä on ovet makuuhuoneessa. Kyllä se vaan helpottaa elämää, vaikka ilmankin on tähän asti pärjätty :)

   Poista
 5. Aika upeen näköiset ja toimivat varmasti hyvin.
  Hyvää pääsiäisen loppua sinulle.

  VastaaPoista
 6. Hienot! Vaneri materiaalina on kaunis ja monikäyttöinen!

  VastaaPoista
 7. Onpa kauniit ovet <3 Entiseen kotiin haaveilin liukuovista kodinhoitohuoneen ja eteisen väliin, nyt ei taida olla oikein kohdetta :)

  Ihanaa pääsiäisen loppua <3

  VastaaPoista
 8. Siis wau! Aivan mielettömän upeet <3 Aurinkoista toista pääsiäispäivää!

  VastaaPoista
 9. Aika jännät!! Vaneria meilläkin on tuolla vessassa ollut viimoset 10 vuotta..nyt ne kaipaa jotakin entraamista..kumpa vaan keksisi mitä...

  VastaaPoista
 10. Hei, aivan ihanat ovet!! Mistä tilasit kiskot oviin?

  VastaaPoista
 11. Ja vielä - minkä levyinen kisko on? :) Suunnittelen liukuovia makuuhuoneeseemme ja mietin, kuinka leveän kiskon tilaisin.

  VastaaPoista
 12. Tulipas tyylikkään näköiset liukuovet. En olisi ensimmäisenä ajatellut, että vaneri voisi materiaalina olla noinkin näyttävä. Kissat ovat kyllä nokkelia eläimiä, päädyittekö lopulta laittamaan alareunaan kiskonpätkää?

  VastaaPoista