torstaina, lokakuuta 06, 2016

Tunnelmallinen aamuhetki

Täällä rempan keskellä on välillä vähän vaikea orientoitua siisteyteen ja tunnelman luomiseen. Mulla on paha tapa heittäytyä tiettyyn välinpitämättömyyden moodiin ja jättää paikat rempalleen. Yht´äkkiä havahdun siihen, että joka paikka pursuaa likaisia vaatteita ja astioita, villakoirat hyppivät silmille ja kaikki pinnat ovat remonttipölyssä. Jaloissa pyörivät lelutkaan eivät yhtään helpota asiaa. No, sitten tulee mitta täyteen ja imuri ja pölyrätti viuhuu. Sellaista se arki on - veikkaan että monella muullakin, ilman remonttiakin. 


Poikkesin hiljattain Riihimäellä Havin tehtaalla (klik) tehtaalla. Oli mahtavaa käydä tutustumassa tehtaaseen ja nähdä, missä ja miten kauniit kotimaiset kynttilät oikein valmistuvat. Kynttilänsesongin ollessa käsillä koneet pauhaavat vuorossa ja kynttilää valmistuu vauhdilla. Tiesittekö muuten, että Havi on yksi Suomen vanhimpia yrityksiä? Yrityksen tarina alkoi Viipurissa vuonna 1829 Havi-nimisessä kaupunginosassa. Talvisodan puhjettua tehdas evakuoitiin Viipurista Riihimäelle, jossa nyt 185 vuotta myöhemmin valmistetaan kynttilöitä laadusta tinkimättä iloksemme. 

Tehtaalta kotiinviemisiksi sain valita itselleni mieluisia kynttilöitä Havin valikoimasta ja kyllähän uudet HAVI´S -malliston kynttilät pistivät silmään. Uusi upea mallisto löytyy osoitteesta: www.havis.fi ja laajin valikoima tuotteita on nähtävillä Sokos-tavarataloissa ja Citymarketeissa. Kannattaa siis kuikuilla kynttilähyllyjä sillä silmällä. HAVI´S -tuoteperhe kasvaa keväällä ja mallistoon on tulossa mm. ihania sisustustekstiilejä, huonetuoksuja ja saippuoita.

Voi pojat, minkä tunnelman tuikitavalliseen torstaiaamuun kynttilät toivatkaan. Jotenkin olen mieltänyt, että kynttilöitä pitäisi polttaa iltaisin, mutta tajusin juuri, että rauhallinen aamuhetkihän on  siihen paljon parempi kuin lapsiperheen vauhdikas ilta, johon kuuluu aina ne omat säätönsä ja pienet iltakikkailut. Taidan ottaa tämän tavaksi, kun tähän kerran on mahdollisuus. Niin ja juu, jos tästä tapa tulee, tarvitsen ehdottomasti tuota bambutarjotinta paloturvallisemman kynttiläalustan... ;)

- Yhteistyössä Havi /  HAVI´S -
SHARE:

11 kommenttia

 1. Kauniita kynttilöitä ja tunnelmallisia kuvia. Kilpipiileakin vilahti kuvissa. :) Se on kohta jo viikonloppu. Pian siis nähdään Tampereella. :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa tutulta :) Kun me rakensimme taloa, silloinen koti oli kuin huoltoasema ;) Lapset olivat piirtäneet hyllyn pölyyn sydämen. Se oli ihana!

  VastaaPoista
 3. teillä näyttää ihanan lämpimältä =) meillä saatiin toissa päivänä putket siihen kuntoon että nyt näissä meidän kolmessa patterissa kiertää vesi =))) 200 m2 ja kolme patteria ;)

  VastaaPoista
 4. Ihania nuo vekkipallokynttilät! Kauniit värit sinun asetelmassa. Mulla sama, että välillä menee vaan kaaoksen ja epäsiisteyden sietomoodiin. Toisaalta ehkä se on välillä hyväkin, muuten ei ehtis kun siivota.

  Minä välillä polttelen tuikkuja aamupalapöydässä. Se luo vähän samanlaista kiireetöntä tunnelmaa kuin puuron keitto puuliedellä vaikka ei vaadikaan niin kiireettömyyttä oikeasti. Nyt ollaan vaan oltu yleensä aamupalalla sen verran myöhään, että on ollut turhan valoisaa kynttilätunnelmiin.

  VastaaPoista
 5. Aah, parhautta, ihana tunnelma!

  VastaaPoista
 6. Ihana tunnelma 💕

  Meilläkin rempan keskellä on aina ihan järkyttävä kaaos kaikkialla talossa. Nyt tehdään pikku hiljaa muuttoa, joten kaaosta riittää lopouvuodeksi. Saas nähdä kestääkö mun hermo... Ukkokulta kyllä rauhoittelee ja muistuttelee väliaikaisuudesta 😊

  Sunnuntaina nähdään!

  VastaaPoista
 7. Ensin kehut kotimaista kynttilänvalmistusta Havilla, mutta kun saat valita "itsellesi mieluisia" kynttilöitä, niin ne ovatkin kiinalaisia. Valitsit omien sanojensa mukaan kauniita kynttilöitä. Tässä sen kotimaisen työn arvostuksen näkee; kauniita sanoja, mutta valitettavasti vain sanoja. Sitten kun konkreettisesti valitaan tuote, tässä tapauksessa kynttilä, riittää kauneus. Kovin pinnallista. Kaikkea hyvää Haville, toivottavasti kotimaistakin kynttilää jatkossa kaupoista löytyy. Ja toivottavasti ihmiset osaavat niitä arvostaa.

  VastaaPoista