sunnuntaina, lokakuuta 30, 2016

Kylppärikuulumisia ja lattia-ahdistusta

Siitä on nyt tasan kuukausi, kun kylppäri purettiin atomeiksi, tsekattiin että rakenteet ovat kunnossa ja aloitettiin tekemään uutta. Paljon on saatu aikaan, mutta vähän olisi vielä tehtävää. Homma etenee taas huomenna ja toivottavasti lattia saadaan laatoitettua heti alkuviikosta. Sitä odotan kaikkista eniten, sillä se on ollut itselleni eniten päänvaivaa aiheuttanut asia.Ihan alkuunsa, kun kylppäriremontti ei ollut vielä alkanutkaan, olin sitä mieltä, että isot lattialaatat olisivat kivat. Joo, kivathan ne olisivat olleet, mutta vaatineet kalliit seinän viereen tulevat lattiakaivot ja pussikaupalla enemmän tasoitetta kaatoja varten, joten pienen tuumauksen ja laskelmien jälkeen luovuin haaveesta. Olen kehittänyt lattian saumoista jonkin sortin inhokin tässä neljän vuoden aikana (vanhan kylppärin kulahtaneisiin saumoihin kertyi jäätävä määrä kaikkea ryönää), joten ajattelin, että olisi kiva saada mahdollisimman saumaton kylpyhuoneen lattia. Otin yhteyttä erääseen nimeltämainitsemattomaan DIY-mikrosementtifirmaan, joka mainostaa markkinoiden edistyksellisintä mikrosementtiä, jota tarvitaan vain yksi kerros kolmen kerroksen sijaan. Lattia olisi tuolla ihmeaineella ollut valmis parissa päivässä. Homma lähti ihan ookoosti heidän kanssaan käyntiin, mutta hetken päästä kommunikaatio alkoi tökkimään enkä saanut kysymyksiini ja meileihini enää vastauksia. Lopulta laitoin viestin, että nyt alkaisi olla vähän kiire asian kanssa ja siihen viestiin ei ole vielä tänä päivänäkään vastattu. Siinä meni sitten se mikrosementtilattia ja ajatus saumattomuudesta...
Tähän väliin pakko todeta, että hyvin toisenlaista palvelukulttuuria edustaa Tapwell, johon otin yhteyttä kyselläkseni mattamustien suihkujen ja hanojen malleja. Yläkerran messinkisen suihkun ja hanan tiimoilta olimme vuosi sitten yhteyksissä ja näin vuoden jälkeen kommunikointi toimi taas erittäin vaivattomasti - kuin vanhoilla tutuilla. Mieleiset suihkut ja hanat löytyivät ja sittenhän kävi niin hauskasti, että Tapwellin toimitusjohtaja kävi itse henkilökohtaisesti tuomassa ne meille tästä ohikulkiessaan. Sitä minä sanon palveluksi ja hyväksi kaupankäynniksi! Jotta kiitoksia vielä tätäkin kautta :)


Takaisin lattiaan... Tässä vaiheessa aloin olla lattian kanssa jo aika epätoivoinen, sillä ratkaisu oli keksittävä pian. Jos olisin ollut asian kanssa ajoissa liikkeellä, olisin ehtinyt tilaamaan maailmalta vaikka minkälaiset ihanat laatat, mutta nyt kun remontti eteni jo vauhdilla, oli pakko tyytyä Suomesta löytyviin malleihin. Hommaa hankaloitti myös se, että aikaa eri kauppojen kiertelyyn ei ollut. Ystävä vinkkasi Värisilmän kuusikulmaisista laatoista, joissa olikin pari tosi kivaa mallia. No tietysti sitä ykkösvaihtoehtoa olisi saanut vain tehdastoimituksena (arvioitu toimitusaika 4-6 viikkoa), joten kakkosvaihtoehtoon oli tyytyminen. Nyt sitten jännään sormet ristissä, että tuo "plan C:n kakkosvaihtoehto" on oikeasti mieleinen. Ja saumoja ja niiden jynssäystä on siis jatkossakin tiedossa :/

Seinälaatoiksi hankimme Rauta-Otrasta hyväksi todettua neliölaattaa, mutta ai että mun piti siinäkin mennä sooloilemaan... Sen sijaan, että olisin ottanut 15x15-laattaa, mitä meillä on yläkerran kylppärissä ja keittiön laattaseinässä, ajattelin, että nyt kun lattialaatta on vähän isompi kuusikulmainen niin sen kanssa sopii paremmin 20x20-laatta. Kun laatat olivat seinässä, alkoi heti kaduttamaan... No hitto, eiköhän lopputulos ole kuitenkin kaikin puolin ihan jees ja oman näköinen. Pakko siihen on uskoa. Jännä vaan, miten tämän kylppärin kanssa olenkin ollut näin hukassa. Ehkä tässä jonkin sortin väsymys kaiken kaaoksen keskellä nostaa päätään. Äitiys”lomakin” loppui keskiviikkona. Tämä nyt ei käytännössä muuta elämää muuten kuin että nyt saan taas vapaasti harjoittaa työntekoa. Huomenaamusta siis pirteänä palaveriin. =)


SHARE:

15 kommenttia

 1. Tsemppiä remonttiin! Jännää nähdä millainen lopputuloksesta tulee, hyvältä tuo nyt ainakin jo näyttää :-)
  Tässä postauksessa on muuten kuvien ja tekstin kanssa jotain outoa, siis tekstikappaleista ekat sanat ovat kirjaimen levyisenä pötkönä tuolla kuvien oikealla puolella. Varmaankin joku säätö vähän vinossa? Ajattelin vain huikata jos et ole huomannut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3
   On kyllä aina semmoista säätämistä noiden kappalevälien kanssa... Itse en näe nyt tuota ongelmaa, joten en oikein saa myöskään sitä korjattua - sorry :/

   Poista
 2. Luin läpi mielenkiinnolla. Itse tuli valittua kylppärin lattiaan sitä perus 10x10 laattaa mikä on niin out ja tylsä kuin voi olla, kun en enää jaksanut lisäkustannusten laskemista ja valinnat alkoivat muutenkin tulla jo korvista ulos. Mentaliteetti oli tuossa vaiheessa se että aivan sama mikä lattia tulee, kunhan tulee joku ja mieluiten halpa. No, se ei ollut hyvä ratkaisu, koska jo tämän kolmen kuukauden jälkeen olen niihin laattoihin täysin kypsä. Ja harkitsen niihin mikrosementtiä, tai mietin että olisiko sittenkin pitänyt panostaa niihin hiton unidraineihin niin ottaisi päähän joka kerta kun menen suihkuun. Mutta, pointti oli se, että oma Mieleistä, sellaista josta oikeasti tykkäät, vaikka se vaatisi vähän ekstraa, koska palkitsee lopulta enemmän. Ja sinähän sen homman osaat, jos kuka. ainakin teidän vessan perusteella ja koko kotinne on kaunis kuin karkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vertaistuesta ja mielenkiinnosta - ja tietty muistakin ihanista sanoista :) Onneksi meidän remppamies suostui alun pienen nikottelun jälkeen laatoittamaan isompaa laattaa kuin se perinteinen 10x10. Eivät kai kovin mielellään aina laittaisi. Saapa nähdä, mikä oikein on lopputulema. Seinälaatat nyt ainakin näyttävät saumattuina ihan hyvältä :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää. Ihana Lilja prinsessa oviaukossa. T.Mummi

  VastaaPoista
 4. No olipa mälsää palvelua mikrosementtifirmalla. Tai siis palvelun puutetta paremminkin. Jotenkin luulisi, ettei sellaiseen ole nykypäivänä varaa, jos aikoo pysyä markkinoilla mukana.

  Mutta hieno kylppäristä tulee jokatapauksessa! Pikkasen pistää hymyilyttämään oma 2 vuotta sitten purettu neliön kokoinen pikkuveski, jolle en ole vieläkään saanut aikaiseksi tehdä mitään... Nooooo. Ehtiihän tota :D.

  PS. Lilja näyttää ihan siltä, että on määrätty istumaan tuonne lattianrajan toiselle puolelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tai sitten sillä puljulla menee nyt liian hyvin, ettei kaikkia ehdi/pysty palvelemaan - tiedä sitä.
   Ai sulla on se veski vielä siinä pisteessä... ja mä kun luulin, että meillä ollaan hitaita :D

   Poista
 5. Voi, että miten inhottavaa palvelua mikrosementtifirmalta, harmillista! Instagramiin lataamasi kuvan perusteella laatta näytti tosi hyvältä, eiköhän lopputuloksesta tule upea. Jaksamista remonttiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, meille ei nyt mikrosementti ollut vissiin tarkoitettu :) Kyllä tästä hyvä vielä tulee. Kiitti! =)

   Poista
 6. Itsellä kävi seinälaattojen kanssa sama... innostuin ottamaan "liian suuret". Harmitti hirveästi, kun lattialaatat olivat vielä pientä neliötä. Kuinkas ollakkaan, kun saatiin kaikki mööpelit ja systeemit paikoilleen, eivät laatat enää näyttäneetkään valtavilta, vaan tosi hyviltä oikeastaan! Eli valinta voi osoittautua juuri oikeaksi after all... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kiitos tästä. Nyt kun laatat on saumattu, näyttävät ne ihan hyviltä ja uskon, että kun mööpelit ja systeemit ovat paikoillaan, olen oikein tyytyväinen valintaani :)

   Poista
 7. Hienot nuo seinän laatat, eikä ollenkaan liian isot. Me olemme omaa kylpyhuoneremonttia vasta aloittelemassa ja tarkoituksena olisi laittaa kaikki pinnat uusiksi. Mekin mietimme tuota saumatonta lattiaa, mutta taidamme kuitenkin päätyä laattoihin tälläkin kertaa.

  VastaaPoista
 8. Meillä valmistui viime kuussa kokonaisvaltainen kylppäriremontti kun putkistokuvauskamera paljasti, että putket olivat jo aikansa eläneet. Valitsimme hieman samantyyppistä isoa laattaa seiniin ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Mustan saumausaineen johdosta onneksi tuota saumojen hinkkaustakaan ei tarvitse harrastaa ihan niin usein kuin valkoisissa.

  VastaaPoista
 9. Meidänkin kylppäri täällä Espoossa alkaa olla jo aika vanhanaikainen ja tekisi mieli hieman päivittää sitä. Talossamme onkin edessä lähivuosina joitakin LVI asennuksia sekä huoltoja, joten samalla taidan laittaa hieman pintoja uusiksi. Kivan raikkaat nuo seinälaatat!

  VastaaPoista