torstaina, helmikuuta 25, 2016

Piirakkatalkoita ja kihveleitä

Tiistai oli mukava päivä, kun emännät Huushollista ja Pikkutalosta poikkesivat tänne Voikukkapeltoon. Pepi joskus aikoinaan lupasi opettaa meikäläiselle ja Sannalle karjalanpiirakoiden tekemisen jalon taidon ja nyt suunnitelma vihdoin kävi toteen. Ensiksi kuitenkin esitellään leidien tuoma tuliainen. Kaunis ja kaivattu värkki - todellinen kihvelien kehveli! Nyt kun tämä Normann Copenhagenin upea rikkasetti koristaa keittiötä, oikein odotan, että murusia ja roskia tippuu pöydille ja lattialle. Ja tippuuhan niitä, siitä pitää herra kolme vee huolen :) 


Piirakkakoulun rehtori Pepi lähti hommiin rehvakkaasti ilman esiliinaa ;) Oppilas-Sanna sentään oli ottanut oman essun mukaan. Muuten tekeminen sujui oikein mallikkaasti ja välillä vähemmän mallikkaasti. Sanotaanko, että paljon tuli hyvin erilaisia piirakoita... ;) Hommaahan noissa on, mutta maku korvaa vaivan. Ihania! Kiitos opista, reksi =)

Muuten elämä lepää täällä vähän slowmotionilla. Monta "pitäis"-juttua on mielessä, mutta aikaiseksi ei saa ihan niin paljon kuin haluaisi. En kuitenkaan ota siitä stressiä, sillä kai tässä on nyt hyvä syy himmailla. Pikkuinen on kuukauden vanha ja kasvanut kovasti. Tänään tuli keksittyä hänelle hyvä kehto, kun laitoin Tripp Trappin Newborn setin riippukeinuun. Siinä kiikutellessa viihdyttiin hyvä tovi ja hetkeksi nukahdettiinkin.


Yläkerran sinapinvärinen aula saa sekin kyytiä - hitaasti mutta varmasti. Enpä ole ennen näin muoviseen tapettiin törmännyt, että sen repii seinästä jopa kolmevuotias... No hyvä niin, ei tarvittu tapetinpoistolaitetta tms. ;)

Mukavaa loppuviikkoa!

SHARE:

14 kommenttia

 1. OIh, tuoreet itsetehdyt karjalanpiirakat on ihan parasta <3 Ja tuo rikkakihveli on on hieno, mäkin haluun. Täytyypä heti kuuklettaa, mistä noita saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ovat. Täytyy varmaan koittaa tehdä joskus yksinkin. Enpä tiedä onnistuuko... ;)
   Kihveli näytti olevan Tampereelta Design Boulevardista kassin perusteella. Sieltä siis ainakin löytyy :)

   Poista
 2. Herahti ihan vesikielelle katsellessa noita piirakkakuvia, nam. Pitäisi itsekin tuo piirakanteko opetella, mummoni niitä aina teki ja nyt tekee äitini myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se mitään rakettitiedettä ole, mutta hiukan vain aikaa vievää. Rypytykset eivät menneet aloittelijoilla ehkä ihan niin justiinsa, mutta eipä se makua haitannut ;) Kannattaa opetella! :)

   Poista
 3. Ihanan tuliaisen sait. Ja, oi itsekin haluaisin oppia piirakoita tekemään. Ihana päivä teillä ollut ja maukkaita piirakoita syntynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuliainen oli kyllä aivan nappiin. Mistä tiesivätkin... ;) Nyt vaan metsästämään jostain joku piirakkaope ja opettelemaan! :)

   Poista
 4. Ihan on sun näköinen kihveli. Ja kehvelitkin parasta A-luokkaa :D. Piirakoista puhumattakaan. Paitsi että niitä tuskin enää on jäljellä.

  PS. Tarttisin tollasen tarmokkaan tapetinpoistajan kans. Et sattuis lainaamaan...;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kihveli osui ja uppos ja piirakat ja seura olivat täydelliset.
   Voi kuule, mä voisin lainata tuota tapetinpoistajaa vaikka kuinka pitkäksi aikaa vaan... loppuviikosta se olis taas vapaana ;) Mitähän se itse tuumaisi.

   Poista
 5. Piirakakoulun kehno rehtori kiittää hyviä oppilaita js erinomaista luokkahuonetta :D
  Pidetään jälki-istunto sitten myöhrmmin sovittavana ajankohtana. Ja kokeet vielä myöhemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä rehtori ja erinomaiset piirakat. Niitä kehuivat karvakäsi ja kolme veekin. Ja kolme vee ei muuten syö edes mitään kaupan piirakoita. Pitääköhän tässä nyt sitten ruveta harjoittelemaan jälki-istuntoa ja kokeita varten... :)

   Poista
 6. OI, jopas alkoi tehdä mieli karjalanpiirakoita :) Meilläkin oli oma hieno kehtoviritelmä viime kesänä vauvan kanssa: pyykkikori kiikkutuolissa! Tosin, tää neiti olikin sellanen tapaus, ettei nukkunut saati viihtynyt missään muualla, kuin kantoliinassa sylissä..ei paljoa kehdot ja kiikut auttaneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyviä!
   Hyvä kehtoviritys =) Meilläkin on typykkä vähän tuommoista sylissä viihtyvää sorttia, mutta toistaiseksi ei ole vielä tarvinnut koko päivää kantoliinassa kiikuttaa ;)

   Poista
 7. Tulipas hyvännäköisiä piirakoita. Varmasti on makukin kohdallaan. Ihana rikkakihveli. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, hyvännäköisiä ja hyvännäköisiä. Joillain vähän hienompia kuin toisilla ;) Mutta hyviä olivat!!

   Poista