keskiviikkona, helmikuuta 17, 2016

Koti & Keittiö -lehdessä + viikon vihreät

Tänään ilmestyneessä Koti & Keittiö -lehdessä on esittelyssä kolme erilaista keittiötä ja yksi niistä on kovin tutunnäköinen ;) Jutun keittiöstämme kävivät tekemässä joulukuun puolivälissä Tea Honkasalo ja Mari Lahti. Eilen vasta havahduin siihen, että lehtihän ilmestyykin tänään (ainakin tilaajille) ja aamupäivällä täytyi käydä postilaatikolla pariinkin kertaan katsomassa joko se tuli... :)Viikonloppuna kävin hakemassa kotiin lisää vihreää. Käytin Plantagenin -50% tarjouksen ja ostin ison peikonlehden. Voi että, kun saisin pidettyä sen hengissä... Tammikuun alussa ostamassani pienemmässä peikonlehdessä lehdet jo rusehtuvat ja kellertävät ja nyt muistin, mitä niille vuosia sitten omistamilleni kävi. Juuri noin; ensin kellerrys, sitten ruskeita läikkiä ja lopulta viimeinen niitti. Kysynkin teiltä peikonlehtien omistajat, mikä on taika noiden hengissä pitämiseen?! Pitääkö suihkutella? Kastelusta olen huolehtinut (ilmeisesti liikaakin), mutta lehtiä en ole suihkutellut. Liekö kuiva huoneilma ja veto ikkunasta tehnyt tehtävänsä? Vielä näyttää nätiltä - vaan kuinka kauan... :/

Ikeasta lähti mukaan pari laakeripuuta. Tämä on käsittääkseni sama yrttilöinen kuin laakerinlehti. Lehtiä voi käyttää ruokaan tuoreena ja kuivattuna. Tykkään! Sinnerlig-ruukkuja täytyi kotiuttaa muutama ja viime kesän Nipprig-malliston meriheinäkassit olivat alessa vain euron kappale. Hyvät kauppakassit - jos muistaa napata mukaan :)


SHARE:

22 kommenttia

 1. Ooh, miten kaunis ja harmoninen tunnelma!<3 Mulla on tuossa kyseinen lehti avaamatta, mutta kohta..Suosikkini lehdestä taitaa olla joka tapauksessa selvillä.;D

  VastaaPoista
 2. Vitsit, että on hyvännäköistä. Ja voi, mulla on just ongelmia huonekuusen kanssa. Oon kyl surkea kasvien kanssa. Onnea lehtijutusta! Paikkansa ansainnut teidän kööki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! =) Mä pärjään semmoisten kasvien kanssa, joiden kastelu ei ole ihan niin justiinsa... ja huonekuuset näköjään pärjäävät meillä. Toivotaan, että sun oma virkoaa ja selviää ongelmasta!

   Poista
 3. Kaunis peikonlehti! En yhtään ihmettele, että keittiönne pääsi lehdensivuille...:)

  VastaaPoista
 4. Toi "fantastinen" on ihan oikee adjektiivi! Jään seuraamaan peikonlehti-keskustelua, mulle kotiutui sunnuntaina :) Heippa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, "fantastinen" sopii muuten vaan yhteen fuusiokeittiön kanssa ;D

   Poista
 5. Teidän keittiö on kyllä oikeastikin yksi kauneimmista ikinä. Ihan ansaittua huomiota siis! <3 Mulla peikonlehti on nyt viihtynyt kun on ikkunalla, saa vettä kaksi kertaa viikossa ja suihkuttelen kastelun yhteydessä sumupullolla. Edellisessä kodissa yritin myös, mutta se yksilö kuoli nopeasti, ja luulen että liian vähän valo+liikaa vettä koitui sen kohtaloksi koska se ihan mätäni tyvestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi sun kanssais... teillähän se ihana keittiö on ja muutenkin just täydellistä! :)
   Kiitti hoito-ohjeesta! Tämä ehkä pelasti kituuttavan p-lehden, sillä huomasin, että olin kastellut ihan liikaa ja kasvi olisi pian mädäntynyt. Koko alusastia ui vedessä... :/ Nyt koitetaan paremmalla onnella ja jatketaan pienellä suihkuttelulla.

   Poista
 6. Teidän keittiö on ihan unelma <3 Pitääkin napata lehti mukaan seuraavalla kauppareissulla! Meillä on huomenna kotikuvaukset ja jännittää kovin. Peikonlehtiä omistan kolme ja meillä vanhassa puutalossa viihtyvät ja kukoistavat. Kastelen niukasti kerran viikossa, en sumuttele ollenkaan. Pukkaavat lisää lehtiä koko ajan, ne ovat kestäneet talven hienosti. Toisin kuin moni muu viherkasveistamme, ne ovatkin päätyneet jo kaatopaikalle. Meidän yksilöt eivät vedosta välitä, yksi on ihan kiinni ikkunassa ja voi hyvin. Malttia kasteluun varsinkin näin talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia. Tulipahan viikolla testattua, että kolme naista mahtuu hyvin leipomaan samaan aikaan karjalanpiirakoita. Hyvä niin ;)
   Toivottavasti kuvaukset menivät hyvin ja lopputulos on onnistunut ja nähtävillä pian. Itse olen kotikuvauksien suhteen aika varovainen ja kriittinen (aikoinaan tehdyn jutun takia, jota odoteltiin ilmestyväksi yli kaksi vuotta...), mutta tämä oli kiva juttu, kun ei tarvinnut itse pällistellä lehdessä ja tarkka julkaisuajankohta oli tiedossa ;D
   Kiitos peikonlehtineuvoista. Mä kokeilen tuota sumutushommaa nyt kuitenkin, mutta kastelua vähensin rankasti, sillä olin näköjään lotrannut ihan liikaa! =)

   Poista
 7. Pelottavaa! Siis se että samat kasvit tuossa odottavat pääsyä uusiin multiin :) Mutta se lehti minun pitää kipaista hakemassa heti huomenna tuolta kyliltä :) Mukavaa viikonloppua Netta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Täytyisi muistaa ostaa sitä perhanan multaa. Ikinä en kauppareissulla muista sitä... Mukavaa viikonloppua Biksu!

   Poista
 8. Niin kaunista ja kodikasta! Täytyypä metsästää tuo lehti käsiini.

  VastaaPoista