tiistaina, joulukuuta 03, 2013

Kartografinen makuuhuone

Niin se joulukuu tulla jolkotti. Joulu- ja kaikki muutkin fiilikset ovat olleet vaihteeksi hakusessa, mutta kai tästä taas kohta innostutaan ja inspiroidutaan, kunhan ehditään :)

Mulla on vähän semmoinen tyyli, että kun jotain johonkin laitan, se on siinä ja pysyy - mikäli on hyväksi havaittu. Vaihtelen huonekalujen yms. paikkoja todella harvoin. Makuuhuoneeseen kaipasin kuitenkin vähän muutosta ja pölynkerääjän virkaa toimittanut seinähylly sai lähtöpassit (vaikka ihan kiva olikin Ikean spottivaloineen, joita ei kyllä koskaan käytetty...). Tilalle pääsi olohuoneen remontin jälkeen virattomaksi jäänyt kartta. Ja pallovalot. Oikein kiva. Tällä mennään.


Remonttipäivitys: Ei olla muutettu yläkertaan ;) Makuuhuone ja "lippuluukkuhuone" ovat oikeasti yhtä tilaa - aseman odotushuonetta. Edelliset asukkaat ovat jakaneet tilan kahdeksi huoneeksi ja samalla makuuhuoneen katto on madallettu. Madallus tullaan poistamaan, mutta sitä varten huone täytyy tyhjentää ja sängyt siirtää väliaikaisesti johonkin muualle. Kun nyt joulu (ja mahdolliset vieraat) on tulossa, ei hommaa oikein kannata edistää. Pääasia, että ulkoseinä on eristetty ja lämmintä piisaa. Sisäväliseinän kanssa pähkäillään vielä, että mitä sille oikein tehdään. Kai se lähtee... Sitten meillä on kyllä todella hervottoman kokoinen makkari... ;D

Huomenna on Tampereella Aleksis Kiven kadun tähti-iltamat - muistattehan? =)
SHARE:

37 kommenttia

 1. Very nice sleepingroom! I really like the map!

  VastaaPoista
 2. Pahus, kun meillä on niin paljon kaikenlaista seinillä pidettävää, että isännän hieno sinisävyinen kartta on joutunut nurkkaan rullalle. Tuo valokartta on niin hieno, että pitänee rullata vaihteeksi yksi raanu säilytykseen. Isosta makuuhuoneesta puheenollen, eikös se ole aivan mahtavaa, että voi laittaa mööbelit hiukan harvempaan ja silti mahtuu vaikka jokin istumaryhmä makkariin. Niinhän niillä bruukaa ison maailman master bedroomeissa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin joutui remontin myötä monta karttaa rullalle ja olen vähän harmitellut, kun niille ei enää oikein löydy paikkaa. Ei ole enää mitään mitä niillä pitäisi peitellä... ;)
   Eihän se iso makkari huono ole ;) "Istumaryhmänä" meillä on tällä hetkellä kiikkustuoli, jolla on taipumus hautautua vaatteisiin. Miltähän oikea istumaryhmä oikein näyttäisikään - vai näkyisikö sitä edes vaatteiden alta... ;D

   Poista
 3. Kaunis kartta ja sopii hyvin sängyn yläpuolelle.

  VastaaPoista
 4. Kauniit värit kartassa ja sointuvat niin hyvin yhteen muun huoneen kanssa!Ja hulppea tulee tosiaan makkarista,ei lopu happi kesken.

  Eristittekö sisäpuolelta seiniä?Urtsikkaa näkyy ainakin päällikkö vedelleen rakosiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia =)
   Jep jep, sisäpuolelta ja urtsikkaapa hyvinkin...:( No, onpa päälliköllä sitten joskus vanhoillakin päivillä tekemistä, kun voi niitä urtsikoita iltapuhteena korvata jollain ekolookisemmalla vaihtoehdolla :D

   Poista
 5. O'ou miten kiva makkari. Näinki sen jo tuolt pinterestist. Kröhömmm, tietty tein makkari näyttää ja hyvältä ja mikä parasta mein makkarissa on vähän jotain samaa.. ;) Heheh

  Heiiiiiii, nyt oliki viimeistään hyvä laittaa pillit pussiin isompien remonttien suhteen. Minäki puhalsin pilliin marraskuun viimenen - että nyt loppuu!! Jatketaan joulun jälkeen.

  Kivaa joulukuuta teil sin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin, että olit käynyt pinterestissä kurkkimassa. Nice =)
   Hei jee, hyvä että pillit on jo pussissa. Meillä ehkä sen verran täytyy pitää niitä vielä esillä, että saa seinäpinnat vähän siistimpään kuosiin. Mut eipähän nuo haitanne noinkaan... ;)
   Oikein kivaa joulukuuta teil kans! =)

   Poista
 6. Ihana makkari ja tuo kattovalo on hieno!!

  VastaaPoista
 7. Tosi upea kartta niin ja nuo pallovalot kehystää karttaa tosi kauniisti. Pääsee todellakin oikeuksiinsa tuolla. Upeasta valaisimesta puhumattakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Pallovalot ovatkin aika kivat tuolla makkarissa. Antavat sopivan hämyisen tunnelmavalon :)

   Poista
 8. Kartta <3 ! Iso makkari paras makkari, hervoton vielä parempi :)

  VastaaPoista
 9. Moi! Uusi lukija ilmoittautuu :) Täytyy heti kehua teidän valaisimia makkarissa. I like :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei, tervetuloa ja kiitos kommentista/kehuista!

   Poista
 10. Kiva kartta,ja sopii hyvin makkariinne...minä en purkas madallettua kattoa(jos ei ihan pakko olisi)...tulisi ihana porras kattoon,kun huoneet yhdistyy..näin huonekin "jakaantus "kahdeksi tilaksi...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä ja hauska idea, mutta luulenpa, että isännän päätä ei tässä käännetä. Ei kuulemma halua tuijotella enää sitä oksanreikäistä panelia... ;D Originaali katto kaivetaan siis esiin

   Poista
 11. Ihana tunnelma tuossa teijän makkarissa, sellane rento, elävästä elämästä huokuva fiilis :)

  VastaaPoista
 12. Tää siun blogi on ihastuttava! Hyvää joulun odotusta koko perheelle!
  Terkuin, rastan Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moi Rastan Anna, kiva kun kävit moikkaamassa ;)
   Oikein ihanaa joulua myös teidän perheelle!

   Poista
 13. Upea tuo teidän kartta, aivan ihana! Ihanaa itsenäisyyspäivää :)

  VastaaPoista
 14. Onpa kauniit värit! Lisäsin sinun blogin meidän blogin blogilistalle. Toivottavasti on ok! Miten helpon (tai nopean) homman aattelitte muuten tuon katon nostamisen olevan? Itse mietitään nimittäin samaa meidän toisessa huoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, sori kun on jäänyt ihan vastaamatta! Homma ei sinänsä pitäisi olla iso, sillä madalluksen ja tyhjän tilan yläpuolella on vanha katto tallessa. Puretaan siis vain tuoreempi panelikatto ja koolaukset pois.

   Poista
  2. Ok. Meillä roikkuu katto yhä aukinaisena, eikä olla osattu päättää, mitä sille tehdään. Ehkä joulutauolla löytyy vastaus. Mukavaa joulua!
   (Ja en saanut blogiasi blogilistallemme, koska en saanut koko listaa tehtyä jostain syystä. Kun se onnistuu, linkitän blogisi sinne :) ).

   Poista
 15. Kyllä, todella kiva idea:) Teidän makkari näyttää niin ihanan kutsuvalta! En nyt kuitenkaan tunge teille päikkäreille, vaan tyydyn toivottelemaan oikein mukavaa viikonloppua ja kivaa Lucian päivää:)

  VastaaPoista