torstaina, syyskuuta 12, 2013

Persikanpoistopäivät

Heipä hei. Täällä ollaan taas - ja niiiin paljon paremmilla fiiliksillä kuin viimeksi. Voitto on sopeutunut hoitopaikkaan loistavasti ja parina viime päivänä, kun olen hakenut poikaa hoidosta kotiin, hoitaja kommentoi, että juuri paremmin ei voisi mennä. Ihan huippua! Vaikuttaa hiukan omaan mielialaan ja työmotivaatioon, kun tietää, että omalla murusella on kaikki hyvin :)Meillä täällä remonttirintamalla ollaan oleskeltu viime viikot ilman olohuonetta - tai ruokahuonetta - miten sen nyt ottaa. Olohuoneen tavarathan siirtyivät taannoin entiseen ruokahuoneeseen ja ruokapöytä siirtyi puolestaan toiseen huoneeseen jne. Tilan puolesta yhden huoneen puuttuminen ei juuri arkeemme vaikuta, mutta muuten kyllä jo kutkuttaisi saada valmista ja laitella tavaroita omille paikoilleen. Itse asiassa aika paljonkin... Pari pikkujuttua olisi kuitenkin vielä tehtävänä; betonin hiomista, muurin laastittamista, seinän levyttämistä, tapetointia, lattian maalausta…hohhoijaa. No, pääasia kuitenkin, että ne persikat ja boordit ovat historiaa! Mun ei enää IKINÄ tarvitse katsella persikanvärisiä seiniä omassa kodissani - paitsi jos niin jostain syystä joskus tahdon :D)Tästä kaikki lähti. Muovimatto oli liimattu niin tiukasti alla oleviin lastulevyihin, että parin suirun repimisen jälkeen paikallistimme vain lastulevyjen saumat ja ruuvauskohdat ja revimme maton pois niiltä kohdin. Muovimaton alla olikin erittäin järeät lastulevyt ja niiden alla vanhat kovapahvit. Joskus muinoin (ilmeisesti 60-luvulla) lattiaa on peittänyt järkyttävä jäkälänvärinen muovimatto, josta oli pieni pala jäljellä muistona. Puulattia lastulevyjen ja pahvien alla oli moitteettomassa kunnossa pieniä ruuvin- ja naulanjälkiä lukuunottamatta. Reikiä oli tässä lattiassa ihan inhimillinen määrä paklattavaksi verrattuna ruokahuoneen naulanreikäriveihin.

Ulkoseinät eristettiin eristelevyillä. Levyjen saumoihin käytettiin Tikkurilalta blogiyhteistyönä testattavaksi saatua uutuustuotetta Presto R:ää, vihreää telattavaa tasoitetta. Asemapäällikkö sai kunnian toimia testihenkilönä ja kommentoi tuotetta seuraavasti: "Vihreä väri on loistava idea, mutta tämmöisenä old school -remontoijana perinteinen lastalla levitettävä tasoite on kyllä enemmän mieleeni. Tuote on koostumukseltaan vähän turhan juoksevaa, eikä tästä syystä sovi liian nopealle remppaajalle. Ylitasotus on helppoa, kun Preston voi telata seinään ja vetää isolla lastalla yli. Saumajälkeen olen tyytyväisempi kuin perinteisellä tasoitteella saumattuihin saumoihin. Preston hiominen ja hiomapölyn imurointi oli myös miellyttävämpää kuin perinteisen tasoitteen, koska pöly oli vihreää ja erottui seinistä ja lattiasta. Rautakaupassa ei valitettavasti osattu sanoa, millä telalla tasoitetta kannattaa levittää, eikä se myöskään käynyt ilmi Tikkurilan nettisivuilta. Kaikenkaikkiaan kuitenkin hyvä kokeilu. Käyttäisin tuotetta uudestaan, mutta levittäisin sen lastalla." Että näin :)

Kun seinät oli hiottu ja hinkattu ja katto pesty, asemapäällikkö pääsi testaamaan kevättalvella hommaamaansa  maaliruiskua. Ruiskun mukana tullutta pikkuruiskua on kyllä jo käytetty ahkerasti erilaisissa kalustemaalausprojekteissa, mutta nyt käytettiin ekaa kertaa varsinaista isoa maaliruiskua. Tai asemapäällikkö käytti... Ja voi morjes, sanon minä. Kukahan mahtoi viime vuonna viimeisillään raskaana maalata tuntitolkulla, niska vääränä ja tukka maalissa makuuhuoneen kattoa? Ja nyt sitten herralla on pelit ja vehkeet, joilla koko huoneen maalaa kivuttomasti noin puolessa tunnissa. Aika epäreilua, vai mitä? :)


On niistä vanhoista muovimatoista jotain hyötyäkin... Hyvää suojausmateriaalia :)

Tällä hetkellä olohuone on kovin valkoinen, kun seinät on pohjamaalattu ja kattokin valkaistu. Pehmusteet vain puuttuvat ;) Eilen lähetin tapettitilauksen Englantiin. Pidän teitä jännityksessä vielä hetken ennen kuin paljastan, minkälaista tapettia on tulossa. Arvauksia saa heittää kehiin ;)
SHARE:

29 kommenttia

 1. Hommaa on paljon, mutta hienoa jälkeä sitten kyllä tulee kun vaan jaksaa pakertaa!

  VastaaPoista
 2. Oon samaa mieltä muovimatosta, että kelpaa loistavasti vain suojausmateriaaliksi. En voi muuta kuin ihaillen taas seurata, kuinka ahkeria olette. Ja onneksi meillä nuo hommat on jo ohi. Tapettivalinnasta en osaa heittää arvauksia, joten täytynee jäädä jännityksellä odottamaan lopputulosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, eipä tässä nyt niin kauheasti ole vielä ahkeroitu (minä ainakaan) ja tahtikin on vähän verkkainen, mutta eiköhän tämäkin projekti joskus saada päätökseen. Sitten kelpaa tuulettaa, tiedäthän ;D

   Poista
 3. Oih, miten kivaa kun remontti eteenee. Minä saan joka päivä nauttia makuu- ja kodinhoitohuoneessa persikan värisistä seinistä :) Jospa talven aikana saatais ne rempattua uusiks. Ja luulen, että sen jälkeen en halua persikkaa nähdäkään. Uusimmassa Avotakassa tosin povattiin että persikka tulee uudelleen, eli ehkä me ollaankin edelläkävijöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monta kuukautta tulikin noita persikkaboordeja tuijoteltua... Vaikka persikka tulisi olemaan kuuminta hottia ever, en taivu. Avotakka ei oo nähny meidän seiniä ;D))

   Poista
 4. Kyllä hoituu, kun on pelit ja vehkeet. En uskalla edes arvuutella, mitä olet seinille keksinyt. Niin hyvin olit tuon persikankin sisustukseen maisemoinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pelit ja pensselit juu... Kyllä siihen maisemointiin pari seinänkokoista karttaa tarvittiinkin :) Apua, mitäs mä niille kartoille nyt keksin, kun en voi tulevaa hienoa tapettia niillä peittää... hmm ;)

   Poista
 5. Vau, siellähän on laitetu tuulemaan. Ihania tuollaiste yllätykset kuten muovimaton alta paljastuva hyväkuntoinen lautalattia :) Vanhan talon iloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tuullut verkkaiseen tahtiin jo vähän aikaa... Tarvittaisiin vielä oikein kunnon puhuri, että saataisiin homma kuntoon ;) Lattioiden kanssa olemme olleet onnekkaita, kun niitä ei ole pilattu kuin muutamilla hassuilla naulanreijillä, jotka taas on helppo pakkeloida umpeen. Jei :)

   Poista
 6. William Morrisia? :)
  Niiiiin tutun näköiset nuo puretut seinien rakenteet, tosin meillä vielä muovit lisänä... uuh.
  Jatkoa odotellen!

  VastaaPoista
 7. Cole & Son. :)
  Ruisku on kyllä kätevä peli. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna osui oikeaan eli William Morrisia on tulossa :) Cole & Sonilla(kin) olis kyllä ollut vaikka mitä kivoja... englantilainen nettikauppa on itse asiassa niin pullollaan kivoja tapetteja, että hulluksihan siinä meinasi tulla. Huh ;)

   Poista
 8. Oon aina sanonu et jos miehet joutus synnyttämään niin sen hoitas joku kone :D
  Aika hauska tuo viimeinen kuva!

  Jännityksellä odotetaan valmiita kuvia,en kyllä yhtään osaa arvata tapettivalintoja..

  P.s Joulupukki vois tuoda asemapäällikölle kengät.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo on niin totta!! =D

   Nooh, sittenhän näet, mihin päädyin :)

   Asemapäällikkö kiittää kommentista. On kuulemma kävellyt niin paljon turvakengissä (jotka toki löytyvät kenkähyllystä), että on kiva tepsutella välillä paljasjaloin. Ja on kuulemma niin siisti remonttimies, ettei tarvitse kenkiä... ;D))

   Sain haettua kirjan eilen postista ja vähän ehdin sitä jo pläräilemäänkin. Asemapäällikkökin pläräsi ja bongasi mustaherukkaliköörin ohjeen. Sitä varmaan siis tiedossa... ;D Kiitos ihanasta yllätyksestä, Ani <3

   Poista
  2. Ole hyvä vaan :) Arvasinkin että Ihmepuutarhasta löytyy aineksia ;)

   Poista
 9. Meillekin tuollaiset pelit ja vehkeet maaliruisku. Kattoa ois täälläkin tarkoitus valkaista joskus,eli kyl sit tuolainen täytyy hankkia! Terkut teille ja ihanaa syksyä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo maaliruisku kyllä semmoinen peli, että oksat pois. Ainoa miinus on, että jos aikoo oikein urakalla ruiskia, täytyy suojaus tehdä hyvin eli siihen saa varata tovin, jos oikein huolella peittelee ja teippailee kohdat, joihin ei toivo maalia. Mutta eipä se nyt iso homma ja suuri miinus ole, kun jälki on kuitenkin tasaista ja maalaus oikeasti tosi nopeaa :)
   Terkkuja sinne myös ja kivoja syyspäiviä!

   Poista
 10. by by vaan persikka :)
  kiva kuulla että siellä pikkumies viihtyy :)
  remppa intoa syksyn iltoihin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuu ikävä :)
   Joo, yhtenä päivänä oli ollut kuulemma kunnon Voitto-show, kun poika oli naurattanut porukkaa tuttitempuillaan... että tuntuu viihtyvän ;)
   Tänks - sitä tarvitaan ;D

   Poista
 11. Ootte te reippaita! Hirveästi hommaa, mutta lopputulos vaikuttaa palkitsevalta :)

  Kätevä kyllä toi ruisku. Täytyy isännälle esitellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Kun nyt saisi tämän huoneen vielä puristettua (ja laitettua listat muihin), mun puolesta voi remontoinnissa pitää pienen tauon... syysbreikin ;D

   Ruisku on ihan huippu :)

   Poista
 12. Kylläpä siellä on ahkeroitu ja valmistuminen näyttää olevan jo aika lähellä. Vähän vielä kärsivällisyyttä, joten koittakaa siis kestää siellä vitivitivalkoisessa huoneessanne, ettette ala tarvita niitä pehmusteita! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - vielä pärjätään ilman pehmusteita... =D

   Poista
 13. Nytkö ne persikat lähti? Voivoivoivoi! Ka jätit pienen biitin muistoks ?

  Kiva kun Voitto sopeutuu, helpottaa sydänalaa kummasti eiks niin ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ikuistanut ne verkkokalvoilleni ihan tahtomattani. Tuolla olis sitä boordia ihan iskemätöntä rullaa. Pistetäänkö tulemaan? =D))
   Joo, mun sydänala on taas kunnossa!! <3

   Poista
  2. Pist rulla talteen, jos vaikka joskus Voitolle häälahjaks pala nostalgiaa :)

   Poista
 14. Huh, onpa teillä remonttia... En malta odottaa että tulee valmista :)

  VastaaPoista