tiistaina, elokuuta 13, 2013

Köyhän miehen kylppäriremontti

Kylpyhuoneemme "kevyt facelift" on vielä vähän vaiheessa, mutta koska huone näyttää noin ziljoona kertaa paremmalta kuin ennen, en malta olla vähän vilauttamatta.

Emme halunneet vielä alkaa tekemään isompaa kylppäriremonttia, sillä aika näyttää mikä kylpyhuoneen kohtalo ylipäätänsä on. Suunnitelmissa asemapäällikkö on mm. pohtinut saunan pois räjäyttämistä (sisäsauna vanhassa talossa = wtf?!), ovien siirtoa, kodinhoitohuoneen tekemistä nykyiseen saunaan jne., joten eletään tässä nyt hetki ja katsotaan, miten asiat suttaantuvat. Niinhän tuo perinnemestarikin neuvoo, että vanhassa talossa pitäisi asua vähintään vuosi ennen kuin sitä alkaa korjaamaan. Kohta ollaan asuttu ;)


Projekti alkoi tosin jo viime syksynä, kun asemapäällikkö saumasi seinälaatat uudelleen. Joku oli pihistellyt saumauslaastin kanssa ja osassa laattoja sitä ei ollut nimeksikään. Valkoiset seinälaatat itsessään ovat ihan priimakunnossa, vaikka vähän ysäriä ovatkin, ja niistä tuli saumauksen jälkeen ihan erinäköiset - siistit ;) Kahdelle seinälle ne jätettiin näkyviin ja kahdelle muulle seinälle tuli panelointi laattojen päälle. Ylös ja alas jätettiin reilut ilmaraot ja paneloinnin taakse kunnon koolaukset, jotta kosteus ei jää laatan ja paneloinnin väliin.

Meille kun on noita Singer-pöytiä koneineen sekä ilman siunaantunut, päätimme uhrata yhden huonokuntoisen Singerin allastasoksi. Pinterestistä idean nappasin ja asemapäällikkö toteutti sen tyylikkäästi. Tason pinta käsiteltiin vahalla mahdollisimman vettähylkiväksi. 



Lamput on vielä asentamatta (ehkä huomasittekin törröttävistä johdonpäistä…), pönttö pitäisi uusia, listat laittaa paikoilleen ja lattia saumata... Siinäkin on laasti loppunut kesken. Kun lattian saa saumattua, luulen että sen ilme raikastuu kummasti. No okei, ne(kään) laatat eivät ole ihan nykytrendin aallonharjalta, mutta tosiaan, sitä isompaa remonttia odotellessa... ;)

Ai niin, melkein meinasin/halusin unohtaa. Tässä ennen-kuva. Kuvassa nuo laatat ja kaikki näyttää vieläpä ihan hyvältä! ;D 

SHARE:

82 kommenttia

  1. Mahtava muutos, arvostan juuri tällaista uudistamista. On taitavaa osata laittaa tylsästä mahtavan näköistä! Lisää näitä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista! Koitetaanpa taas kehitellä jotain... ;)

      Poista
  2. Nyt mä en enää ala!! Toi on ihan mahtava tuo Singerin jalka tuossa. Upea!
    Ja minäpä en sellaista ole vielä saanut :(

    Tyynelään sain yhden ompelukoneen jalan keittiön pöytään ja valkoiseksi maalattuna olisin sen toisen tuonut kotiin, mutta se ei kuulema sopinut.
    Saanko muuttaa teille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos. Onpas nihkeetä touhua, kun ei yks singeri muka mahdu... ;D Voit muuttaa meidän yläkertaan, jos samalla remppaat sen xD)))

      Poista
  3. Kävin jo touhkottamassa tuota ihanaa arvontaasi ja jäin sitten selailemaan nopsaan tontillesi muutenkin - ihana blogi sinulla! :) Jään ehdottomasti seurailemaan pidemmäksikin aikaa. Jos muuten pidät nahkarannekoruista, kurkkaa blogiini, sielläkin on arvonta menossa paraikaa. (Yleensä en mainostele näin julkeasti, mutta antaa mennä nyt tämän kerran, jos sallit). ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja mukavaa kun löysit tänne.
      Sallin tietty - täytyykin käydä kurkkaamassa ;)

      Poista
  4. Köyhä mies on kekseliäs mies- sanoo vanha kansa :)

    Meil on samantyyppistä ollu suunnitelmissa, yläkerran vessa kaipaa dynamiittia- mut toi Singerin alusta on NEROKAS! Lähden ostoksille...zau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaankin vanhan kansan mukaan erityisen kekseliäitä... :)

      Poista
  5. Apua, onpa ihania ideoita! Ja toteutuksia tietysti :)

    VastaaPoista
  6. Pienet pintaremontit ovat remonttien aatelia - pienillä oivaltavilla muutoksilla suuri ilo! Kyllä tuolla kelpaa istuskella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten kun joskus saapi uuden pöntön, kelpaa tuolla jopa istuskellakin... ;D

      Poista
  7. Siis...että niinkuin sama kylppäri ? En usko :D

    VastaaPoista
  8. ihan järkyttävä ennen kuva ;) mutta nyt : ei oo todellista ! mahtavan näkönen ! tuo singeri on huippu, siitä on moneksi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa... kunpa olisit nähnyt peilikaapin ja lavuaarin livenä. Mitäs niitä vaihtamaan, kun kerran toimivat - ainakin melkein... mitä nyt lavuaari vähän laski vettä allensa. ;D

      Poista
  9. Voi miten hieno lopputulos!!! (tai väliaikaistulos - mikälie) :D Hieno idea tuo singeriallaspöytä. Kateudella teän vessan kokoa katselen - meillä kun on niin mahdottoman pieni ja ahdas :/

    Olette olleet kyllä ahkeria ja kekseliäitä. Aina voi teiltä odottaa jotain huippuhienoa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Olisiko tämä nyt melkein-lopputulos =) Kylpyhuoneella on kyllä kokoa... järkevällä suunnittelulla siitä saisi jopa toimivan ;)

      Poista
  10. Upeita ideoita ja juttuja!!! Kyllä sisäsaunassa ja sähkösaunassa vaan on se oma hyvä puolensa..olis ihana jos olis molemmat tässä ihan lähellä. Sähkösauna jonka voi napsauttaa väsyneenä päälle ja mennä reilun puolen tunnin päästä löylyihin rentoutuun ja myös se fiilis sauna jonka lämmittäinen alkaa siitä liiterireissusta kun haet puita.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Meillähän on täällä sisällä puulämmitteinen sauna, joten se siitä helposta napsautuksesta... ;D

      Poista
  11. Tosi hieno tuli! Hauskasti ne lattialaatat vaan käypi tuohon uuteen sisustukseen, jopa niin etten olisi vanhoiksi uskonutkaan :) Meillä on sen verran huonohko ilmanvaihto vanhassa kylppärissä, etten uskaltaisi panelointia sinne tehdä..näyttää vaan niin hitsin hyvälle! Oikein ihana kylppäri, tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Ei tämä nyt mikään itse ihanuus ole, mutta välttää kyllä :) Meillä on onneksi hyvä ilmanvaihto, kun on on ovia kaksin kappalein ja ikkunakin, jos oikein haluaapi tuuletella ;D

      Poista
  12. Vau, onpa upea muutos! Tykkään tuosta tummasta paneloidusta seinästä ja Singer tasona on mainio idea! Hienolta näyttää! :)

    VastaaPoista
  13. Huikee muutos! Aivan ihanan näköistä! Ei näy ennää jälkeäkään ysäristä.
    Vitsi miten muuttaa tunnelmaa nuo panelit, tykkeen!
    Ja ehdottomat pointsit Singeristä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! Ysäristä voi nähdä jäljen, kun katsoo tarkkaan pöntön yläpuolelle. Laatoissa on särtsikkäät ysärikukat, jotka ajattelin jättää näkyviin, ikäänkuin "muistoksi" =D

      Poista
  14. Te kyllä vaan osaatte! Ihan huippu muutos! :) Toi on kyllä totta, että vanhassa talossa pitäisi asua vähintään vuosi ennen kuin sitä rupeaa remppaan. Me aloitettiin remppa heti, kun saatiin avaimet käteen ja nyt tuntuu siltä, että jos olisi saanut fiilistellä talon henkeä vähän pidempään, niin monet asiat olisi ehkä tehnyt toisin. Itse en vaan kyennyt muuttamaan taloon sellaisenaan, koska kaikki pinnat oli alkuperäiset, ikilian peitossa ja todella karmeassa kunnossa. Mutta hyvä lopputulos on näinkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia, ihan tässä häkeltyy...
      Mekin tehtiin keittiöremppa ennen muuttoa ja nyt on jo suunnitteilla, että miten sitä voisi oikein parantaa... ;) Tuo perinnemestarin "sääntö" on hyvä, mutta käytännössä monesti aika mahdoton ;)

      Poista
  15. Siis ei todellakaan usko köyhän miehen kylppäriremontiksi, niin paljon ilme muuttui. Vau, mä tykkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia!! Puutavara tietysti maksaa sen mitä maksaa ja uusi hana sekä lavuaari jotain, mutta kyllähän tämä muuten tämmöinen halppispäivitys oli nyt tähän hätään ;) Kivoilla tavaroilla ja somisteilla saa "huijattua" paljon ;)

      Poista
  16. Mahtavaa luovuutta olet käyttänyt. Toi Singer-idea on huippu!
    Sisustusideasi ovat aina niin nerokkaita. Tykkään!

    VastaaPoista
  17. Olisi hieman niin kuin muuttunut edukseen tuo tila :) Eläköön köyhän miehen mikä vaan remontti!

    VastaaPoista
  18. Bellissima trasformazione, complimenti!

    VastaaPoista
  19. TOdella hieno kylppäri teillä nyt, hienommasta tietoakaan :) vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Ihan tyytyväinen olen tähän, mutta tokihan uusilla laatoilla ym. saisi komiampaa jälkeä aikaan... ;)

      Poista
  20. Upea!!!
    Eipä uskoisi samaksi, kuin tuo alimmaisen kuvan wessa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Eroa on kyllä ennen- ja jälkeen-kuvissa ;D Säästin teidät kuitenkin ennen-kuvien yksityiskohdilta. Ei ollut blogiin sopivaa materiaalia ;)

      Poista
  21. No niin,pientä motivaatipotkua tuli sitten persuuksiin tännekin :)
    Siis aivan upea lopputulos ja tykkään niin näistä teidän erilaisista ratkaisuista!!
    Näin sen homman pitää mennäkin että rohkeasti tehdä omannäköistä ja semmosta mistä tykkää.Toteuttaa omia ideoita.Silloin koti on oma :) Teillä se toteutuu täydellisesti <3
    Mistä olet hankkinut tuon sivuseinällä näkyvän naulakon?Tosi kiva ja korvaa peilikaapin joka onkin ihan turha keksintö ja romun kerääjä.
    Singer mainio idea ja siinäpä onkin hyvä polkaista aamu käyntiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ikuisuusprojektin puolelle tämä meillä meinasi vähän kääntyä, kun syksyllä aloitettiin ja nyt on jo melkein valmista... Singer-pöytäkin kökötti lavuaareineen ja hanoineen puoli vuotta kodinhoitohuoneessa odottamassa pääsyä paraatipaikalle. Että no worries, älkää pitäkö mitään kiirettä ;D)
      Meillä ei ole harrastettu peilikaappeja vuosikausiin (paitti nyt hetki olosuhteiden pakosta). Ne ovat mielestäni pääsääntöisesti rumia, liian isoja ja turhia :) Tuo sivuseinän naulakko on Ikean Leksvik -naulakko/hattuhylly (valkoiseksi maalattuna). Sitä ei taida enää olla Ikeasta saatavilla, mutta huuto.netistä ja tori.fistä etsivä löytää :)

      Poista
  22. Wau, miten hieno muodonmuutos! Ja singeri allastasona on ihana idea :)

    VastaaPoista
  23. Yhdellä sanalla sanoen; IHANA <3

    VastaaPoista
  24. Wou mikä muutos!! Kaunista katseltavaa. Luovuudella saa paljon aikaan pieneen budjettiin yhdistettynä,se on havaittu tässä remontoinnin lomassa. Terkut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Tuo sanonta: "köyhä mies on kekseliäs mies" on uusi lempparini ;D

      Poista
  25. Onhan siinä iso muutos huikean paljon parempaan! Hieno!! Jos ja kun sinä noita ompelukoneen jalkoja löydät jotenkin eriskummallisen paljon, niin mulle saa vinkata, jos et itse satu enää tarvitsemaan. Yhtään ylimääräistä singeriä ei ole osanut mun reiteilleni. Mulle kelpaisi kaksi singeriä yhden ison pöydän alustaksi, tai ensin edes yksi singer, kun jostainhan se on aloitettava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Pidetäänpä Singer-asiat mielessä ;) Noita on meille kertynyt tosiaan enemmän kuin tarpeeksi, mutta luopuakaan niistä ei oikein voi, kun jokaiseen liittyy jokin tunneside ;D

      Poista
  26. Kylläpä tuli hyvä. Ja toi singeri on niin mainio! Sopii tosihyvin tuohon!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Singeristä tuli kyllä omastakin mielestäni tosi huippu =)

      Poista
  27. Oho, mikä muutos! Meillä vähän samanlaiset hommat meneillään, kun pikkukylppäri on suoraan 80-luvulta ruskeine muovitapetteineen. Mutta en kyllä noin hienoa lopputulosta ole saanut (vielä :) ) aikaiseksi. Eli jatkan kylppärituunausta.... Kiitos ideoista ja motivaatiolisästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on yläkerran pikkuveskissä Arabian vaaleansininen pönttö ja lavuaari... :) Ah, niin kasaria, niin retroa... Ne ehkä joudun säästämään ;D)) Tsemppiä tuunaukseen! Toivottavasti tästä oli apuja ;)

      Poista
  28. Hieno! Tykkään! kyllä tuolla nyt kelpaa asioida! :) Tosi hyvä idea tuo allaspöytä singerin jaloista! Meilläkin on navetassa vanhat jalat, mutta en ole vielä keksinyt mitä mä niille tekisin.. täytyy antaa ajatuksen hautua! Mä niiiiiiin tykkään kun tavaroille/esineille keksii uusia käyttötarkoituksia eikä hae valmista ratkaisua kaupasta (kyllä sitäkin- ikävä kyllä! rempatessa joutuu aika paljon tekemään).
    Se "asu vuosi ennen kuin remppaat" -sääntö on kyllä hyvä. Sitä ehtii jäsentelemään suunnitelmia päässään toimivimmiksi, ja välttyy varmasti monelta harmitukselta jälkeenpäin. Tosin se on kyllä aika vaikea monestikin toteuttaa. Ja kyllähän siinä rahaakin säästyy kun jakaa remonttia useammalle vuodelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Asioiminen muuttui remontin myötä kovinkin paljon myönteisempään suuntaan... ;D
      Mä tykkään kanssa tämmöisistä "tee-se-itse"-ratkaisuista, joissa joku vanha tavara saa ihan uuden elämän.
      Perinnemestarin "sääntö" on niiiin totta - ja niiiin vaikea malttamattomalle remppaajalle... ;) Onneksi tosiaan budjetti sanelee ja pakottaa etenemään pikkuhiljaa :)

      Poista
  29. Tosi upea muutos! Kivoja yksityiskohtia, ei ollenkaan "vessamainen". TUonnehan saattaisi jumittua lukemaan lehtiä pitemmäksikin aikaa ja jono oven takana kasvaisi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti! Yksityiskohdilla ja tavaroilla koitin somistaa vessasta huoneen ;) Onneksi meillä on yläkerrassa toinen vessa niin tänne saa jumittua rauhassa :D

      Poista
  30. Mä voisin asua noin nätissä huoneessa!! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sänky puuttuu. Pitäisköhän semmonen kehitellä... :p

      Poista
  31. Kyllä on upea tuunaus. Ei uskoisi samaksi tilaksi ollenkaan:)

    VastaaPoista
  32. Ooh, ihan mielettömän näköinen!! Ihana ihana. Upea. :)

    VastaaPoista
  33. Todella hieno! Itse alan olla sitä mieltä, että väh. 2 vuotta täytyy varata ideoiden jalostumiseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ei se huonoa tee ollenkaan, että ideoille annetaan aikaa jalostua :)

      Poista
  34. Nätti on. Eityisesti Singer-idea, toimii!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Olen aika fiiliksissä tuosta Singeristä itsekin ;D

      Poista
  35. Ihan mieletön <3 tykkään, tykkään!:)

    VastaaPoista
  36. Vitsit miten huikea idea tuo Singerin käyttö! Upea kylppäri kaiken kaikkiaan :) -Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Minustakin tuo oli niin hauska idea, ja kiva kun tuommoinen ylimääräinen pöydänraato kotoa löytyi tuohon käyttöön. Priimakuntoista Singeriä en olisi ehkä raaskinut uhrata... ;)

      Poista
  37. Millä nuo tummat paneliseinät on käsitelty? Hieno muutos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Seinät on käsitelty Liberon kuultomaalilla: http://liberon.fi/kuultomaali-spriipohjainen/

      Poista