perjantaina, elokuuta 09, 2013

Hehkeät herukat

Pakko vähän hehkuttaa Ihmepuutarhan herukkakimaraa. Miten voikin niin pikkuruisissa puskissa olla niin paljon marjoja? Tai eiväthän ne nyt mitään minimaalisia taimia ole, mutta en ole tottunut siihen, että samana vuonna istutetusta voi saada satoakin ;) Edelliselle pihalle istuttamamme viherherukat eivät tainneet antaa kuin pari hassua marjaa koko aikana. Kai sillä on vaan väliä, mistä niitä taimia hommaa. Ja minkälaisia hommaa =)


Omenapuissakin kypsyy muutama omena. Sekin on minusta ihan uskomatonta. Tämä kaunis Harlamovski-omena on silmäteräni. Joka päivä täytyy käydä tarkistamassa, että sillä on kaikki ok ;D

Ai et mie tykkään käyskennellä täällä viljapeltojen keskellä. Sen verran urbaani kuitenkin olen, että piti googlesta katsoa, mitä toi vilja oikein olikaan ;) Ohraa se on. Nih.

Nyt sitten odotellaan luvattuja ukkosmyrskyjä ja sateita. Eilinen sade tekikin puutarhalle eetvarttia, mutta sai kaikenmaailman sääsket ja pörriäiset liikkeelle. Huh.
Nyt unille ja jos sitten huomenna pyöräyttäisin pitkään hautomani arvonnan käyntiin. Ollaan kuulolla!
SHARE:

15 kommenttia

 1. Hienoa, että saat satoa jo saman tien. Meillä on muutama villiintynyt punaherukkapuska, mutta lähes joka vuosi linnut riipivät tertut riekaleiksi jo ennen kuin ennätän niitä kerätä. Äläkä huoli, en minäkään viljoista tunnistanut kuin kauran maalle muuttaessani, vaikka olen maaseudulta kotoisin vaan en maatalosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä linnut ovat jättäneet herukat rauhaan - ihme kyllä!
   Kauran minäkin tunnistan, mutta noita muita vähän huonommin... ;D

   Poista
 2. Täällä jytisee tällä hetkellä niin, että joutuu varmaan varaamaan puut valmiiksi, että saa tehtyä hellalla ruokaa ja kahvia. Sade tekee kyllä pihamaalle hyvää. Tosin viljelijät eivät varmaan niiiiiin kovin siitä pidä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tänne sitten sitä luvattua myrskyä oikein tullut. Vettä kuitenkin saatiin meidän pikku-puutarhurien iloksi ja viljelijöiden harmiksi ;)

   Poista
 3. Taidat muutaman vuoden päästä olla ihan helisemässä sen marjatulvan kanssa :D
  Niinkuin jo aiemmin oli puhetta,meillepäin ei tullut herukkaa paljon.Eilen keräsin omani,reilu sankollinen tuli mustaherukkaa.Kyllä siitä muutaman pullollisen keittää :)

  Aika täydellinen tuo omena :)

  Ja hei kiitti liikenteestä blogissani :) Kunnia päästä listoillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muutaman vuoden päästä voin palkata tänne jo useamman marjanpoimijan...

   Voi että, onneksi tajusin vihdoin lisätä sut listalleni. Olen vähän huono päivittämään tuota listaa ja nyt sitten lähdin sieltä etsimään "sua" ja siinä vaiheessa huomasin, että mitä hittoa ja tajusin korjata puutteen. Että ollos hyvä vain... ;)

   Poista
 4. Kyllä viljapeltojen keskellä olisi mukavaa käyskennellä. Minä tykkäisin asua maalla, mutta mieheni ei innostu asiasta. Niinpä asumme omakotitalossa kaupungin laidalla. Kompromissi. Hienot taimet olet saanut, kun saat jo satoa. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kompromissi on oikein hyvä, jos siitä on lyhyt matka fiilistelemään peltojen keskelle tai metsään :)
   Tahvosten taimet ovat olleet kyllä tosi hyviä! Myös purppurasydän ja särkynyt sydän, jotka ostin heiltä samalla, kun Ihmepuutarhan kasvit tulivat, ovat kukkineet koko ajan ihan hurjasti.

   Poista
 5. Sykähdyttävä on herukkakimarasi, oikein ylellistä on käydä omista puskista popsimassa marjoja :)

  Nuo Ailit (mikäli tuo vaalenapunainen on se) ja viherherukat kantsii jatkossakin popsia suoraan suuhun, kummallekaan en ole keksinyt muuta käyttöä. Kiva jos joku vaikka vinkkaisi mitä viherherukoista voisi tehdä, mulla olis 4 isoa puskaa! (viiniä ehkä, mutta haen omani kuitenkin mieluummin kaupasta). Jos niistä viherherukoista keittää mehua siitä tulee haalean vaaleanpunaista ja hapanta...
  Ihanaa maalaisromantiikkaa huokuu tuo ohrapelto ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä viherherukoiden ja Ailin suhteen! Mulle kaikki herukat, mustaa lukuunottamatta, on liian happamia suoraan syötäväksi, kuin myös karviaisetkin, joten koitan keksiä jotain käyttöä niille sitten kun satoa alkaa oikein huolella pukkaamaan... ;) Jos tekis viherherukkasiideriä... heh.

   Poista
 6. Voi mitä ihanaa satoa siellä päästään keräämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja parin vuoden päästä ollaan tuon herukkamäärän kanssa helisemässä... ;D))

   Poista
 7. Blogissani ois sule haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Haasteita on rästissä entisestäänkin, mutta tämä vaikuttaa niin kivalta, että mä koitan (huom. taas... koitan) toteuttaa tämän kyllä jossain välissä :)

   Poista
 8. Ohrapellot on tähän aikaan kuin tuulessa hulmuavaa samettia, tekisi niin mieli uida siellä. Kuulemma vihneenpenteleet tarttuvat kaikkialle ja se on kaikkea muuta kuin pehmoinen alusta edes kahlata. Mutta saa kai sitä unelmoida :D

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista