keskiviikkona, elokuuta 28, 2013

Satoa ja syyslannoitusta

Ihmepuutarhan syyslannoitus on tehty! Meni vähän myöhäiselle, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Jos sinä olet yhtä mattimyöhäinen ja syyslannoitus on vielä hoitamatta, nyt kipinkapin lannoiteostoksille. GreenCare Puutarhan Syksy auttaa kasveja talvehtimaan ja voimaan hyvin ja se saa kasvit kukoistamaan seuraavana kasvukautena. Rakeet on helppo ja kiva sirotella suoraan purkista kasvin juurille ja sitten vettä päälle. Ja ei muuta kuin ensi kevään kukkaloistoa odottelemaan :) Erityisesti odotan, että Puutarha Tahvosilta saamani atsaleat ja omenapuut kukkivat. Ensi keväänä meillä nähdään kukkia! =)

Kasvimaalta kävin poimimassa vadillisen tavaraa. Avomaan kurkkuja, kesäkurpitsoita, sipuleita, iisoppia, rakuunaa ja timjamia. Keväällä ostamani munakoiso on tehnyt monta munakoisoa. Semmoisia pieniä :) Ei niistä mitään moussakaa väännä, mutta kokeilun perusteella munakoison taimia voisi ostaa ensi vuonna useammankin. Mutta keksiikö joku viisas, mitä teen hillittömällä puskalla ananassalviaa? Sarjassamme järkeviä taimiostoksia... Ei mitään hajua mihin sitä tunkisi ;)


Nauttikaahan kauniista syyspäivistä. Kai niin voi sanoa, kun syyskuu kolkuttaa jo ovea?
SHARE:

18 kommenttia

 1. Kiitti muistutuksesta, mun syyslannote on varastossa avaamattomana. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mut älä sit vaan kipeenä mee hillumaan ja lannottelemaan ;D

   Poista
 2. Juu, hyvä kun muistutit, mullakin on lannottamatta!

  Heitä ne salviat kuivuriin ja sit liinavaatekaappiin. Vois toimia kun laventeli??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mul o kuivurii... mut kait ne tuos hellan pääl kuivuvat samalla kun rakuunatkin :) Täytyypä testata. Ananassalviasta meinaan lähtee ihan toooosi hyvä tuoksu. Cheers mate!

   Poista
 3. Joo mielessä on jo ollut ja purkkikin ostettu. Mitenkähän muuten nuo Tuijat kannattaako niille laittaa myös, auttaisko paremmin kestämään kevät ahavaa, onko sinulla tietoa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, nyt pistitkin pahan... Ei nimittäin mitään hajua! ;) Toivottavasti joku oikea puutarhaihminen kertoo, mitä tuijien kanssa kannattaa tehdä =)

   Poista
 4. Tuota....pitäis käydä ostamassa syyslannoitteet :)
  Kevätsemmottiset mä unohdin! Ja viimesyksyiset....

  Että hyvin pyyhkii. Saas nähdä ehtiikö omput tippua puusta ennenkuin muistan käydä ostamassa sen omppupoimurin :D
  Itteni tuntien vastaus on myönteienen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole itsekään aiemmin näitä harrastanut... Sulla on siellä semmoset kukkelit, omppuloiset ja yrttilöiset, että eiköhän ne pärjää ilman lannoitteitakin ;)

   Poista
 5. Alkaakin olla viimeiset ajat syyslannoitukselle, jotta kasvit ehtisivät käyttää lannoitteen hyödykseen, hyvin ehdit kuitenkin :)
  Herkullisen vaikuttaa sadonkorjuusaaliisi ja tuo leppis on niin sympaattinen.

  Tuijien syyslannoituksesta vähän:
  Tuijillekaan ei syyslannoituksesta ainakaan haittaa ole, saavat nekin tarpeellisia ravinteita, vaikka ylipäätään havuja lannoitetaan varsin maltillisesti.
  Siihen kevätahavaan ei lannoituksella ole kyllä vaikutusta; kevätahava ruskistaa havupuita siinä vaiheessa kun aurinko alkaa lämmittää oksistoja, ne heräävät talviuniltaan ja alkavat haihduttaa vettä. Koska juuristo on jäätyneessä maassa, se pysty toimittamaan vettä oksistoon ja siksi havut ruskistuvat keväällä. Keväällä usein puhalteleva voimakas tuuli vielä tehostaa asiaa.

  VastaaPoista
 6. Eteläisessä Suomessa ehtii vielä syyskuussa lannoittaa. Alkaa kyllä tosiaan olla vikat hetket. Toisaalta kun ulkona paistaa aurinko niin sitä ei tajua ryhtyä syksyiseksi. Mullakin on Tahvosten atsaleoja ja kovasti odotan niiden kukintaa ensi keväänä :)

  VastaaPoista
 7. Syyslannoitus, mitä se on? :) Voi apua, mulla taitaa olla vielä paljon opittavaa puutarhan hoidosta, siitäkin huolimatta että niitä on nykyään kaksi...Plantageniin siis tie vie!

  VastaaPoista
 8. Olet saanut upean sadon :) Omavaraisuus edes jonkinasteisena on hienoa ja kunnioitettavaa. Henkilökohtaisesti nautin ensimmäisestä syksystä kun ei tarvitse syyslannoitusta yms. edes ajatella ja voi kuinka nautinkaan...

  VastaaPoista
 9. Hei,
  Hyvä muistutus syyslannoituksesta, itsekin häkellyin kun syyslannoitteen myyjä huomautti minun olevan jo hieman myöhäisessä, kun viime viikolla lannoitetta ostin. Kun tuo Green care on tuossa kuvassa ja tekstissä niin kovin näkyvillä, niin haluaisin kysyä, on kyseessä mainos vai aito mielipiteesi tuotteen hyvyydestä? Jos olet saanut tuon blogiyhteistyön kautta ja sen vuoksi sitä esittelet, tulisi se mielestäni sanoa selvemmin.

  VastaaPoista
 10. Siis mä en ala mittään : ( Mikä mun maata vaivaa, kun sipuleista tulee sellaisia hillosipulin kokoisia palleroita? Ei tollaisia hienoja kuin teijän pellosta? Toista kesää sama juttu, nyt jo Epätoivoisena...

  VastaaPoista