keskiviikkona, heinäkuuta 24, 2013

Päivän vitamiinit

Olen tietoisesti vältellyt kirppareita pitkin kesää. Vanhaa tavaraa on nurkat väärällään eikä muutenkaan ole tullut mitään tarpeita. Nyt tein pitkästä aikaa pienen kierroksen lähiseudun kirppiksille ajatuksena löytää pikkuäijälle vähän arkikäyttövaatetta. Kuukauden päästä alkaa nimittäin meikäläisen työt ja pikkutyyppi joutuu/pääsee hoitoon. Eikös vaan mennyt aika nopeasti? Voivoih… Vaatetta ei niin kauheasti löytynyt, mutta sen sijaan löytyi semmoinen kiva värkki, josta olen pitkään ajatellut, että "ois kiva". 129 euron suositushinta ei kuitenkaan ole houkutellut laitteesta, josta on kyllä paljon iloa, mutta joka helposti jää laiskuutta nurkkaan pölyttymään. Nyt sain melkein käyttämättömän masiinan yhdeksällä eurolla. Saanen esitellä: mehulinko Vitamix Pro.



Ensimmäisenä testiin lähti sekalainen setti kaapista löytyneitä hedelmiä ja vihanneksia.

Seuraavaksi voisi pyöräyttää marjaisan mehun, johon tulisi oman maan herukoita, vadelmia ja mustikoita. Linkoonhan voi periaatteessa tunkea vaikka salaattia, mutta ehkä alkuun kokeilen hiukan perinteisempiä mehuaineksia. Ehdotuksia hyvistä yhdistelmistä otetaan vastaan! =) Kotimaisten omenoiden aikaan linko pääsee oikein elementtiinsä, kun omenat saa helposti puristettua tuoremehuksi. Omenoita siis odotellessa - ja toivoessa, että joku lahjoittaa itselle ylimääräiset minulle. Mieluiten hyvät ja makeat... ;D

Päivän kukka on jaloleinikki. Piti olla valkoinen, mutta kovin keltaiseltahan tuo näyttää. Olisiko keltaisten liljojen seura tehnyt kaltaiseksi?


Yllä oleva kuva näyttää ihan joltain trikkikuvalta, vaikka on kyllä suoraan kamerasta. Siitä tulikin mieleen, että aika kestävää laatua on tuo mun Canonin järkkäri. Aika hyvin pitää vettä…:) Unohdin sen yksi yö ulos ja arvaattekin mitä tuona yönä tapahtui. Satoi kaatamalla. Aamulla asemapäällikkö kiikutti kastuneen kameran sisälle, otti objektiivin pois ja siinä se sitten kuivui päivän ajan. Mitään vikaa en ole jälkeenpäin huomannut. Ainakaan vielä… kop kop.

Täällä remppahommat etenee. Palataan pian niihin aiheisiin! Hip hei!
SHARE:

29 kommenttia

  1. Porkkanoita ja omppuja surautan lingollani mehuksi, perinteinen mutta ah niin hyvä yhdistelmä. Ja nektariinit + porkkanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Nektariineja ostin juuri eilen sillä ajatuksella, että tyrkkään niitä linkoon. Nam nam nam :)

      Poista
  2. Vaikuttaa näppärältä vekottimelta mehulinko. Harmi, että meillä on jo keittiön laskutilat ja kaapit täynnä :) Samassa elämäntilanteessa täällä ollaan. Työt kutsuu 4 vkon kuluttua ja melkein parin vuoden kotiäityiden jälkeen alkaa toisenlainen arki. Vähän haikeaa, mutta tekee varmaan hyvää äidin pääkopalle :) Hyvää loppukesää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo linko on aika kookas pömpeli, joten ahtaasta keittiöstä tai vähäisestä kaappitilasta kärsivä sen kyllä helposti skippaa.
      Voi että, ei muuta kuin nautitaan vielä näistä hetkistä, jotka saamme olla lapsen kanssa kotona. Äitiysloman aika on ollut ihan ihanaa, mutta kyllä minun myönnettävä on, että töihin paluukin tuntuu toisaalta ihan kivalta ;) Mukavaa kesän jatkoa sinullekin!

      Poista
  3. Herranjestas!!
    Pelasta mut!!
    Omppuloisia tulee ihan helevetisti, eikä niitä pyöränkorissa määräänsä enempää saa mihinkään kuskattua!
    Osoitteen tiedät :)
    Ja saat sitten käydä luvalla omppuvarkaissa vaikken itse paikalla oliskaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herranjestas, mää pelastan sut!!! =) Salaa aattelinkin, että se joku voisit olla vaikka sinä... ;D)) Palaamme asiaan, kun tavara alkaa kypsyä!

      Poista
    2. Jes!!
      Ja mun omppuloiset on jopa erinomaisen hyviä :)

      Poista
  4. Nyt sait minutkin kiinnostumaan mehulingosta. Nuo mehut näyttävät niin herkullisilta. Mihinkähän kaapin nurkkaan voisi raivata tilan...hmm.. Omput alkavat kypsymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämmöisestä mehulingosta haaveilin pitkään - etenkin aina omena-aikaan. Melko kalliin hinnan takia ei tullut kuitenkaan ikinä hommattua, paitsi nyt, kun halvalla sai ;) Tällä hetkellä omaa omenatuotantoa ei vielä ole, mutta ehkä tilanne korjautuu tulevina vuosina.

      Poista
  5. Terveysmehuja, nam! Ei vaan taitaisi olla meikäläisen yhden naisen huushollissa tarpeeksi käyttöä tuolle laitteelle. Tehosekoitinkin on pysynyt tiiviisti kaapin perukoilla jo monta kuukautta.
    Kauniita kukkakuvia! Ei näytä kamera kärsineen sateesta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän näissä värkeissä juuri on, että kiva niillä on toisinaan tehdä juttuja ja hyödyllisiä ovat, mutta valtaavat kauheasti keittiöstä tilaa ja käyttökin tuppaa alkuinnostuksen jälkeen jäämään... Onneksi mulla on säilytystilaa ;)
      Kiitti! Jos kuvien laatu heikkenee, voi aina syyttää kameraa, heh! :)

      Poista
  6. Ihanan aurinkoisia kuvia :) Onneksi kamera säilyi. Pelkään, että joku päivä miulle käy vielä samoin. Sen verran hajamielinen olen, että löytyy kamerat ja puhelimet välillä kohtuu kummallisista paikoista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mullekin käy nykyään usein niin, että unohtelen tavaroitani pitkin maita ja mantuja. Isäntä niitä sitten korjailee suojaan... ;)
      T: nim. mistähän löytäis avaimet...?

      Poista
  7. Meiltä saa hakea omppuja ihan kuinka paljon vaan! Nuo 25 omenapuuta kun aika kevyesti (viime syksynä arviolta 3000 kiloa) riittää neljän hengen perheelle! Että jos on Länsi-Uusimaalle asiaa, niin ilmoittele :) Keitän kahvit ja leivon vaikka omenapiirakkaa.. ja kannattaa tulla jollain tosi isolla autolla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitoksia tarjouksesta. Ilmoittelen ehdottomasti, jos olen tulossa niille kulmille. Ehkä 3000 kiloa saattaa riittää nippanappa yhdelle perheelle ;) Ja mä kun tuskailin edellisellä pihalla niiden neljän (muistaakseni) puun kanssa... ;D

      Poista
  8. Hienon löydön olet tehnyt ja mehu näyttää niin herkulliselta! Ja hienot kuvat olet saanut pestyllä kamerallasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, löytö oli kyllä oikein hyvä. Kamera toimii hyvin, onhan se pesty tosiaankin...

      Poista
  9. herkkukuvat !
    no on kyllä menny aika nopeaan, vastahan se pikku ukkeli syntyi ...
    ja mie oon päättänyt etten kirppareille mee enkä nyt osta mitään turhaan ! ja tämä päätös pitää ...melko varmasti...
    appelsiini-porkkanamehu on kans hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, aika menee niin nopsaan ettei meinaa perässä pysyä!
      Mulla on kanssa ollut vähän samaa periaatetta kirppareiden suhteen viimeaikoina. Ja yhtä varmasti päätös pitää täälläkin... ;D))

      Poista
  10. Mä just eilen kiehautin mehun vadelmista ja valkoherukoista ja lisäsin sekaan ripauksen minttua ja inkivääriä. Tuli oikein kesäistä ja raikasta! Ja Vichyllä laimennettuna maistuu vähän kuin muumilimppari! Laitoin ohjeen blogiini, käy kurkkaamassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, kuulostaa niin herkulliselta. Omatekemä muumilimppari - voisko parempaa ollakaan? :)

      Poista
  11. Nam, mitä mehua! Keittelin aiemmin viinimarjoista mehua, mutta perheessä vain esikoinen suostui juomaan sitä, joten jätän sen harrastuksen kokonaan. ;-) Linko voisi olla aikas hyvä hankinta.

    Nauratti tuo kastunut kamera, sillä olen itse aikanaan pessyt koneessa pari kännykkää, joista vain Ericsson suostui toimimaan moitteettomasti. Samoin on tullut jätettyä (syytä en enää muista) pieni painokuvataulu omenapuun alle sateiseksi viikoksi - taulusta oli lähtenyt vain pölyt, muuten se oli ok.

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehujen keittelyä ajattelin minäkin harrastaa. Voipihan se olla, ettö juon ne yksin, mutta haitanneeko tuo ;)

      Joopa joo, toivottavasti tämä pesu jää ainutkertaiseksi... :)

      Poista
  12. rakastuin sun blogiin, sen ihaniin kuviin ja tunnelmaan. Jäin heti seurailemaan! kaunis koti teillä, ei voi muuta kuin ihailla!

    VastaaPoista