torstaina, heinäkuuta 04, 2013

Jotain ihan muuta

Onneksi mun puutarhaburnis meni yhtä nopeasti ohi kuin tulikin :) Eilen huvitti jo kuopsutella pihaa ja istuttaa parit hortensiat. Kuvia ihmepuutarhasta ja kuvausta projektista saatte nyt kuitenkin vielä hetken odottaa, että ehdin sen tekemään.

Tähän väliin jotain ihan muuta, nimittäin lapsiasiaa - tai asiaa lapsille tarkoitetuista vempaimista. Pohjustukseksi on myönnettävä, että mä en todellakaan ole mikään mammaorientoitunut tapaus. En tiedä vauvamaailman kuumimpia trendejä vaatteiden, tarvikkeiden tms. osalta. Meillä mennään aika lailla fiilispohjalta ja hyvin on toimeen tultu. Joku saattaa joskus heittää pahoja kysymyksiä, kuten "koskas noille tuleekaan hampaita" tai "milloin yleensä opitaan konttaaman" tai muuta vastaavaa. En minä tiedä! Ehkä sitten kun on sen aika? ;) Onneksi mulla on ihana käly, joka on sairaanhoitaja-terkkari ja aika paljon fiksumpi vauva- ja lapsimaailman mysteereissä. Hänen puoleen käännynkin aina tyhmien kysymysteni kanssa. Niin, ja onhan meillä toki vauva- ja kaksplus-lehtien keskustelupalstat, joista löytää vastauksen, mitä ikinä internetistä etsiikin... :)


No siihen asiaan. Nimittäin rään poistamiseen vauvan nenästä ;D Mun vähäisen tietämyksen ja luulon perusteella aika moni vanhempi ostaa pienokaisen ensimmäisen räkätaudin iskiessä niistäjän ja useimmiten tuo niistämistarkoitukseen hankittu värkki on NenäFriida. En tiedä, onko Friida niin vahva merkki ko. markkinoilla vai mistä johtuu, että päädytään juuri siihen. Tiedän kuitenkin oman kokemukseni perusteella, että markkinoilla on toinenkin laite ja pokkana väitän, että tuo laite on paljon tehokkaampi ja helppokäyttöisempi kuin Friida. Meillä on se - Baby-Vac nenäimuri. Huikea vekotin!


Kuulostaa hassulta ja hurjalta, mutta laite kiinnitetään ihan tavalliseen imurin letkuun, sitten imuri päälle, sukkula kohti pienokaisen nenää (ei tarvitse edes osua sieraimeen vaan siihen hollille) ja simsalabim - bye bye räkä. Siis oikeesti. Ihan parasta, jos lapsi ei pelkää imuria, tämä on hauska "leikkikalu". Ensin voi vähän töpötellä äidin tai isin poskea ja sitten oho, puikko pikkuisen nenään ja räkä menikin pois. Näin me leikimme Voiton kanssa ja hauskaa oli :)

Eilen sattumalta ajauduin puhumaan vauvojen räkäasioista erään tuoreen isän kanssa. Hän oli hommannut lapselleen Friida-niistäjän. Sen kanssa temppuilu on kuulemma hieman haastavaa. Ylistyspuheeni jälkeen taitaa isä mennä seuraavaksi nenäimurikaupoille. Tuosta sain kimmokkeen mainostaa tätä huippuvärkkiä myös täällä, sillä luulen, että aika moni ei ole tästä edes kuullut. Suosittelen kokeilemaan, jos ette muuten usko. Ja kun kokeilette, voin taata, ettette kadu :) Infoa löytyy osoitteesta: www.nenaimuri.fi ja tuotetta myyvät apteekit sekä pari verkkokauppaa.

P.S. Älkää pelätkö, ei tästä mitään äitiysblogia ole tulossa. Palataan ruotuun taas ensi kerralla... ;)
SHARE:

15 kommenttia

  1. Hui, nenäimuri! Kuulostaa hurjalta näin lapsettoman korvaan. :D Malttamattomana odottelen yhä puutarhapostausta, mutta kirjoittele vaan rauhassa, kunhan ensin saat imuroinnit hoidettua. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsettomana mekin tätä työpaikalla töissä naureskelimme - ja nyt tyytyväisenä lapsen kera kotona imuroin :D))
      Voi apua, paineet puutarhapostauksen kanssa sen kun kasvaa... =)

      Poista
  2. Oho! Kaikkee ne roomalaiset keksii :D
    Olispa ollut tommonen joskus kun oma räkänokka oli räkänokka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tää maailma vaan keksintöjä täynnä. Ja tää ei oikeesti ole ollenkaan pöllömpi sellainen ;)

      Poista
  3. Mun mies väitti että tämä on vitsi. Koitin kovasti vakuuttaa, että tää ei oo mikään vitsi- ja huijausblogi, vaan ihan luotettava Voikukkapelto :)! Terkut ja halit räkänokalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hitto kun repesin: ihan luotettava Voikukkapelto!!! ;D)))
      En voinut olla postaamatta, kun tää on oikeasti niin hyvä ja hauska värkki. Joskus vuosi-pari sitten, kun tähän törmäsin ekan kerran, työkavereiden kanssa naureskelimme ja vitsailimme, että olisko vähän hyvä itselle... ;D No, itse ei ole tullut vielä tuota testattua, mutta pikkuiselle toimii kyllä. Luottakaa vain Voikukkapeltoon! ;)

      Poista
  4. Toi eka kuva on niin symppis, kun hurmuri tärkeenä lukee käyttöohjetta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin onkin :) Melkein voisi luulla, että siinä se niitä ohjeita ääneen tavailee.

      Poista
  5. Niin se tekniikka kehittyy tälläkin saralla.90-luvulla käytettiin vastaavaa laitetta jossa imuteho saatiin itse imemällä aikaan.Letkujen välissä oli säiliö johon räkä kertyi.Oli sekin ihan näppärä vekotin :)

    Toivotaan kuitenkin ettei tarvetta imurointiin ole :)

    VastaaPoista
  6. Hui, kyllä mä silti luottaisin siihen nenäfridan käyttöön... Pystyt ainakin säätelemään imutehoa omalla voimalla. Pelottaisi pienen vauvan limakalvot ja imurin teho...? Ja ei imuri reissussa matkassa ole...

    Anna

    VastaaPoista
  7. Hauska nenäimuri! :) Tein tässä muuten just sun raparperipiirakkaas, ja kyl se vaan on niin hyvää!!! Ostin kondensoitua maitoa muutaman purkin varastoon, ku ei tiedä koska inspis iskee...

    VastaaPoista
  8. hehe, ja minä juuri kyselin hampaista! :D Itselläni on kaksi lasta, mutta en minäkään enää moisia muista - milloin ne hampaat tulevatkaan. Sen kuolajutun muistan oikein hyvin.

    Hankin aikanaan pienen niistäjän, ei mitään imurisysteemiä, ja se oli ihan turha kapine, mutta en muista enää, miten homma sitten muulla tavalla alkoikaan toimia.

    Kiitos vielä tapaamisesta! Oli mukava tutustua!

    VastaaPoista
  9. Kehitys kulkee melkoista vauhtia näemmä! 18 vuotta sitten meillä oli viimeinen vauva ja silloin taidettiin räkä imeä pois sellaisella kumisella pallonmuotoisella putelilla, jota puristettiin ja "hups" sinne se räkä imeytyi. Nyt on jo sähkötekniikka käytössä. Tunnen itseni aivan ikälopuksi. :-)

    Hyvää viikonloppua!

    T. Sari puumulista

    VastaaPoista