maanantaina, huhtikuuta 15, 2013

Makasiinin remppaa

Haluaisitteko jo tietää, mitä täällä oikein puuhastellaan?


Meneillään on aseman "lämpimän makasiinin" pintaremontti. Alkutilanne oli aika jäätävä. Lattiaa peitti järkky muovimatto, katossa kellastunut mäntypaneli, seinillä samaa kellastunutta mäntyä puolipanelin muodossa ja seinän yläosassa alkuperäistä lautaa hennon vihreäksi maalattuna. Kiva kombo ehtaa ysäriä... ;) Alun perin ajatuksena oli maalata katto valkoiseksi. Kattopanelit kuitenkin roikkuivat paikoitellen sen verran uhkaavasti, että päätimme ottaa ne kokonaan pois. Hyvä niin! Alla oli tummanruskeaksi petsattu raakalautakatto. Tämän päällä menevät vesiputket ja sähköt ja niiden takana on vielä alkuperäinen panelikatto. Ruskea raakalautakatto on aika kivan näköinen, joten ainakin toistaiseksi se saa jäädä. Putkia ja sähköjä meillä ei ole (myöskään toistaiseksi) tarvetta vetää uusiksi, joten tämänkään takia alkuperäistä kattoa ei nyt oteta esiin.Niitä mäntyisiä puolipaneleitahan mä en sitten sietänyt yhtään ja heti kun kynnelle kykenin syksyllä, maalasin ne vaaleanharmaaksi. Ensiavuksi… :) Nyt nekin saivat lähtöpassit ja lautaseinät valkoisen maalin. Arvaatte varmaan, että tykkään! Kun sain seinät maalattua, hyökkäsin lattian kimppuun. Muovimaton ja levyjen alta paljastui yllätys - hiottua ja paikoin puhtaaksi höylättyä lautaa!Olisiko aiemman asukkaan aikomuksena ollut kenties putsata lautalattia vanhasta maalista, hioa se puhtaaksi ja lakata? Sitten on into - ja taito - lopahtanut ja päälle on asennettu levyt ja muovimatto. No, tämä hyvä meille. Lattiasta ei tarvinnut kuin paklata naulanreiät umpeen, jotka olivatkin sitten paukutettu sellaisella raivolla, että jokaisen reiän ympärillä oli vasaran pään kokoinen kuoppa. Lattiaepisodi oli mahtanut harmittaa miestä…

Seuraavaksi on siis vuorossa vielä lattian kevyt hionta ja maalaus. Päätyseinä eristetään ja joko maalataan tai tapetoidaan. En ole vielä päättänyt ;) Mutta sen tiedän, että tästä tulee kiva huone!


Viime maanantaina ennen koko prosessin alkamista, meillä kävi muurari korjaamassa pönttöuunien sisukset. Toinen oli palanut puhki enemmän ja toinen vähän vähemmän. En nyt halua olla mikään nipo ja neiti kaikkitietävä, mutta jotta välttyisitte uunien kalliilta korjauksilta tai jopa uudelleenmuurauksilta, lämmittäkää niitä oikeaoppisesti. Uuni ei ole mikään takka ;)


Voitto-pikkumurunen täytti eilen puoli vuotta. Vaikka kuinka aamulla väsyttäisi, ei voi olla hymyilemättä, kun vierestä herää tällainen päivänsäde <3

Remontti jatkuu... ollaan kuulolla!

SHARE:

27 kommenttia

 1. Voi mikä päivänsäde :D
  Pisti meinaan hymyilyttämään täälläkin päässä!!

  Teillä on onnea tuon huushollin kanssa, tuntuu niin noileesti menevän kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivänsäde ja äitee kiittävät :) Ja kirjakin tuli tänään. Jee, tunnen itseni ihan kultturelliksi pelkästään hivelemällä kantta :)
   Kyllä tähän asti on mennyt aika noileesti. Kop koputi kop...

   Poista
 2. Kyllä kruunasi mukavan päivän tuo mairea pikkuherra viimeisessä kuvassa :D

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Jeeee, perässä tuutte ;) Voitto kiittää onnitteluista!

   Poista
 4. Ihanat ovat myös lautalattiat :) Onnittelut myös siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ihan mahtavaa, että muovimattojen alla piileksii tämmöisiä aarteita :)

   Poista
 5. Melko hyvälle näyttää jo ja lattiasta olen suorastaan kade, IHANA!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana päivänsäde on Voitto-poika, niin levee ja tarttuva hymy :) On teillä siellä puuhaa kerrakseen, mutta sehän palkitaan ja varmasti tulee ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo kyllä semmoinen hymypoika :)
   Puuhaa kyllä piisaa, mutta mikäs siinä - eipä tule aika pitkäksi... ;D

   Poista
 7. Huh huh, huonehan on kerrassaan UPEA ja mikä ihana Voitto-päivänsäde.
  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, siitä tulee kyllä tosi kiva huone, kun saan vielä mööpelit paikoilleen, tauluja seinille jne. Voitto on kyllä aivan riemastuttava tapaus... ;D
   XX

   Poista
 8. Sieltähän Ihana lattia löytyi ja voi tuota aurinkoista Voittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä huippu löytö tuo lattia. Ja Voitto on semmoinen aurinkopoika :)

   Poista
 9. Voitto on suloinen ja onnellisen näköinen lapsi !

  Varmaan oletkin jo maininnut mutta mihin käyttöön teille tämä makasiini tulee? Näyttää tosi ihanalta ja on teillä tuota lääniä, sinne mahtuu vielä monta Voittoa kipittämään ;)

  Uunin lämmitysohje paikallaan,samaa olen koittanut meidän perheen päälle opastaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto on kyllä ihan huippu tyyppi! ;)

   En ole tainnut mainita, sillä tämähän on ollut tähän saakka meille pelkkä läpikulkuhuone ruokailutilasta kylppäriin. Oikein muuta funktiota tällä ei meille ole ollut, paitsi turhan roinan kerääjä. Epähuoneeksikin tätä on kutsuttu, kun käyttötarkoitus on ollut niin epäselvä... Noh, nyt tästä ajattelin tehdä semmoisen kivan oleskelusopin nojatuoleineen. Kun pönttöuunikin on nyt kunnossa (sitä ei siis meidän aikana ole aiemmin poltettu) on tämä varmaan aika kiva lukunurkkaus tms. Mööpeleitä meillä riittää, joten huoneen täyttämisessä ei varmaan ole ongelmia ;)

   Poista
 10. Voi miten mahtava yllätys nuo lautalattiat. Tuollaisia ylläreitä toivoisi löytävänsä, eikä niitä tuhottuja viritelmiä, niinkuin niin monesti.

  Hmm, kiitos uunin lämmitysohjeesta. En minä ole tiennyt, ettei saisi polttaa kuin kaksi pesällistä kerrallaan. Minä poltan kovilla pakkasilla jopa kolme tai neljä kerrallaan, mutta nyt siis tiedän, että lämmitys pitäisi tehdä kahdessa erässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä lattiat olivat kyllä varsinainen yllätys. Mitähän seuraavassa huoneessa sitten... ;D

   Hieno homma, jos ohjeesta olikin apua. En tosin löytänyt enää netistä joskus aiemmin katsomaani ohjetta, jossa oli erityisesti opastettu oikeaoppinen pönttöuunin lämmitys. Kaksi isoa pesällistä on tosiaan sopiva määrä pönttöuunille. Sillä uuni lämpiää kyllä ja kovalla pakkasella useamman tunnin jälkeen voipi laittaa seuraavat pesälliset :)

   Poista
 11. Voi, olisi kyllä niin muakava tehdä jotakin remppaa :))
  Voi tuota pientä, on kyllä niin päivänsäde! Tuo hymy ja nauru varmasti pelastaa joka päivän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne saa tulla hoitoon, jos remppakuume ei hellitä - heh :)
   Tuo pieni päivänsäteeni on kyllä mainio tapaus :)

   Poista
 12. Halutaan todellakin tietää, mitä puuhaat? Ihanaa tulossa, vautsi! Suloinen pieni päivänsäde! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun haluatte! =) Kyllä tästä tulee oikein hyvä huone... ;D

   Poista
 13. Aivan ihana päivänsäde teillä. Tuo hymy sulattaa kylmimmänkin jäävuoren.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo meidän päivänsäde kyllä super-iloinen tyyppi. Ihana hampaaton hymy... ;D

   Poista
 14. Hei, blogi on todella upea! En melkein malta odottaa, että pääsen sisustamaan omia kamareita : ) Ootko ajatellut tehdä juttua piiseistänne siis uuneista? Olen tosi kiinnostunut uuneista! Erityisesti pönttöuunit ja kakluunit kiinnostaa. Tuolla oli muutama malli, jonka hankkimista vähän suunnittelen: http://kaakeliuunitehdas.fi/asiaa-kakluunista/ tv, sisustaja

  VastaaPoista