torstaina, huhtikuuta 11, 2013

Lukuvinkkejä

Tää mun blogi on yksi sillisalaatti! Aiheet sinkoilevat laidasta laitaan, mutta haittaakse? Sitähän tää elämä on - tänään tehdään yhtä ja huomenna toista :) Hokasin eilen seiniä maalaillessani, että remontoiminen on vähän kuin puutarhanhoito. Yhtä terapeuttista. Maalaushommissa ainakin ehtii miettimään kaikenlaista. Ei välttämättä mitään järkevää, mutta ajattelemaan kuitenkin :) Tänään mietin kesää… niin kuin varmaan moni muukin jo kuumeisesti.


Saaristoreissu olisi kiva tehdä taas tänä kesänä. Rakastan merta ja kun omaa saarta ja venettä ei ole tiedossa (kun en lottoakaan), on tyydyttävä rengasreitteihin. Näen myös mielessäni, kuinka köllöttelemme Voiton kanssa pihapedissä ison kuusen alla. Varomme, ettei orava heitä käpyä päähämme :) Luen jotain hyvää kirjaa ja lapsi leikkii tyytyväisenä pienten varpaidensa kanssa… Hah, todellisuudessa tilanne tulee varmasti olemaan jotain ihan muuta: meikäläinen puurtaa kasvimaan kimpussa tai leikkaa nurmikkoa ja Voitto parkuu leikkikehässä, mutta saahan sitä ihminen haaveilla ;)




Tiedän, että teissä lukijoissani on melkoisia lukutoukkia. Itse tykkään lukea hyviä kirjoja (huonommat tuppaavat jäädä kesken), mutta tällä hetkellä lukuharrastus on valitettavasti hyvin minimissään. Vauva-arki ja kaunokirjallisuus ei ole ihan paras yhtälö ;) Olisi kiva kuitenkin kuulla teiltä hyviä lukuvinkkejä joutilasta hetkeä varten. Itse voisin puolestani vinkata teille parista kirjasta, jotka ovat tehneet minuun lähtemättömän vaikutuksen. Nämä ovat jo muutaman vuoden vanhoja (2004 ja 2008), mutta voihan olla, että joku ei ole näitä vielä lukenut. Leijapoika ja Tuhat loistavaa aurinkoa, kirjoittanut Khaled Hosseini. Mielenkiintoisia ja surullisia tarinoita Afganistanista. Jäävät mieleen. Afganistan kiehtoo itseäni aiheena. Kulttuuri on jotain totaalisen erilaista, mihin olemme tottuneet, ja myös aika pelottavaa. Vai mitä sanotte tästä afganistanilaisesta sanonnasta: "Niin kuin kompassin neula hakeutuu pohjoiseen, miehen syyttävä sormi löytää aina naisen". Jep, naisten vikaa kaikki tyynni… ;)


Mä oon varmaan Suomen ainoa ihminen, joka ei ole lukenut tai nähnyt Sofi Oksasen Puhdistusta. Ostin sen ja jonkun toisen pokkarin Helsinki-Vantaan Ärrältä, kun olimme menossa rantalomalle. Noh, kiireessä ja lähtötohinoissani jätin kummankin kirjan Ärrän tiskille! Hitto, että harmitti. Loma meni muistaakseni ristikkolehden varassa ja jostain välilaskupaikasta hätäisesti ostetulla englanninkielisellä pokkarilla. Puhdistuskin on edelleen lukematta ;)


Torstain herkkupalana tarjoilen teille "Maailman helpoimmat sitruunaleivokset". Kääretorttulevyn väliin lemon curdia ja kahdella liivatelehdellä vahvistettua vanilja-rahka-kermavaahtoa. Päälle appelsiinitahnaa ja kermavaahtoa. Rumemmankin koristelun saa kauniiksi ihanilla vihreillä sitruunatimjamin oksilla. Voilá! Haluaako joku tästä oikein "kunnon ohjeen"? Hihkukaa, niin laitan.



Kakkukuvan ulkopuolelta: Nuori mies sai eilen uuden hienon syöttötuolin (tai ei se mikään uusi ole, Huutiksesta tietenkin). Tyytyväisenä rummutteli pöytää ja seurasi, kun äiti räpsi kuvia. Tuleekohan Voitosta isona bloggaaja…? Onkohan silloin vielä blogeja…?
Taidankin tästä mennä vetelemään viimeiset maalikerrokset seinään ja funtsimaan tärkeitä asioita ;)


Ainiin, kaikki kynnelle kykenevät pääkaupunkiseudulla hengailevat, menkäähän käymään Kevätmessuilla! Messut ovat alkaneet tänään ja kestävät sunnuntaihin asti. Sieltä saa varmasti ihania vinkkejä niin puutarhaan kuin sisustamiseenkin.

Toivottelen myös uudet lukijat (pitkästä aikaa) tervetulleiksi - ihanaa, kun olette päätyneet tänne Voikukkapellolle - toivottavasti viihdytte!
SHARE:

32 kommenttia

  1. Mua ainakin vois kiinnostaa tuo resepti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiveesi on kuultu, teen siitä oman postauksen ;)

      Poista
    2. En tiedä ootko lukenut sellasen kirjan ku Nukkelapsi. Torey Hayden on kirjailija. Mä tykkäsin kovasti, vaikka olikin aika surullinen tapaus se kirja. Oon kuullut, että samaisella kirjailijalla on muitakin hyviä kirjoja.

      Poista
    3. Enpä oo lukenut :) Pistetäänpä tämäkin siis listalle. Kiitti vinkistä!

      Poista
  2. Onpa kiva nähdä, että teillekin on kotiutunut vihreä Tripp Trapp. Meillä on nimittäin samanlainen, ja mun mielestä se on ihana väriläiskä, kun taas mies ei tykkää siitä yhtään.

    Mä olen just lukemassa Katja Ketun Kätilöä ja se on hyvä, vaikkakin melko rankka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreä ei ollut alunperin ykkössijalla, mutta sitten jotenkin tykästyin ajatukseen, että se voisi olla tosiaan kiva väriläiskä muuten aika mustavalkoisessa keittiössämme. Tykkään kyllä kovasti - yhden päivän syvällä kokemuksella ;D Ja jos käy joskus ärsyttämään, maali on keksitty... ;)

      Kiitti lukuvinkistä!

      Poista
  3. Minä - intohimoinen lukija- luen jostain syystä tosi vähän nykyään, kirjoja on jonoksi asti.....joten ei tuu vinkkiä!
    Mutta heitäpäs mulle meiliin osoitteesi, niin mä pistän sulle Puhdistuksen postiin! Olen sen lukenut mattimyöhäsenä vasta viime sykynä, on ihan lukemisen arvoinen - mutta mä en aio alkaa enää hamstraamaan kirjoja, aoin luopua vielä monesta, monesta muustakin!

    Joten ainakin yks kesälukeminen tiedossa siksi aikaa kun tuo söpönen nuori mies karjuu siellä karsinassaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sua mä just ajattelin, kun mainitsen ton lukutoukan ;) Oi mahtavaa! Iiiiihanaaa Pepi ihanaaa, kiitti! Meiliä tulee :)

      Poista
  4. ♥ Voitto ♥ Ihana ♥♥
    Minulta kyllä jää kirja lukematta, jos ei teksti miellytä. En tiedä ootko lukenut noita Linda Olssonin kirjoja, mutta ne teki minuun kyllä lähtemättön vaikutuksen. Ensimmäisenä luin "Kaikki hyvä sinussa" ja elin tarinassa vielä senkin jälkeen, kun olin kirjan lukenut. Tykkäsin tosi paljon. Seuraavaksi luin " Sonaatti Miriamille", hyvä oli tämänkin, mutta ei edellisen kaltainen. Sitten luin vielä "Laulaisin sinulle lempeitä lauluja" ja siitäkin tykkäsin kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Voiton puolesta <3
      En ole lukenut Linda Olssonin(kaan) kirjoja, joten kiitti vinkistä! Täytyy laittaa nuokin "korvan taakse" :)

      Poista
  5. Mä olen ns. lomalukija eli luen oikeastaan vain aurinkorannoilla maatessani. Viikossa menee yleensä kaksi kirjaa, kahdessa neljä. Varsinaista ahmintaa! Nuo Khaled Hoseinin kirjat on todella hyviä! Jos tykkäät dekkarityyppisistä niin Liza Marklundin kirjoja voin suositella. Varsinkin Uhatut oli tosi hyvä, siihen on kuulema jatko-osakin.

    Kevätmessuille olen menossa lauantaina, varmasti antoisat messut vaikka ei olekaan mökkiä, puutarhaa eikä omaa remontoitavaa kotia. Mutta ainahan voi sisustaa ja niitä vinkkejä lähinnä lähdenkin metsästämään. :)

    Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tunnustaudun myös lomalukijaksi. "Ennen vanhaan" tuli luettua joka ilta, mutta sitten se vaan jäi ja viime vuodet ovat olleet pitkälti sitä, että matkoilla on ollut kirja tai kirjoja mukana. Liza Marklundin Uhatut ja sen jatko-osan olenkin lukenut. Heh, jonkun sentään... :)
      Toivottavasti saat messuilta kivoja vinkkejä!

      Poista
  6. Se on ihan totta, että varsinkin pienten lasten kanssa tulee luettua hävettävän vähän. Mä yritän, mutta tosiasiassa arki on niin katkonaista, että harvoin saa keskityyä kunnolla.

    Tuli noista Hosseinin kirjoista mieleen Nadeem Aslam: Elävältä haudatut, josta pidin kovasti aihepiirin rankkuudesta huolimatta. Voisit ehkä pitää siitä, jos nuo Hosseinin kirjat ovat mieleesi. Linkkaamistasi kirjoista olen lukenut vain Oksasen Kun kyyhkyset katosivat, joka oli melkoisen ahdistava, mutta Oksasen tapaan mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu. Yleensä luen vain käännettyä kaunokirjallisuutta ja tykkään mm. sellaisista kirjailijoista kuin Atwood, Lahiri, Munro, A.S. Byatt, J.C Oates, Isabel Allende, Amy Tan, H. Mantel ja Geraldine Brooks. Itse selailen paljon kirjablogeja ja poimin niistä kiinnostavalta tuntuvia kirjoja muistiin.

    Hyviä lukuhetkiä ! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon hyvistä vinkeistä - ja kivasta kommentista! :) Laitanpa mieleen tuon Aslamin. Se täytyy lukea.

      Poista
  7. Älä välitä, täällä ilmoittautuu toinenkin Puhdistusta lukematon ja näkemätön. No kun poden pedanttiutta, mikä vaatii, että ensin pitää lukea Stalinin lehmät ja Puhdistuksenkin voi katsoa vasta, kun on kirjan lukenut. Tuolla ne odottavat yhdellä sivupöydällä ja mies on tietysti lukenut jo molemmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, aivan totta, ensin pitäisi lukea tosiaan se ensimmäinen... :)

      Poista
  8. Voin yhtyä moneenkin sanoistasi. Mun blogi on ihan sillisalaatti, en ole lukenut puhdistusta ja vaikka haluaisin maata rannalla ja tunkea varpaat hiekkaan niin pusken pää hiestä märkänä pihatöitä ja duunaan kaikkea muuta ku loikoilua. Joooh. mut siks kai tääl viihtyyki nii hyvi. :) heh*

    VastaaPoista
  9. Arvaa naurattiks, meit on kaks Puhdistumatonta :)

    Pistit sit kakkusia illan ratoks esille...mulla mitään kirjavinkkejä oo, saatana. Sammun aina kun saan kirjan käteen, E sitten kertoo oliko hyvä kun se pystyy lukemaan nukahtamatta.

    Sillai...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs me likaiset... Pepi lupas mut puhdistaa, joten sit sä jäät yksin... No, mä lähetän sen sulle sit, kun oon lukenut ;D
      Kyllähän kakkuloisia pitää aina olla makean himon yllättäessä. Eksää nyt oo jo oppinut? ;)
      Mikähän siinä onkin, että miehet kykenee lukemaan nukahtamatta. Vai feikkaako ne? Nukkuvat oikeasti silmät auki? Mä ainakin luulen (joskus sivusilmällä tarkkailleenakin), että ne feikkaa. Väittäisin, että mun siipan lukeminen on ainakin aika ylimalkaista - taitaa lukea vaan jokatoisen rivin. Kerran sattui niin, että luki täysin tajuamattaan kaksi kertaa saman kirjan! Siis haloo. Ihmettelin vain, kun laitoin sen luetun kirjan hyllyyn, kun siellä oli jo se sama kirja! Busted!

      Poista
    2. No arvaa mitä...sain Toivoilta joululahjaks...odottaa yöpöydällä sitä unetonta yötä et saisin tuupattua alkuun. Sillä on aika paljon seuraa siinä pöydällä...

      Toi oli hyvä, ne lukee vaan joka toisen rivin! Tosin meilä E nukkuu usein lasit silmillä ja kirja kädessä :)

      Poista
    3. Meillä herra nukkuu lasi KÄDESSÄ ja kirja toisessa... Kerran ihmettelin, kun juuri vaihdetussa lakanassa oli iso ruskea läikkä. Yömyssy oli tehnyt tehtävänsä... krooh pyyh ;D

      Poista
  10. Pakko kommentoida sen verran, etten ole minäkään sitä Puhdistusta lukenut, vaikka muuten kirja ihmiseksi lukeudunkin :D

    VastaaPoista
  11. Paketti meni tänään Haminaan odottelemaan lisäkuljetusta teille päin! :))

    Ja joo, ihmeessä ohjetta kehiin!! Hauskaa viikonloppua, kesää odottaen <3



    Ps. Ihana Voitto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IIIIKS, enää pari yötä niin se kulkeutuu meille asti. Kiitos ihanainen! :) Toivottavasti ei ollut iso vaiva.

      Ok, laitan ohjeen tänne heti kun remppahommista maltan irrottautua :)

      Poista
  12. Juu, kesää odotellaan kuumeisesti ja tänne se kesä ainakin nyt tuntuisin tulevan, tänään +18 ja ukkosta...taitaa pikku-Voittokin odottaa jo kesää...
    xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, aika lämpöiseltä kuulostaa siellä jo! Ihanaa!
      Pikku-Voiton äiti odottaa erityisesti sitä, kun voidaan mennä ulkona piipahtamaan ilman, että täytyy vetää toppahaalaria päälle... ;)

      Poista
  13. Hämmentävää, että jollain muullakin kasassa Tuhat loistavaa aurinkoa ja Kabulin kirjakauppias, Puhdistus lukematta ja poikavauva...

    VastaaPoista
  14. Hei minäkään en ole Puhdistusta vielä lukaissut! Ja vahvistan kommenttisi kaunokirjallisuudesta ja pikkulapsi- arjesta. En ihan keksi missä välissä kun lapsi jostain syystä olisi ollut itsekseen/ hiljaa olisi löytynyt aivosoluista paljoa virtaa keskittyä lukemiseen joka ei luonnollisestikaan voisi kestää kovin montaa minuuttia :)

    Hyvältä näyttää rempat ja herkut, en ole lukenut koko kommentti-riviä josko olisit ohjeen jo laittanutkin kakkusista, mutta minua se ainakin kiinnostaa. Juuri eilen yksi tuttu hehkutti tuota Lemon CUrdia, jota en ole tietääkseni edes koskaan maistanut! Saisipa oivan vappu-kakun!

    Ja kommenttina vielä bloggaamisen aiheisiin, ei kai se ole niin vakavaa jos kertoilee kaikenmoista elämästä, minua ainakin jaksaa kiinnostaa! Kukin bloggaa tyylillään ja elämässä voi tapahtua ihmekyllä yhtäaikaa sekä lapsia, puutarhaa, remottia ja vaikka kakkutouhuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mahtavasta & pitkästä kommentista! :)
      Aivosolujen kapasiteetti on todellakin rajallinen - huomattu on ;) Heti, kun löydän sen ylimääräisen ajan, koitan, onnistuisiko keskittyminen edes kahdeksi minuutiksi kerrallaan saamaani Puhdistukseen. En kyllä jaksa uskoa... :)

      Laitan kakun/tortun/leivosten (miksi sitä haluaakin kutsua) ohjeen tänne piakkoin. Olisi kyllä helppo ja oiva vappukakku!

      Tosi kiva kuulla, että blogini aiheet laidasta (l)aitaan kiinnostavat. Tattis :D

      Poista