keskiviikkona, syyskuuta 26, 2012

Meikä vs. muovimatto

On tää äitiysloma hienoa aikaa, kun voi lepäillä ja orientoitua pienokaisen tuloon. Jep. Kyllähän mä yritän ja lepään aina tarvittaessa, mutta kun… niin, puuhaa piisaa. Tänään kurvasin paikalliseen sekametelikauppaan, ostin pienen sorkkaraudan ja paketillisen vastasyntyneen vaippoja. Just in case. Kiitos muistutuksesta, Sanna ;D Kurvasin asemalle ja ajattelin kurkata keskipäivän ratoksi odotushuoneen muovimaton alle. Muovimatto lähti niin mukavasti rullalle, että päätin kurkkasta vielä lastulevypahvinkin (vai miksikä sitä oikein kutsutaan) alle.


Yöks...


Levyssä olikin sitten tekemistä. Ja tuhat naulaa. Alta paljastui kuitenkin ihan perus lautalattia. 


Seuraavaksi ohjelmassa on pakkelin laittoa naulan reikiin, pientä hiontaa ja maalauspuuhia. Huomenna taidan pitää kuitenkin remonttivapaan päivän ja keskittyä vaihteeksi pakkailuun. Sitäpaitsi sorkkaraudan kanssa tuttavuutta tehnyt oikea käsi on nyt vähän arka ;)

SHARE:

26 kommenttia

  1. Onnenpotku! Näyttää hyväkuntoiselta lautalattialta! Toisin kuin meillä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai meillä... sitä kamalaa tasoitetta vedetty lautojen päälle. Mutta jonain päivänä minä vielä käyn noiden muovimattojen kimppuun.

      Poista
    2. Onnenpotku tosiaan. Toivotaan, että hyvä onni jatkuu muidenkin huoneiden osalta. Kova hommahan noiden esiin kaivamisessa on, mutta on se työ niin palkitsevaakin. Toivotan hyvää onnea teidän kumpaisenkin lattia- ja muihin projeksteihin :)

      Poista
  2. Kuunteles ny kokeneempaa: Meillä on molemmat Toivot syntyny just tuollaiseen hässäkkään keskelle. Vanhemman kohdalla isäntä kävi laitoksella näyttämässä tapettimalleja kun rouvalla jäi tapetinostoreissu kesken. Piti lähteä fillarilla rautakauppaan mut tuli lähtö laitokselle ;) Toisen kanssa mentiin suoraan laitokselta allekirjoittamaan kauppakirjat Pikkutalo & co:sta ja seuraavana päivvänä alkoi hitonmoinen repiminen ja purkaminen + vanhassa kodissa pakkaaminen. 4 viikkoa asuttiin evakossa sukulaisten kellarissa, tytär pahvilaatikossa, pikkupoika sohvalla ja me lattialla! OHOH, tää meni muisteluks ;) mut tarinan opetus on että sä et mee rikki vaikka oot raskaana ! Älä anna kääriä pumpuliin jos runko kestää. Kuuntele itseäs ja tee remonttia rauhassa mut älä kiipeä korkealle.

    Nonnih, tsemppiä ja hyvä kun hait ne vaipat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiiiiii.... ihana kertomus. Kyllä kuule helpottaa, kun saa kuulla kokeneempien tarinoita. Meidänkin "Voitto"-parka taitaa asustella ensimmäiset viikkonsa paffilaatikossa... mut haittaakse ;D

      Poista
  3. Siitä se sitten lähtee :D
    Kiva kun saadaan seurata projektia! tai siis kahta... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja lähtihän se sitten seuraavanakin päivänä ja sitä seuraavana...
      t. nim. mikäs se semmoinen remonttivapaa päivä olikaan?

      P.S. Meni sen verran myöhään, ettei ole ehtinyt edes jatkamaan reportaasin tekoa tänne.

      Poista
  4. Aina yhtä sykähdyttävää kun muovin alta löytyy puulattia <3

    VastaaPoista
  5. On siinä meillä odottava äitee. ;) Ihan mahtavaa, sen ku vaa touhuu oman vointinsa mukaan. Minä ku odotin esikoista nii olin elämäni kunnossa viimesee asti ja mökillä värkkäsin kivetystä mökin eteen ja roudasin kiviä kottareilla jne. niin anoppi ja appi juoksi ihan hätää kärsimässä aina kaukaakin jos näki että on muutamanki kilon painonen lasti mulla. Kuopusta odottaessa olinkin niin vaivanen, että en saanu mitää tehtyy muuta ku valitettuu. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niinpä :) On kyllä niin mahtavaa, kun pystyy tekemään juttuja. Ihana kuulla sinunkin kertomus kivihommista yms. <3

      Poista
  6. Hienoa pintaa paljastuu kaiken kauheuden alta! Ihanaa, että löytyi kunnon lautalattiaa. Sinä et ainakaan ehdi pitkästyä pienokaisen odotteluun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihan mahtavaa - tulee sellainen arkeologi / Indiana Jones -fiilis, kun tekee tämmöisiä löytöjä ;) Juu, ei tässä pitkästytä ollenkaan! =D

      Poista
  7. Ei juma! Nyt hävettää! Ekaks luulin, että vaippaostos on joku sisäpiirin vitsi, jota en vaan tajua...
    Sun vaaviuutispostaus on mennyt multa kokonaan ohi.. ilmeisesti juuri sinä päivänä konttailin rapulatuskissa pitkin lattiaa. Saisin mennää nurkkaan häpeämään, tosiaan.

    Ihan hirmuisesti ONNEA!!!!! <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hassu, tuu pois vaan sieltä nurkasta. Täällä olis edelleen niitä maalaushommiakin ;D

      KIIIIIIITOOOOS <3<3<3

      Poista
  8. Meillä oli tollanen samanlainen systeemi olohuoneen lattiassa. Se oli kans vuorattu tollasella levyllä ja muovimatolla ja vielä päälle solumuovilla ja laminaatilla. Purin ne kaikki pois ja tepasteltiin tyytyväisinä monta vuotta ennen olkkarin remonttia sillä lautalattialla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä olikin sitten pari kerrosta enemmän... Luulen, että maalauksen jälkeen tällä lattialla kyllä kelpaa tepastella :)

      Poista
  9. Nyt on tekstissä avoimuutta, ihanaa voikukkapeltomaisuutta. Mahtavaa, ettei tarvi enää jemmata suurta uutista! Jee!!!!

    Poika oli viikon yliajalla, kun kaivoin kolmemetrisen tuijan juurta etupihalta. Illalla ihmettelin, että tuli selkä jotenkin kovasti kipeäksi. Tuli jopa niin kipeäksi, että jouduin miettimään oikein lääkäriin lähtemistä. Jostain syystä en tullut heti ajatelleeksi, että voisi olla synnytys edessä. (Miten tampio ihminen voi olla?) Viisi tuntia myöhemmin olin äiti. Hupsista keikkaa.

    Mitä sää noin mahtavan muovimaton pois otit?! Tyylikäs kuosi ja kipinäpeltikin noin kivasti valmiiksi merkattuna. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, osuit naulan kantaan! Ehkä tää kirjallinen puoli on ollut entistä kehnompaa salaisuuksia hautoessa... ;D Nyt helpotti. Jee jee!!

      Aivan mahtava tää sunkin tarina. Tiiätkö, mulle käy varmaan just noin. Olis noi kolme puutakin tossa odottamassa maahan kaivamista...

      Poista
  10. Oi voi mitä hommaa, mutta sieltähän paljastuu ihkaoikea laattia:) ja kaunis vieläpä:)

    VastaaPoista
  11. Onnea löydöksestä! Kuulostaa juuri loppuraskauden puuhalta tuo... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti... hih, oikein hyvää loppuraskauden puuhaa... =D

      Poista
  12. Kyllä mä yhdyn Eveen, että mitä sä nyt NOIN ihanaa muovia repimään! Hahhah ;D
    Voin jo kuvitella, miten ihana lattiasta tulee! Ja kaikesta muustakin, tuo lippuluukku! Voi suloisuus sentään!
    Mukavaa remppailua, mutta muista kuitenkin välillä hetki huiliakin ;) No, et sä muista kuitenkaan, anna palaa vaan, kohta on aika rajattua, kun pieni määkijä, vaippojen tuhlaaja on talossa! <3 Onnellista loppuodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama samanmoinen mattokaunistus odottaisi vielä repijää. Vai jätetäänkö paikalleen? On ne kyllä kauniita... ;D
      Kroppa kertoo kyllä, milloin tarvii levätä. Muuten ei millään malttaisi :) Olisi niin kiva saada torppaa vähän asuttavammaksi, ennen kuin se pieni määkivä olento putkahtaa maailmaan <3 Nooh, kyllä tämä tästä. Kiitos!

      Poista
  13. Voi, ihanaa löytää alta lautalattia, ja vielä käyttökelpoinen! :) Mulla sama edessä jossain vaiheessa.. tosin mulla laminaatin alla.

    VastaaPoista