maanantaina, syyskuuta 03, 2012

Syksy!

Hyvää alkanutta syksyä, lempivuodenaikaani! Rakastan syksyn tuoksua ja tunnelmaa, ilmojen viilenemistä, sitä kun sienimetsässä rämpimisen jälkeen voi sytyttää kynttilät ja laittaa tulet uuniin. Tämä syksy on vähän erilainen. Talo löysi uudet asukkaat! Fiilis on todella hyvä, mutta odottava, innostunut ja ehkä aavistuksen vielä levoton. En uskalla tuulettaa ennen kuin myyjän ja ostajan pankit ovat sanoneet käsipäivää ja antaneet "siunauksensa" :) Paljon tekemistä onkin sitten edessä ja alkaa se rankin vaihe: pakkailu ja MUUTTAMINEN. No ehkä siitä selvitään :) Sisustusrintamalla on luonnollisista syistä hiljaista, kun katse on tulevassa ja ainoat sisustussuunnitelmat tällä hetkellä koskevat lähinnä muuttolaatikoiden väriä :)


Omenat ja päärynät ovat meillä vielä kovin raakoja. Päärynöitä noukin kokeeksi muutaman, josko kypsyisivät tuossa laarissa ja pääsisin testaamaan maun. Sipulisato ei ollut tänä vuonna häävi. Osa sipuleista ei kasvanut juuri istukassipulia suuremmaksi.


Chili, jonka lajiketta en tiedä, on tehnyt paljon pieniä palkoja. Yrttejä olen ottanut säännöllisesti talteen talven varalle.


Tämmöiset nopeat (puutarha)kuulumiset tällä kertaa. Toivottavasti ensi kerralla voin jo tuulettaa ja kertoa teille lisää uutisia. Voikaahan hyvin!


Ai niin, meinasin ihan unohtaa tämän kivan tunnustuksen, jonka sain "Saa kurkistaa" -blogista.
Kiitos Minttu! <3


Säännöt tunnustukseen ovat seuraavat:
1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka antoi tunnustuksen
2. Anna tunnustus eteenpäin 5:lle lempiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.
3. Kopioi Post it -lappu ja liitä se blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it -lapulla ja toivo, että lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.

Tämähän sopi minulle kuin nenä päähän, kun ei tarvinnut keksiä vastauksia kysymyksiin tai tehdä jotain muuta aivokapasiteetin käyttöä vaativaa... ;)

Annan tämän tunnustuksen ilomielin eteenpäin. Kaikki lukemani blogit sen toki ansaitevat, tällä kertaa nimeän seuraavat:

Pikkutalon elämää - kestosuosikki ja hengenheimolainen Turuust :)
Suvikumpu - upeita kuvia, kivoja kisuja, puutarhatunnelmaa ja käsitöitä
hyvää&kaunista - parhaat ja hauskimmat jutut!
Koivukujan varrella - pohojoista kauneutta :)
~ villa tölli ~ - Töllin ihana emäntä vaan tarttee tän lapun...


SHARE:

21 kommenttia

 1. Vai sienimettällä ja puutarhassa :)
  Minä jo ajattelin että talo on myyty ja nyt jo pakataan kun ei kuulu ei näy!

  Toivottavasti kaupat tehdään pian, ja sitten nassu kohti uusia voikukkapeltoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MOIIIIII! Hiukan ihmettelin, että mikäs punatukka se siellä oikein kommentoi... :)
   Juu, nyt näyttää hyvältä ja pakkauksen suunnittelu on aloitettu... Kyllä tämä tästä!

   Poista
 2. Siäl sää olit! Mää kaipasin jo kuulumisii sunst ;) ja kiitti hengenheimolaisuudest !

  VastaaPoista
 3. Piru kun sormet hutiloi... Siis roppakaupalonnee myyntiin ja innol odotan tulevaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh noh, eipäs hutiloida siellä :) Toivottavasti kuulumisia tulee jatkossa nyt vähän tiuhemmin... innolla tässä odotetaan itsekin :)

   Poista
 4. Täällä myös rakastetaan syksyä, mutta ei homeita, joita se tuo mukanaan, homeallergikko kun olen, mutta sadonkorjuu ja säilöntä ovat minun juttuni ja syksyn värit ja usva ja pimenevät illat, kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, homeallergia kuulostaa ikävältä ja varmastikaan syksyn kosteus ei auta asiaa :( Onneksi syksyssä on paljon hyvääkin, juurikin ihania mainitsemiasi asioita :)

   Poista
 5. Oi, paljon onnea! Peukut pystyssä että kaikki sujuu niinkuin pitääkin ;)

  VastaaPoista
 6. Hei, kiitos kivasta blogista, ymmärsinkö oikein että talonne on mennyt myyntiin ja olette muuttamassa uuteen kotiin, ONNEA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Päivi! Kyllä vaan, sellaiset tässä on suunnitelmat...:) Kiitoksia! Palaan aiheeseen varmasti vielä mooooonta kertaa :)

   Poista
 7. ooooo...onneks olkoon!!!
  Ja kiitos palljon ihanainen!! <3

  VastaaPoista
 8. Mulla on siemensipulit vielä istuttamatta. Vähänhän tässä kiire tulee.

  Voi hitsinpimpula! Onnea (melkein) talokaupoista! Oonkohan mä vähän malttamaton, kun en jaksais odottaa kuvia tulevasta...

  Kiitos lapusta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, voiskohan ne istuttaa valmiiksi ensi vuodelle? Kysyy puutarhablogisti ;D

   Kiitti, kyl nyt on niin lähellä, että ei tässä malttais itsekään enää oikein odottaa... että pääsee sinne beigejen muovimattojen ja beigejen kaakeleiden keskelle... heh. Fotot tulee olemaan kiva ylläri.

   Poista
 9. Hei huippua! Jännää!!! :)

  VastaaPoista
 10. Tässä jo ehdinkin odotella kuuulumisia... toivottavasti kaikki sujuu suunnitelmien mukaan! Malttamattomana odottelen kuvia ;)
  Kiitos laputuksesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt näyttäisi jo niin hyvältä, että pikkuisen toisella kädellä voi tuulettaa - ihan varovaisesti :) Kuten tuossa jo aiemmin kommentoinkin, kuvat tulevat olemaan ylläri... ei ihan oman näköistä, mutta onneksi "pienehköllä" pintojen laitolla pitäisi saada paljon aikaan.

   Poista
 11. Kylläpäs meni kesä nopeasti, ja siinä sivussa ihan ohi muuttouutisesi! Pitää kelailla vähän taaksepäin, jotta selviää asian laita tarkemmin (oletuksena, että olet jotain asiasta kirjoitellut jo aiemmin...).

  Uusille asukkaille onnea voikukkapellolla (-pellossa?) ja teille sinne jonnekin, mihin olette päätymässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllähän täällä talonmyynnistä ja uusista tuulista ollaan "markkinoitu" :) Voikukkapelto saa ihanat uudet asukkaat ja meillä suuntana on radanvarsi... kaikesta tästä lisää sitten kun päästään uuteen paikkaan :)

   Poista