24/26 cm irtopohjavuoka
POHJA
100 g voita / margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
3-4 hapokasta omenaa ohuiksi viipaloituina
kanelia
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk (150g) creme fraichea
1 muna
1 tl vaniljasokeria
PINNALLE mantelilastuja
1. Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja leivinjauhe-jauheseos. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Lado kuoritut ja ohueksi viipaloidut omenat taikinapohjan päälle. Ripottele omenoiden päälle kanelia.
3. Sekoita loput täyteainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
4. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Anna viilentyä ennen tarjoilua.
Mantelilastut kruunaavat makunautinnon ja antavat piirakalle ihanaa rapeutta. Itse en muistanut kuoria omenoita (menivät hyvin kuorineenkin) sekä olosuhteiden pakosta laitoin ranskankerman sijasta kermaviiliä. Mutta siis kaikenkaikkiaan; aivan ihanan makiaa piirakkaa, sanoo hän, ja lähtee kauppaan hakemaan pari purkkia kondensoitua maitoa varastoon... just in case :)
Leppoisaa lauantai-iltaa murut!
Mikä teitä ihmisiä oikein riivaa!!! ☺
VastaaPoistaYks toisensa jälkeen työntää tähän aikaan lauantai-illasta toinen toistaan ihanampia leipomuksia ruutuun ja HEI HALOO!!! KAUPAT ON KIIINNI!!! kenellä täällä nyt on torttutaikinoita, luumuhilloja tai kondensoituja maitoja kaapissa, kysyn vaan!!
Pitääks tässä alkaa varustautua niinkuin ydinsota olis tulossa??
Mä nyt sitten kuolaan sun blogin märäksi ja menen sitten kohta lämmittämään kaalilaatikkoa, PLÄÄÄH!
No hei kamoon, mikä vika kaalilaatikossa! ;D
PoistaJoo, ehkä hieman epäreilua tarjoilla tämmösiä herkkuja ruudun välityksellä ja aiheuttaa makeanhimoa rakkaille kanssabloggaajille... sori ;)
Suosittelen kartuttamaan ruokavarastoa kondensoiduilla maidoilla sun muilla.
Joo, ei kaalilaatikossa mitään vikaa, se oli erittäin hyvää :)
PoistaMutta arvaapa vaan mitä tuskaa elämä on kun on koko kesän vetänyt jätskiä Lillassa ja kotona leiponut raparperitorttuja yms -ja nyt sitten koittaa ottaa hetken iisisti ☺☺
Vai onks tämä se sama ilmio kun ostaessasi punaisen auton, näet jokapaikassa samoja punaisia autoja, jos olet raskaana, kaikki muutkin on...jne....mää näen vaan leipomuksia ja kuolaan niitä!
Taidankin mennä tekemään ihan perussimppelin omenapiiraan nyt kun on masu jo täynnä!
Haha... aika osuvat vertaukset. Allekirjoitan! ;D
PoistaNo niin !! Nyt mullakin on pari purkkia maitoa takataskussa!!!!
PoistaOnpa tosiaan kuohkea torttu:) mutta minen voi edes katsoa kun jo lihon pelkästä ajatuksesta :/
VastaaPoistaNo mutta jos sillä tekosyyllä, että vaikka vieraita olisi tulossa. Ja sitten jos ne eivät vaikka tulisikaan ja JOUTUISIkin itse vähän maistamaan... :)
PoistaKauniit kuvat ja herkullisen näköistä!! <3
VastaaPoistaKiitoksia! Herkkua tämä kyllä onkin. Just söin palasen :)
PoistaTäällähän ihan posket punottaa:) Kyllä tästä meilläkin tuli tämän syksyn suosikki, piirakkaa on leivottu jo useamman kerran. Ja kaappi pursuilee kondensoitua maitoa, just in case:D
VastaaPoistaTää oli kyllä pitkästä aikaa niin herkullinen resepti, että teen varmasti tänä syksynä "pari" piirakkaa lisää... nam nam ja kiitos vielä ihanasta ohjeesta!
PoistaIhanan näköistä! Ja maku vaan paranee tuollaisista astioista nautittuna!
VastaaPoistaIhanan makuistakin :)
PoistaWau, tuotahan pitääkin kokeilla, näyttää niiin herkulliselta♥
VastaaPoistaKyllä kyllä, ehdottomasti! Pakko! :)
PoistaOnpa herkullisen näköistä. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!!
VastaaPoistaKyllä kannattaa! =)
PoistaArvaa kenen piti alkaa asap leivontahommiin. Piirakka on nyt uunissa.
VastaaPoistaHienoa!! Tuliko hyvää?
PoistaNo arvaa vaan :) Postaan kaakkusesta itekkin, saanko lainata yhtä kuvaasi siihen?
PoistaNiinpä... "pari" kakkua jo tehty - omiksi syömisiksi...:) Saa lainata.
PoistaMitäköhän tämä tykkää pakastamisesta?
VastaaPoistaNyt löytyi semmonen ohje, mitä aion kokeilla.. Kiitos!
VastaaPoista