maanantaina, lokakuuta 01, 2012

Kaaos kauhukeittiössä

En suinkaan ole kääriytynyt muovimattoihin, hautautunut laminaattikasan alle tai lähtenyt laitokselle. Täällä ollaan ja mikäs on ollessa, kun remontti etenee. Päivät tuppaavat vain hieman venähtämään remontin tuoksinnassa ja "raportointiin" ei ole oikein ollut aikaa.

Sitten viime kerran olen erikoistunut pyökkilaminaatin repimiseen, mäntypanelien maalaamiseen ja lattian pakkelointiin  - noin niinkuin pääpiirteittäin. Olen löytänyt "sisäisen purkajani", joka haluaa työntää pienen sorkkarautansa laminaattien, epämääräisten paneleiden ja lastulevyjen alle, kurkata ensin ihan vähän varovaisesti ja sitten repiä ne tyytyväisenä pois. Olen myös huomannut panelien maalaamisen olevan IHAN hanurista ja lattiahommien sopivan hyvin tällaiselle pygmille.

Pehtoori sen sijaan on viettänyt pari tuskaista iltaa kylpyhuoneessa rapsutellen laattojen saumauksia auki ja saumaten niitä uudelleen. Kova homma. Sitten vuorossa olikin keittiön purkutyöt.


Laattamestari in da house...

Sinitarralla paikkasimme sen :/

Eilen meillä oli keittiö. Tänään ei ole.

Stairway to... heaven? Uuh.

Ja "parin" laminaattipalan ja noin viidensadan lankanaulan
alta paljastuu oiva rappu

Kävin tänään kuolaamassa Tapettitalo Pihlgren & Ritolan myymälässä. Mahtavaa, kun on tuommoinen ihanuus omassa kylässä. Pyysin mukaani mallipaloja, jotka saan postissa lähipäivinä. Saattoi lähteä vähän mopo käsistä. Ihania tapetteja on niin paljon! Portaikkoon ostin pari rullaa. Pidetään jännitystä yllä siihen asti, kun saan niitä seinälle ja kuvattua tänne. Toivottavasti siis ensi kerralla voin ilahduttaa teitä hieman kauniimmilla kuvilla.

Se on kuulkaa lokakuu nyt - hyvää alkanutta sellaista kaikille!
SHARE:

20 kommenttia

 1. Kutkuttavia kuvia ja aikoja teillä siellä! Kiva kun jaat ne!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa nähdä, mitä sieltä alta löytyykään! Teidän kodista tulee vielä niin kaunis, ettei tosikaan :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Jee, onpas mielenkiintoista seurata teidän remontin etenemistä. Oih, kodista tulee ihana!

  Haha, miten kellään tulee edes mieleen peittää noin kauniit rappuset laminaatin alle? :D

  VastaaPoista
 4. Kyllä puuraput on puuraput :)

  VastaaPoista
 5. Yksi paras juttu remontissa on mielestäni se, kun saa tutkia mitä kaikkien kerrosten alta löytyy. Me rempattiin meidän rintsikan keittiö reilu vuosi sitten. Nyt on yläkerta vuorossa ja sinne johtaa kanssa vanhat puuraput. Hieman vinot ja narisevat, mutta niin ihanat. :)

  VastaaPoista
 6. Edellinen remontoija on ilmeisesti tykännyt tosi paljon kaikesta muovista tehdystä pintamatskuista... :/ Mut onneks löytyy alkuperäistä alta!

  VastaaPoista
 7. Kyllä on mahtavaa kun otette aidot pinnat esiin...kaiken muovin alta. Mahtavat portaat tulee ja lattia kans <3

  VastaaPoista
 8. Voi elämä, mikä ratkaisu peittää puuportaat laminaatilla?? :O Hui! Onneksi pelastatte talon edellisen remontoijan ratkaisuilta. :) Oivat portaat paljastui alta. Tykkään niin seurata tätä teidän projektia, pitää aina välillä käydä katsomassa joko on jotain uutta paljastunut purkutöiden jäljiltä. :)
  Laatoittaja on tosissaan ollut varsinainen ammattilainen... samaa koulukuntaa kun meidän eteisen laatoittaja, karusti vaan vanhan päälle. :D

  VastaaPoista
 9. Siellähän huiskimaan oikein kunnolla. Mahtavaa. Upeat portaat sieltä löytyi. Onnellista kun alta paljastuu kunnon tervettä lankkua. Meidän talossa oli kaikki lattiat lahotettu muoveilla tai pilattu muulla keinolla. Mukava seurata projektinne etenemistä. Tapettivalinnan paljastumista odotellessa. Ihanaa lokakuuta.

  VastaaPoista
 10. Niin se homma etenee...niin kun sanonta kuuluu. Paljon voimia teille remppaan!:)
  Ahkeruus palkitaan, kun teidän uusi kaunis koti valmistuu:)

  VastaaPoista
 11. Voi että, tulee ihana! Ja ihanat portaat! Itsekin odottelen Tapettitalon yhteydenottoa tilauksen suhteen.. jotta pääsisi pian tapiseeraamaan.. :)

  VastaaPoista
 12. Jei, ihan loistavaa seurata tätä! :)

  VastaaPoista
 13. Mä sain jotenkin hulvattoman mielikuvan edellisestaa asukkaasta, joka pyörittää silmiä: voi kauhia, mitä sekopäitä! Hyvät laatat ja laminaatit repivät pois :D

  VastaaPoista
 14. Voi mikä työ, mutta olette kyllä äärimmäisen ahkeria!! Mua niin korpeaa kun kaikki kaunis alkuperäinen on piilotettu muovin yms..alle. Mekin revimme lankkulattiat esiin alakerrasta heti muutettuamme nykyiseen taloomme. Onneksi kuisti ja yläkerran portaat olivat säilyneet alkuperäisessä muodossaan. Keittiön lattia oli siinä kunnossa, että pakko oli jättää levyt ja muovimatto paikoilleen. Meillekin tuli tapetit tapettitalosta:)

  VastaaPoista
 15. Upeita asioita alkaa paljastua yöks-pintojen alta. Tätä onkin kivaa seurata, mitä kaikkea teillä oikein tapahtuu! Ihanaista aherrusta teille :) Ps. onpas miehelläsi karvaiset kädet :)

  VastaaPoista
 16. Nuo rappuset <3 Ootte kyllä ahkeria! <3

  VastaaPoista
 17. Siis tälläinen poropeukalo nostaa teille hattua kattoon asti ja kateellisena ihastelee aikaansaannoksianne! Tästä tulee vielä jotakin niiiiin upeaa, en millään malta odottaa:)

  VastaaPoista
 18. Ei sitä voi kuin ihmetellä, että tuollaisten hyvien lautapintojen päälle ängetään järkyttäviä pyökkilaminaatteja!! Nuo raputhan on ihan huiput!

  Ja mikämikä ihme hässäkkä teillä oli tuossa keittiössä? Sinitarraa?? Apua!! :O

  vakkarivieras

  Ps. suojaathan hengityksesi kun revit pölyisiä lattioita ja seiniä... ettet saa jotain pöpöä itseesi ja sikiöön, on sitä myyräkuumetta ja kaikkea... :/

  VastaaPoista
 19. Mahtavat puuraput teillä, ihana värikin niissä!

  VastaaPoista
 20. Rappuset ovat aivan ihanat ! Siis nuo, jotka paljastuivat tuon laminaatin alta. Laminaatti sen sijaan... huh. :)

  VastaaPoista