lauantaina, tammikuuta 21, 2012

Sipulikukkasankaritar

Tänään lähti vähän lapasesta. Hullaannuin ja ostin kolmekymmentä tulppaania, narsissin, perunanarsissin ja helmililjan. Onko järkee? Ei ainakaan silloin, jos on huomenna menossa matkamessuille koko päiväksi ja maanantana Saksaan. Toivon hartaasti, että saan nauttia kukistani vielä ensi viikon lopullakin, kun taas kotiudun.



Lapanen saattoi hitusen livetä kädestä Prismassakin. Siellä oli kaikki loput lyhdyt ym. uloskantohintaan. Näiden tuikkujutskien ovh oli 7,95 - nyt vain  euron zipale. Otin viis. Siitä viis. Otin myös pari muuta juttua, joista lisää myöhemmin...



Kirpparilta tein hyvän lamppulöydön. Ihanan kulahtanut "roikka" pääsi nimensä mukaisesti keittiön ikkunalle roikkumaan.



Ja sitten huomio "tamperelaiset räsymattojen ystävät ry": Kirpputori Areenalla Hatanpäällä oli jokunen kiva räsäri myynnissä. Ostin tämän n. kolme metrisen maton (7 e) ja ainakin yksi samanlainen ja -hintainen sinne jäi, sekä joitain muita räsymattoja. Menkäähän tsekkaamaan, jos kiinnostaa. Pettymys oli kyllä Areenan suhteen aika suuri, kun hallin peräosa oli muutettu ysäri-ruokapöytäryhmien ja sohvien myyntipaikaksi. Siellä oli ennen vanhaan kaikki parhaat purkit, purnukat ym... :(



Kotiin mennessä poikkesin vielä Ikeassa hakemassa pari murattia ja muuta juttua. Muistin taas, miksi sinne ei ehkä kannattaisi mennä juuri lauantaina, kun voi käydä muinakin päivinä… ;) Mutkun oli Pakko! Mun Hoyat kärsii (en tiedä miksi!!) ja jouduin siirtämään ne valoisampaan / suojaisampaan paikkaan ja nyt piti saada jotain tilalle. Muratit joutuvat toistaiseksi tulikokeeseen. Oliivikaan ei kauhean hyvin pärjäile tuolla nurkassa. Luulen, että tuolla korkeudella, missä oliivin latvat ja Hoyat ovat olleet, on liian lämmintä ja liian vähän valoa - yhdistettynä liian laiskaan kastelijaan… en tiiä :( Ilmalämpöpumppu ainakin puhaltaa tuon huoneen nurkasta lämmintä ja talvella lämmitetään pönttöuunia. Kesällä Hoyat pärjäsivät kuistilla todella hyvin ja oliivi ulkona. Noh, ehkä ne siitä taas virkistyvät valon määrän kasvaessa.




























Illan kuluessa olen raapustellut yli 100 arpalipuketta. Luin vielä jokaisen kommentin läpi ja kirjoitin lippulappuset. Osallistujia on tähän mennessä 82 eri henkilöä (+ linkityksistä ym. saadut lisäarvat). Vau! Vitsi miten hienoa on ollut lukea kaikkien teidän kommentteja! Olette mahtavia ja ihania! ISO KIITOS kaikille osallistuneille! <3 Kohta arvotaan… vielä ehtii osallistuakin - pari tuntia aikaa! ;)
SHARE:

20 kommenttia

  1. Minusta on mukavan inhimillistä tuo, kun lähtee lapasesta. Itseltänikin lähtee... ja lievästi sanoen suuruudenhulluus iskee, kuten nyt esim. omiin voimavaroihin nähden.
    Onko sun oliivipuusi ollut olkkarissasi koko talven? Suihkutatko sitä vai mitä teet? Omani näyttää jokseenkin samalta, ostin Ikeasta. Se oli kesän kasvihuoneessa ja nyt viileässä valoisassa varastossa. Se on pudottanut kovasti lehtiään ja mietin elpyykö se kesäksi.
    Nyt huomaan, että täällä arvotaankin jotain...
    Kiitos kirppisvinkistä, kivat matot.

    VastaaPoista
  2. Rouva Kameleontti: Kiva, kun löytyy ymmärrystä liukkaille lapasille... ;) Ja hyvä kun ehdit osallistua arvontaan!!
    Oliivipuu on ollut olkkarin nurkassa syksyn lopusta asti eli koko talven. En oo suihkutellut ja kastellut todella harvakseltaan. Valoa sille on ajastettuna joka päivä kolmesta kuuteen. Luulen ja toivon kuitenkin, että se elpyy kuitenkin, kun kesä koittaa. Juu, Ikeasta muuten tämäkin :)

    VastaaPoista
  3. Hei, mäkin oon huomenna siellä. Bongataan!! :))

    VastaaPoista
  4. Maanvaiva: mitä mitä mitä? Kuin sä nyt täällä? Siis Tampereella?

    VastaaPoista
  5. Noo höh , mä Helsingin messuilla.. Ajattelin heti et Säkin siellä .. :)

    VastaaPoista
  6. No heh, mai misteik... =) Eli matkamessuilla Helsingissä, tottakai! En tiiä, mitä mä taas aattelin. En kai mitään... ;)

    VastaaPoista
  7. Mahtava määrä sipuleita, olisko kevät kolkuttelemassa.

    Tuo räsymatto on ihana, kaunista kudosta. Pari vastaava ostin kirppikseltä mökille viime vuonna ja pitäis lisää saada tuollaisia, mutta ei nyt Tampereelle ihan.

    Kohtahan ne sisäkukat piristyy, kun tuo valon määrä lisääntyy, pahin on takana.

    VastaaPoista
  8. Katselen kuviasi tässä 2,5 vuotiaan tyttäreni kanssa ja häneltä tuli aika kaunis kohteliaisuus: (Osoittaa kuvaasi): "Haluaisin äiti asua tuolla joskus yksin ja te ette tule mukaan!" :)

    VastaaPoista
  9. No siellä maksaa matot sopivasti...täällä olen etsiskellyt räsymattoja, mutta hinnat ovat ihan sairaat...

    Ihana kuva olohuoneesta!

    VastaaPoista
  10. Mahtavat matot ja roikkalamppu ihan huippu! Kivan keväinen olo tulee sipulikukista. Hyvä, et lähti lapasesta:)

    VastaaPoista
  11. Tarja: minustakin räsymatto oli poikkeuksellisen kaunis sävyiltään ja kuvioltaan. Kiitos kannustuksesta kasvien suhteen! Oliivi kokee vielä uuden "nousun"... ;)

    Virpi: ai että, tuo oli kyllä paras!!! IIIIHANA - KIITOS! :) Terkkuja tyttärelle! =)

    Irmastiina: on kyllä epistä, jos siellä pyydetään kiskurihintoja. No mutta ei täälläkään ihan noin edullisesti aina tee mattolöytöjä, mutta joskus sattuu kohdalle.
    Kiitos!

    Selma: Kiitos! Mitäs luulet, mitä mies kommentoi roikasta...? =D Ei muuten MITÄÄN!! Oppinut? Mut huokaus taisi kyllä kuulua ;D

    VastaaPoista
  12. Mä ostin samoja tuikkukippoja!Kun halvalla sai!!:)
    SuperIhana tuo ruosteinen lamppu!! <3 Mä niin tykkään teidän kodista!!:)

    VastaaPoista
  13. Pientä suuruudenhulluutta ilmenee itse kullakin... :) Osallistujia arvontaasi on näköjään huikea määrä, mä niiiin missasin sen!!!:) hih^*

    VastaaPoista
  14. Niina: tarjoushaukat liikenteessä... ;) Kiitos kehuista ja samat sanat sulle! <3

    Helinä: no joooh, sallittakoon se välillä :) Harmi kun missasit arvonnan, MUTTA onneksi näitä ramsign-arvontoja näyttää pyörivän tasaisesti täällä. Mäkin haluaisin voittaa oman kyltin... ;)

    VastaaPoista
  15. Väliin pitääkin lähteä lapasesta:)

    Kivaa matkaa sulle, toivotaan että kukkaset loistaa kun tulet kotiin.

    VastaaPoista
  16. Mahtavia kuvia, tuo musta seinä on kyllä aivan upea...liitumaalilla? Välillä shoppailu lähtee lapasesta mutta joskus se sallittakoon :)) Eihän kukat koskaan hukkaan mene, niistä on iloa pitkään. Mukavaa reissua!

    VastaaPoista
  17. Hienon lampun löysit sankaritar !
    Joo kyllä se saa välillä vähän mopo karataki ja keulia oikein kunnolla :)

    VastaaPoista
  18. Liisa: näin on! Kiitos! <3

    Tiitiskä: Kiitos kiitos! Oikein arvattu - seinä on maalattu liitutaulumaalilla. Mä luulen, että kukat odottavat kotona virkeänä, kun tulen kotiin :)

    KoivukujanRiikka: Hih, tattista vaan! :) Onneksi kuitenkaan keulimaan ei pääse liian usein!

    VastaaPoista
  19. Niinpä täälläkin on näköjään kukkailtu. Hei, jos halvallla saa niin antaa vaa lapasesta lähtee. Minä olen kyllä yrittäny rajoittaa tuota lapasta, ku paikat muuten repee kaikesta roinasta ja tässä puhuu nyt se, joka tilas joku aika sitte kaikkee roinaa H&H:ltä ;) Mukavaa reissua sinulle!

    VastaaPoista
  20. Nyt mäkin haluan jostain kunnolla sipuleita! Täytyykin lähteä metsästelemään kunhan isäntä palauttaa auton:) voi jos vain olisin lähempänä IKEAa.. mulla muratit on kyllä pysyny hyvin hengissä, vaikken niitä paljoa oo hoidellukkaan, suihkuun välillä mukaan ottanu:) oliivipuuta oon etsiny iät ja ajat mutta eihän täällä niitä löydy tai sit kuljen vain silmät ummessa..:D

    VastaaPoista