keskiviikkona, heinäkuuta 27, 2011

Minttukakku


Älkää antako ulkonäön hämätä! Tämä kakku on tooooooosi MINTTUinen :)
Kaikille, jotka miettivät runsaan minttusatonsa hyödyntämistä, tässä yksi vaihtoehto.

Minttuinen juustokakku

Minttusiirappi:
1,5 dl sokeria
1,5 dl vettä
1,5 dl tuoretta minttua


Pohja:
n. 220 g Suklaa-hippukeksejä (käytin Lidlin Chocolate Chunk keksejä) 
kostutukseen 0,5 dl minttusiirappia
n. 5 mintun lehteä silputtuna


Täyte:
4 liivatelehteä
200 g turkkilaista jogurttia tai maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
3 rkl vanilliinisokeria
n. 5 tuoretta silputtua mintun lehteä 
minttusiirappia
0,5 dl lime- tai sitruunamehua

Kuorrutus:
1 dl kermaa (käytin ruokakermaa 15%)
3 pätkis-patukkaa
pari riviä tummaa suklaata
pari ruokalusikallista / 15-20 g voita 

Koristeluun: marjoja, vadelmia, pätkisrouhetta, mintunlehtiä... mitä vain mieleen tulee! 

Valmista ensin minttusiirappi. Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi (n. 15-20 minuuttia). Nosta kattila liedeltä ja jäähdyta. Siivilöi lopuksi ylimääräiset mintut pois.

Murskaa keksit ja mintun lehdet blenderissä, tai kulhossa käsin. Lisää joukkoon sen verran minttusiirappia, että kekseistä tulee massa, jonka voit painella leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vanilla, tai vastaava, kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto / jogurtti siihen. Lisää jäähtynyt minttusiirappi, vanilliinisokeri ja mahdollisimman pieneksi silputtu minttu. Kuumenna tilkka limemehua ja liuota siihen liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Kuorrutuksen voit tehdä joko parin tunnin päästä tai sitten kun kakku tulee tarjolle. Tai eihän sitä ole pakko tehdä ollenkaan ;) Itse tarjosin ekan satsin ilman kuorrutetta, jonka jälkeen mietin, että jotakin tuo kaipaisi...

Kuorrutus on simppeli: lämmitä kattilassa desi kermaa melkein kiehuvaksi, sulata siihen suklaat ja lisää lopuksi voi. Jäähdytä ja kaada kakun päälle. Koristeeksi laitoin vielä vadelmia, jotka keräsin pihasta. Sopivat maun puolesta kakkuun erittäin hyvin. Niin, ja niin kuin kaikkien juustokakkujen kanssa, kakun maku paranee vanhetessaan. Parin päivän jälkeen, kun maut ovat kunnolla asettuneet, on kakku herkullisimmillaan!
SHARE:

13 kommenttia

  1. Hyi kun hyvvää ♥☺
    Tais siis näyttää sellaiselta!
    Saas nähdä tuleeko mun kommentti nyt -edelliseen kommentoin, mutta eihän se siellä ole, mihin lie mennyt bittiavaruuteen....noi kesäkurpitsat (tai siis toive niistä) taitaa olla yhteinen riesa ☺

    VastaaPoista
  2. Tsau Pepi, tuli tuli! =)
    Juu mut nou hätä, koska kukat on ihan mieltsin hyviä. Mutta niissä on kyllä ihan liikaa väkertelyä tuommoiselle tuoreelle mokkiläiselle, jolla on "vähän" muutakin puuhaa. Pitäydy vain niissä pizzoissa... ;D

    VastaaPoista
  3. Herkulliselta näyttää=D Harmi,kun meillä ei sitä paria päivää juustokakut säily,minkä jälkeen ne ois parhaimmillaan;)

    VastaaPoista
  4. Oiiii, kun herkullisen näköstä. Maanantaina odotellaan vastaavaa ;D

    VastaaPoista
  5. Aah ihanaa minttua! ja tosiaankin ulkonäkö hämää, pitää kokeilla ;)

    VastaaPoista
  6. älä nyt tuollaista, millä vastustan...

    VastaaPoista
  7. Kake, määhän teen jos sää syöt! Lomaltapaluun kunniaksi? Oisko se siinä? =)

    VastaaPoista
  8. Näyttääpi ja muutenkin vaikuttaapi hyvälle :)

    VastaaPoista
  9. Apua mikä kakku!!Ja mä yritän vähän keventää syömisiä!:D
    Nappaan reseptin talteen!:)

    VastaaPoista
  10. Ei hemmetti! Tätä on niin pakko kokeilla itsekin *slurps* :)

    VastaaPoista
  11. Kun bongasin sun ihanan blogin ekan kerran, niin löysin lemon pien ihanan ohjeen. Pakko kai kokeilla nyt sitten tätäkin!

    VastaaPoista
  12. Vesi valuu suupielistä, jonka hymy nuolaisee, aivan ihanan näköinen ja ei vaan näköinen maku on varmasti suussa sulavan minttusen makeaa!
    Kiitos!
    ps. vastasin sinulle omaan blogiini:)

    VastaaPoista