tiistaina, heinäkuuta 05, 2011

Kukkia pihassa, maljakossa ja kirjoissa


Jaahans, kahden viikon loma on lusittu ja arkeen palattu. Valitettavasti. Arkeen paluuta ei helpottanut millään lailla se, että lomalla tuli kukuttua yöllä myöhään ja nukuttua aamulla pitkään. Eikä se, että töissä sai ensi töikseen murehtia jonkun muun tekemiä mokia ja koittaa korjata niitä parhaan kykynsä mukaan. No, se siitä... Siirrymme mukavampiin aiheisiin - kukkiin ja kirppislöytöihin =D


Kirppareilla tuli loman aikana luuhattua aina kun ehti ja jaksoi. Mukavia löytöjä olivat mm. vanha kasviopin kirja, Sienet värikuvina -kirja ja isännälle Maanviljelystalouden alkeet -opus ;) Löytyi myös kuusenkynttilän pidikkeitä (aina hyvin tarpeellisia...), ihana kanavatyö (jonka ihanuuden isäntä hieman kyseenalaisti) ja mustavalkoinen ruusulautanen.


Muita löytöjä, joista ei nyt ole kuvia, olivat erinäiset emaliset kipot, kannut ja kattilat, vanhat pitsilakanat,  räsymatot ja tyynynpäälliset. Filmaillaan niitä sitten sopivan hetken tullen.


Ja kuinkas sattuikaan, kaunis kirjottu liinakin on kirpparilöytö. Vitsit, että olen tyytyväinen, kun maalasin nuo ällöt ruskeanväriset ulkokalusteet valkoisiksi! Paviljongin ilme muuttui totaalisesti. Täytyypä ottaa kokonaisuudesta kuva, niin näette.


Sitten taas kukka-asiaa. Eikö olekin ihan huikeata, millä vauhdilla kaikki tuolla pihalla kasvaa!? Nyt sen tajuaa vielä paremmin, kun pitää tämmöistä "päiväkirjaa" ;) Viikko sitten otetuissa kuvissa nämä malvatkin ovat ihan snadeja ja nyt niistä on viikossa tullut ihan mielettömät kukkivat puskat. Malvapenkki kiertää melkein koko ulkorakennuksen ja se on kuin pensasaita.
Muita tämän viikkoisia kukkijoita ovat mm. jalopähkämö ja tarharaunioyrtti.


Ja ihanat ruusut! Oih, nämä (neidonruusut, otaksun, eikö vain...?) tuoksuvat niin i-h-a-n-a-l-t-a! Kukkia on tänä vuonna aivan mielettömästi. Oksat ihan taipuvat kukkien painosta, joten napsin niitä maljakkoonkin - ja voih miten tuoksuvat sisälläkin.


Mä näin sen! Se käy juomassa mun sille laittamassa baarissa! Viime viikolla, kun oli ne helteet ja ukkoset, istuin paviljongissa lukemassa kirjaa. Oli tosi kova tuuli ja ukkosti, mutta muuten ihan hiljaista. Satuin vilkaisemaan tuohon grillin suuntaan ja mitä minun silmäni näkivätkään. Siellä se joi! Ja kovasti joikin. Pitkään ja hartaudella. No, eihän minulla tietenkään juuri sillä kertaa ollut kameraa käsillä, joten hipsin vaivihkaa sisälle, hain kameran ja leikin siilipaparazzia. Kiitos taas mahtavista ja mieltälämmittävistä kommenteistanne. Tervetuloa myös uudet lukijat, RuusuLiisa, Minja ja Riitta Sinikka. Pihalta löytämäni neliapilan myötä toivotan oikein onnellista viikon jatkoa kaikille teille!
SHARE:

7 kommenttia

 1. Ah ja voi mitä ihania kuvia, kirppari löytöjä ja kukkia. Mustaruusu lautanen ja malvat oli ehdottomat suosikit :)

  VastaaPoista
 2. Onnellista viikkoa myös sinne. Meillä ei malva vielä ihan kuki, jalopähkämö kylläkin. On ollut hienoja kirpparireissuja:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä kirpparit ja löydöt niiltä on ihana juttu!
  Malva on mielestäni mielettömän ihana - itselläni on vasta yksi varsi (!) jonka äidiltäni jokin aika sitten "varastin" ja istutin - mutta se kukkii! Ensi kesänä niitä on toivottavasti jo rutkasti lisää! Kukan väri on niin ihana :)
  Ja ruusut.... kyllä kesä on ihanaa aikaa! Mukavaa viikkoa - töistä huolimatta :)

  VastaaPoista
 4. Ihana malvapenkki.
  Minulla oli edellisessä kodissa malvaa, jonka alun olin saanut silloiselta työkaverilta. Myimme sen talon talvella, joten en saanut siitä alkua tänne uuteen kotiin....☺

  Ihana on kuva myös siilistä!

  VastaaPoista
 5. Ah, miten kauniita kukkia ja kuvia taasen. Tsemppiä arkeen!

  VastaaPoista
 6. Malvat ovat kauniita ja kukkivatkin pitkään. Oletko tyhjentänyt montakin kirppistä???

  Mukavaa(?) työinspiraatiota!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 7. Eläköön kirppikset, malvat, ruusut ja kesä ! Myöhästynyt kiitos tunnustuksesta, lupaan vastata siihen kun saan tämän kukka-kyläily-esittely- ripulin laantumaan ja keksin jotain tunnustettavaa itsestäni :)

  VastaaPoista