perjantaina, heinäkuuta 29, 2011

Jotakin vihreää, vanhaa ja kukkivaa

Hernepuun alla kuvittelen aina olevani satumetsässä. Tuulessa heiluvien vihreiden palkojen läpi taivaskin näyttää ihan erilaiselta ;)


Pihaan nousi ensimmäinen herkkutatti! Yhden punikin ja pari haperoakin olen löytänyt. Sienihulluna poimin yksittäisetkin tatit ja haperot talteen. Pilkon ne, pakastan ja lisään rasiaan sitä mukaa uusia, kun niitä putkahtelee näkyviin :) Vähän ajan päästä pääseekin sitten nauttimaan muhennosta ja muita sieniherkkuja.


Valkoinen pelargoni on taas puhjennut aivan mahtavaan kukintaan. Pelargonit ovat ilmeisesti tykästyneet tähän lämpöön (toisin kuin minä), kun ovat kukkineet niin runsaasti...


Tämä vihreä veijari oleskeli tyytyväisen oloisena elämänlangalla. Mikä lie? Olkoon - kunhan jättää kukat ja yrtit rauhaan. Tai muuten... "tsiih" kuuluu oranssista pullosta. 


Mitenkäs on, onko tämäkin elämänlanka, vai mikä? Meidän pihassa kasvava elämänlanka on lajiltaan karhunköynnöstä eli siinä on suuret valkoiset torvimaiset kukat. Tämä köynnös puolestaan kiipeilee uhkaavasti kohti erään espoolaisneidin kasvilavaa ja mietimmekin neidin kanssa, onko kyseessä jokin karhunköynnöksen alalaji tai muu elämänlankoihin kuuluvaa köynnös... Lehdet ovat hyvin samanlaiset kuin meidän pihan elämänlangassa, mutta kukat eivät. Osaisiko joku kertoa?


Jaa mitä se otsikon "vanha" oikein on? No ne on nämä minun kirppareilta löytämäni kanavatyöt. Eiks ookkin ihanan mummot!? =)


Siiliuutisia:
Arvatkaa mitä! Äipän pihasiili on saanut poikasen! Todistettavasti ainakin yhden. Emo toi tyynesti pikkuisen piikkipallonsa syömään tuttuun "ravintolaan". Poikasta vähän epäilimmekin syyksi emosiilin huikealle ruokahalulle... Voi että, niiiiiin söpöä! Voi kun pääsisin pian näkemään ne!
SHARE:

11 kommenttia

 1. Ihanat taulut.
  Minäkin, joskus olen tuollaisen oikeanpuoleisen tehnyt... tietäsi vain missä on nyt...☺

  VastaaPoista
 2. Hauskoja nuo siperianhernepensaan palot; minullakin on riippahernepensas, joka on myös täynnä noita pikkupalkoja :)

  Nyt onkin ollut sen verran trooppisen kosteat kelit, että meidänkin nurmikolle on jo putkahdellut sieniä. En kyllä tunnista niitä, paitsi sen tiedän, että kärpässieniä ei ole näkynyt ;)

  Tuo ötökkä on jonkin sortin kasvilude, yleensä ne ovat harmittomia, mitä nyt pahanhajuisia....

  Ja tuo kasvi taitaa olla kiertotatar, pahimman sortin rikkaruoho. Kannattaisi heti hävittää. "Kiertotatar on usein kiusallinen peltorikkaruoho. Se viihtyy parhaiten kuivilla kivennäismailla. Kun kiertotatar löytää itseään tanakamman tukikasvin, sen varsi alkaa kiertyä tuen ympäri, ensin vastapäivään ja myöhemmin myötäpäivään." tuo lainaus on Luontoportista.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. No on kyllä ihanat! mikä mahtava lamppu siinä vieressä näkyy? nätti asetelma

  VastaaPoista
 4. Voi siilivauva sentään! Onnea siiliemolle perheenlisäyksestä ;)

  Ihanaminttukakku tuolla edellisessä, jamii...

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kiitosta taas kivoista viesteistänne!

  Irmastiina: sähän voit tehdä uuden... ;D Mä en varmaan osaisi edes. En oo kyllä koskaan koittanutkaan...

  Marja: Kiitos!! =) En tajunnutkaan katsoa tuolta Luontoportista, joka on aivan huippu tietopankki. Nyt täytyy varoittaa ystävää, että hankkiutuu tuosta eroon asap!

  Villa Verna: niinpä näyttää olevan... ;)

  Selma: tänks. Lamppu on se haitarilamppu, joka täällä säännöllisen epäsäännöllisesti aina vilahtelee... tämä siis: http://voikukkapelto.blogspot.com/2011/01/itasaksalaista-muotoilua.html

  Liisa: Täytyykin soittaa äipälle heti ja välittää terveiset! ♥

  VastaaPoista
 6. Ihania siiliuutisia! Täälläkin vapautettiin yksi vauvasiili pienen hoidon jälkeen takaisin vapauteen :)

  VastaaPoista
 7. Oi, miten ihana perheuutinen! Toivottavasti saat napattua valokuvan vauvelista.

  Mukavaa vkonloppua!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 8. Mielettömän hienoja kuvia! Tunnustus sinulle blogissani.

  VastaaPoista
 9. Pikkusiili kävi eilen illalla ihan itseksensä syömässä (emo tuli sitten myöhemmin). Oli kuulemma tepastellut pitkin poikin lautasta, kunnes lautanen oli siististi syöty tyhjäksi =)
  Valitettavasti välimatkaa on sen verran, että en oikein helposti pääse ihastelemaan siiliperhettä :( Täytyy toivoa, että äippä tai pikkuveli saavat otettua kuvia, joita voisin laittaa tänne. Jos asuisin lähellä, voitte uskoa, että olisin joka ilta ruoka-aikaan ihmettelemässä pikkuotuksia ja ehkä vähän kuvaamassakin... ;)

  VastaaPoista
 10. Täällä onkin paljon kivoja juttuja, joita en ole huomannut lukea, laitoinkin tämän omaan blogiin, niin ei pääse niin helposti ohi.
  Siilit ovat niin mukavia, yhden olen tässä nähnyt ja minne lie sekin mennyt:(

  VastaaPoista