Vuohenputkipiirakka
Pohja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunahiutaleita
1/2 tl suolaa
50 g voisulaa
1 dl vettä
Täyte
4-5 dl vuohenputkien lehtiä
puolikas paprika
puoli pakettia pekonia (n. 80 g)
1 sipuli
4-5 aurinkokuivattua tomaattia
fetaa
2 munaa
2 dl kuohukermaa
ripaus mustapippuria & suolaa
öljyä paistamiseen
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja vesi. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja taikina kiinteytynyt. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja kuivaa vuohenputken lehdet ja pilko ne pienemmiksi. Pilko sipulit, paprika, pekoni sekä aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna öljy pannulla. Paista täytteen aineksia, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Levitä esipaistetulle pohjalle vuohenputkiseos ja murustele päälle fetajuustoa. Sekoita kerman joukkoon munat ja mausteet. Levitä seos piirakan päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.
Nyt kun saisi vielä itsestään irti ja kokeilisi vuohenputkea muussakin muodossa kuin piirakassa. Vinkit ja ideat kiinnostavat, joten kerro ihmeessä, jos sulla on joku hyvä resepti!
Oi, mitä herkkua. Jospa sitä uskaltaisi itsekin lähteä vuohenputkea testaamaan ja tunnistamaan. ;)
VastaaPoistaKannattaa rohkeasti kokeilla vuohenputkea! Se on hyvääääää! :)
PoistaVuohenputki, puutarhamme painajaisuni! Voisin myydä sitä tonnikaupalla kunhan vaan elintarviketeollisuus vakuuttuisi... Ihan totta, voisinpa kokeilla piiraaseen - kenties!
VastaaPoistaHaha, meillä on kanssa oikein hienot vuohenputkiplantaasit pihallamme :D Toisaalta se on kyllä ihan kaunis kukka, mutta toki sen ei toivoisi kasvavan juuri kukkapenkeissä... Kokeile piiraaseen tai tee pestoa!
Poista