perjantaina, toukokuuta 11, 2018

Pientä ulkoremonttia...Helou pitkästä aikaa! Työkiireet ja muu elämä ovat taas verottaneet pahasti blogielämää ja aiheuttivat järkyttävän pitkän blogitauon. Olen pahoillani! Tauon aikana onkin tapahtunut vaikka mitä. Päätimme tänä kesänä maalata talon ulkoa ja suunnittelu alkoi hyvissä ajoin maaliskuun aikana. Toki yleisilmettä ja värimaailmaa on mietitty koko täällä asumisen ajan, sillä nykyinen keltaisten yhdistelmä ei ole koskaan ollut juuri se oma suosikki ;) Yhteistyökumppaniksi saimme Tikkurilan ja heidän värisuunnittelijansa ehdotti talollemme myös värit. Toiveena oli "joku kaunis vaalea sävy" ja toiveen perusteella meille ehdotettiin seinien väriksi sävyä Pöllö Q800 ja nurkka- ja smyygilaudoiksi sävyä Tiira Q818. Värikartan pienestä pläntistä on tosi vaikea hahmottaa yhtään mitään, joten teimmekin koemaalauksia ja kokeilimme samalla värikartasta myös astetta vaaleampaa ja tummempaa sävyä. Vaikeaa tuo värin hahmottaminen oli kyllä vielä koemaalausten jälkeenkin, mutta kyllä se Tikkurilan värisuunnittelija kuitenkin osaa! Pöllö tuntui ja vaikutti parhaalta. Kaunis harmahtava, vaalea sävy, joka kirkkaassa auringossa näyttää tosi valkoiselta, mutta synkemmällä kelillä ja illan hämärtyessä "herää eloon" ja sävyn kauneus tulee tuolloin mielestäni parhaiten esille. Aika mielenkiintoinen sävy.

Ennen varsinaista maalausurakkaa onkin ollut hommaa kerrakseen, kun talo pestiin ja huonoksi menneet laudat korvattiin uusilla (ja korvataan lisää, jos/kun huonoja tulee vastaan). Seinästä hilseilevät ja lohkeilevat vanhat maalit pitää myös rapsutella ja kaapia pois ennen maalausta. Onneksi suurin osa maalipinnasta on aika hyvää ja koko taloa ei tarvitse rapsutella ihan niin intensiivisesti ;) Talo pestiin Tikkurilan homepesulla, joka tuhoaa leväkasvustot ja homeitiöt uuden maalin alta. Talon pesu on semmoinen juttu, mikä täytyisi tehdä joka kesä. Vanha maalipinta näyttää niin paljon paremmalta ja saa jatkoaikaa. Talon pintaan tarttuu väkisinkin kaikenlaista likaa, roskaa ja siitepölyä ja pohjoisen puoli alkaa kasvaa levää. Tikkurilan Huoltopesu on oikea aine silloin, kun talo vain pestään eikä maalata.


Voi että, tästä tulee ihan "uusi" talo, kun kaikki repsottavat maalipinnat saavat kyytiä. Rumat ulko-ovetkin vaihdetaan uusiin ja toimiviin, joten en malttaisi odottaa lopputulosta: musta katto, vaaleat seinät, tummat ovet... tyylikästä. Mutta ennen kuin juhlitaan, tehdään töitä, sillä niitä tässä kyllä riittää! :)


Ensi kerralla lisää talon maalauksesta, valmista pintaa sekä pari erittäin hyvää vinkkiä hommaa suunnitteleville! Ja hei, tsemppiä kaikille kohtalon tovereille! Kyllä se siitä... =)
SHARE:

4 kommenttia

 1. Aikamoinen urakka teillä siellä käynnissä. Mutta, varmasti urakka palkitaan ja talosta tulee kuin uusi. Tsemppiä urakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! <3 Yksi seinä alkaa olla valmiina ja voi vitsit, kun näyttää hyvältä :)

   Poista
 2. No huh mikä homma! Mä odotan kauhulla sitä päivää, kun meidän talo kaipaa uutta maalikerrosta... Täällä on toistaiseksi tyydytty vain terassin ja kuistin aitojen pesuun ja huoltomaalaukseen (ja jos tuota terassilautaa myös käsittelisi). Mutta pelkästään niidenkin fiksaaminen saa koko talon näyttämään freesiltä, etenkin kun aidat nyt hohtavat valkoisena :D Kauniilta näyttää tuo valitsemanne sävy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti peseminen ja huoltomaalaus riittävät hyvin siihen, että talo näyttää freesiltä. Me haluttiin vaihtaa väriä, joten eipä auta muu kuin urakoida oikein huolella :D Nyt kun yksi seinä alkaa olla valmiina, saa vähän jo esimakua siitä, että ahkerointi kannattaa. Tulee tosi kaunis talo. Ehkä jopa liiankin kaunis tähän ei niin kauniiseen pihaympäristöömme...;) =D

   Poista