torstaina, maaliskuuta 09, 2017

Riippukeinun paikka ja mullanvaihtoa

Pientä muutosta tuli olohuoneeseenkin, kun riippukeinu otti ja muutti huoneen nurkkaan. Kovinkaan paljon tuolla kulmassa ei ole tilaa kiikkustella, mutta hieman kuitenkin. Nyt on muuten kattokoukkuna kunnon systeemi eli ei pitäisi irrota ja kestää pyörittämisenkin ;)
Aloitin kukkien multien vaihdon rauhalliseen tahtiin maanantaina. Harras aikomukseni oli saada viherkasvi päivässä tehtyä, mutta jäin heti jälkeen ja toistaiseksi en ole ehtinyt vaihtamaan kuin ison peikonlehden ja silkkimaijan mullat ja ruukut. Ruukuiksi tulee Orthexin Pauliina-säiliöruukkuja (*, joista erityisesti tuo musta 100% uusiomuovista valmistettu versio on mieleeni. Maanantaisen kylvyn, rakkauden ja mullanvaihdon jälkeen tuntuu, että kulahtanut peikonlehti on lähtenyt hurjaan kasvuun ja voi ihan eri tavalla kuin ennen. Hmmm, onpa jännä... se reppana oli nimittäin yli kaksi vuotta ostoruukussaan ja juuretkin tulivat jo hyvän matkaa ulos ruukun reiästä :D
Lauantaille sattuu perinnetiedon ja kuun vaiheiden mukaan paras päivä vaihtaa sisäkukkien mullat, joten koitan tsempata itseni urakoimaan loputkin kasvit kuntoon tuolloin. Kokeilkaahan tekin, onko vanhan kansan viisauksilla vaikutusta kasvien kasvuun ja hyvinvointiin! Kuun vaiheisiin voi tutustua vaikkapa Sarin puutarhat -blogissa.

(* Orthex-ruukut saatu blogin kautta / www.orthexgroup.fi
TallennaTallennaTallennaTallenna
SHARE:

11 kommenttia

 1. No dääämmm. Tuli nyt sitten hosuttua niitten kaikkien kahden viherkasvini kanssa ennen aikojaan. No, syytän kuuta sitten, jos eivät lähde kasvuun. Mutta siis oikeasti olen kyllä ihan varma, että vetelä rönsylilja suoristi ryhtiä välittömästi mullanvaihdon jälkeen. Ja minä kans :). Vähän niinkuin parempi ihminen ja hyväntekijä heti, kun saa niinkin vaativan urakan aikaiseksi heti parin vuoden harkinnan jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai tuo kuuhomma niin vakavaa ole, mutta hauskahan tämmöisiä on testata, että näkyykö vaikutus missään vai ei. Uusi multa kuitenkin tekee ihmeitä ja itselläni kasvit ovat lähteneet mullan ja ruukkujen vaihdon jälkeen ihan uudelle levelille. Mutta täytyy sanoa, että en minä kyllä mitenkään tuota mullanvaihtoa rakasta, joten seuraavan kerran varmaan sitten taas parin vuoden päästä... ;)

   Poista
 2. himotta nuo viherkasvit....mulla ei oo mitään tai no eilen oli pakko ostaa valkoinen orkidea...semmoistakaan ei ole itsellä ollut aiemmin...toisaalta kohtahan on aika laittaa tomaatit ja kurkut niin äkkiä tulee vihreetä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaamatta tännekin on noita kasveja kertynyt. Nyt alkaa tulla sisällä tilanpuute vastaan. Samaan aikaan haaveilen entistä isommista viherkasveista... :D
   Jee, kohta viheriöi ulkona ja kasvihuoneessa ja se jos mikä on ihanaa!!

   Poista
 3. Teillä on kyllä tosi kaunis koti!
  No voihan kökkö,nyt on lähdettävä multaostoksille,koska tänä keväänä nimenomaan ajattelin kokeilla näitä kuujuttuja.Lauantaina olisi vielä sopivasti aikaakin myllätä mullan kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Ei hätää: Hyvä ajankohta vaihtaa kukkamullat, kylvää kukkia yms. 29.3.-10.4.2017

   Poista
 4. Hei! Mikä on olohuoneen vihreän seinän maali ja sävy? Kaunista on! :)
  T: Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinän sävyä en valitettavasti tiedä, sillä sekoitin sen itse parista eri maalista. Luulen sävyn kuitenkin olevan melko lähellä Tikkurilan Nefriittiä, N494.

   Poista