maanantaina, maaliskuuta 27, 2017

Epähuoneesta pelihuone

Hei taas pienen hiljaiselon jälkeen! Toissa viikolla sain ihmeellisen siivous- ja reippausvimman ja löysin itseni siivoamasta yläkertaamme, jossa tilanne oli päässyt vähän ryöpsähtämään... Otin pari kirpparipöytää, vein paljon tavaraa myyntiin ja lahjoitin vanhat lakanat, pyyhkeet, t-paidat ja sen semmoiset niitä tarvitseville. Nyt vaan odotetaan, että kuukauden kestävä kirppisjakso tehoaisi ja pääsisin ylimääräisistä vaatteista yms. eroon. Loput vien sitten johonkin keräyslaatikkoon. Tarkoitus on saada yläkerta vähän tyhjemmäksi, jotta sitä pääsisi maalaamaan ja tekemään valmiiksi.

Tyhjentäminen jäi kuitenkin vähän vielä puolitiehen, kun pienin sairasti tosi sitkeää flunssaa koko viime viikon. Nyt on taudissa isompi lapsista ja itselläkin taas energiat sillä mallilla, että seuraavaa puuskaa voikin odotella tovin... Sen verran sain kuitenkin viime viikolla tsempattua, että laitoin "kuntoon" epähuoneemme. Pitkään blogia seuranneet muistavatkin tuon epähuoneen. Epämääräisen ja epäkäytännöllisen huoneen, joka on vähän hassun mallinen, hieman synkkä pienine ikkunoineen ja josta on kulku kylpyhuoneeseen. Oikein mitään järkevää käyttötarkoitusta ei huoneelle ole ollut, vaikka siinä on kaikenlaista viritystä ollutkin. Telkkarihuoneenakin tuo toimi vuosi sitten hetken aikaa, mutta kyllä se sen verran ahdas oli, että ei siitä mitään koko perheen oleskelu- ja tv-huonetta tullut.Huone uudistettiin kylpyhuonerempan aikana ja sen jälkeen. Sähköjä, valaistusta, katto, osa seinistä ja lattia - eli käytännössä kaikki pinnat. Levytetyt seinät maalattiin Tikkurilan sävyllä Mulperi H484, joka on vähän Angoraa "greigempi" ja maanläheisempi. Aika kaunis sävy, jonka ottaisin mielelläni vaikka isompaankin tilaan. Lattiaan valitsin aluksi ihan liian hailakan sävyn ja uudelleensävytyksen jälkeen sävyksi tuli ihan sattumalta todella lähellä Nefriittiä N949 oleva sävy, joka on myös eteisen lattiassamme. Katto oli aiemmin tummaa raakalautaa, kun vanhat kasarimäntypaneelit oli kuorittu sen päältä pois. Tarkoitus ei ollut hakea lähes samansävyistä uutta kattopaneelia tilalle, kun raakalaudat purettiin, mutta kun läheisessä puutavaraliikkeessä oli pieni erä tuota "Wengen sävyistä" paneelia ihan superhalvalla, totta kai sulovileenit käyttivät tilaisuuden hyväkseen :) Nyt kun raaskisi vielä tuolle levytetylle seinälle laittaa pari taulua ja hyllyn... Ai niin, käyttötarkoitus tällä huoneella on nyt jonkinmoinen leikki- ja pelihuone. Malm-lipastot vetävät hyvin lasten vaatteita, joitain leluja ja pelejä. Nintendoa tässä tulee silloin tällöin porukalla pelailtua ja pieni työpöytä on oikein passeli esikoisen dinosaurus- ja legoleikeille.

Yläkerrassa odottelee tämännäköinen savotta. Pari viikkoa sitten tilanne oli tosiaankin sen verran katastrofaalinen, ettei edes lattiaa enää näkynyt. On iso saavutus meikäläiseltä, kun olen saanut tilan näinkin tyhjäksi. Vielä olisi vähän hommaa jäljellä (on muuten tosi huippua ja palkitsevaa, kun itse siivoaa niin samaan aikaan lapset ja kissa levittävät uudelleen sitä JO siivottua tavaraa...) ja sitten täytyisi alkaa miettimään, mitä huoneelle tehdään ja mikä siitä oikein tulee ;) Lasten temppuluola on tällä hetkellä vahvalla ykkössijalla :) Katsotaan...


SHARE:

8 kommenttia

 1. Tosi viihtyisältä näyttää tämäkin huone.

  VastaaPoista
 2. Oikein kiva epähuoneeksi :D ihan värinen lattia ja niin pal kauniita kalusteita ja yksityiskohtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä huone on ollut meillä aina vähän semmoinen murheenkryyni ja kun käyttötarkoitus on ollut jotenkin epäselvä, ristittiin se aikanaan epähuoneeksi. Nyt se on ehkä toiminnallisuuksiltaan järkevin mitä voi olla - kunnes toisin päätetään! :D Lattian sävy on tosi kiva omastakin mielestä.

   Poista
 3. Kyllä tuossa on ollut kova työ, mutta hienoa jälkeä tuli.

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan hieno ja viihtyisän oloinen huone! Meillä kanssa raivataan täällä hullun vimmalla ja toive olisi saada essee hieman avaruutta tähänkin tupaan :D Tsemppiä siis raivaukseen sinnekin!

  VastaaPoista
 5. Hieno lopputulos! Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista