keskiviikkona, maaliskuuta 01, 2017

Arjen pelastaja Elfa

Yhteistyössä Elfa

Voi ihanuus tätä arjen luksusta, mistä olemme kohta kuukauden nauttineet! Viime kesänä kun vanha kodinhoitohuoneemme (aka perähuone ja romuvarasto) meni purkuun, alkoi ajanjakso, jota en haluaisi enää ikinä kokea. Tavarat ajelehtivat paikasta toiseen ja kerääntyivät rumiksi kasoiksi makuuhuoneen nurkkaan. Kukaan ei löytänyt ikinä mitään ja rumuus pääsi ottamaan vallan. Ei huvittanut pahemmin edes siivota tai pitää paikkoja muutenkaan kunnossa. Jotenkin sitä vaan alistui roinan keskellä. Mutta nyt! Ah. Tilanne on vihdoin hallinnassa.

Ihan valmis tuo meidän kodinhoitohuoneemme ei vielä ole ja kun sieltä puuttuu muutama juttu (mm. tasot ja pari puista kaappia) ajattelin, että teen postauksen vasta valmiista huoneesta, mutta noh... asioissa tuntuu taas vähän kestävän, joten en enää malta olla näyttämättä keskeneräistä huonetta - ja hehkuttamatta ihania Elfoja :)

Kyllä täytyy sanoa, että tässä on järjestelmä, jolle täytyy antaa täydet pisteet! Maailman yksinkertaisin asentaa ja muokata. Me otimme Elfat riippukiskoilla eli seinään asennettiin vaakaan vain yksi kantokisko. Tähän kantokiskoon ripustetaan pystyt riippukiskot haluttuihin kohtiin ja sitten vaan napsutellaan kannattimet, hyllyt ja korit paikoilleen. Tadaa, valmis! Ihan supernerokas ja yksinkertainen systeemi. Kerrankin joku hyllyjärjestelmä, minkä meikäläinenkin osasi ja ennen kaikkea halusi kasata.

Tuo "Elfa-seinä" levytettiin koivuvanerilla ja lattiaksihan tuli ihana vanerilattia (täällä lisää lattiasta). Yleisilme on siis aika vanerinen, mutta minähän rrrrakastan vaneria! :) Vanerin sävy on myös jotenkin tosi rauhallinen ja seesteisen beige pohja huoneeseen, jossa tulee olemaan paljon tavaraa ja sen myötä myös kirjavuutta. Pesukoneen ja kuivausrummun päälle tulee samanlainen vaneritaso kuin keittiössä ja tason alle tulee tyhjiin kohtiin samanlaiset puukaapit kuin keittiössä. Kuten kuvasta näkyy, keittiö on heti seinän takana, joten on kiva kun kodinhoitohuoneessa on hieman samaa ilmettä keittiön kanssa.Vastakkaiselle seinälle tuli myös Elfoista ylähyllyt yms., joten nyt kyllä säilytystilaa on kivasti. Palaan vielä aiheeseen kuvien kera, jahka saamme huoneen viimeisteltyä. Vaikka tietyt jutut vielä puuttuvatkin, ei se ole käyttöä juuri haitannut. Elämä helpottui tässä perheessä ihan valtavasti, kun tavaroille löytyy taas paikkansa. Huvittavaa miten tästäkin huoneesta uusien pintojen myötä tuli niin kiva paikka olla. Lapset tykkäävät leikkiä lattialla ja pienempi tyyppi kiikuttaa kenkiä kuivausrumpuun... ;) Mikäs siinä, hyvä leikkihuone, sillä keittiöstä on niin näppärä pitää silmällä tekemisiä. 

Että voikin ihminen olla onnellinen tästä muutoksesta. Tämähän on sellainen asia, mikä olisi täytynyt laittaa kuntoon jo neljä vuotta sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Enkä tiedä, olisiko tästä neljä vuotta sitten tullut näin hyvä... ;) Alla tuo lähtötilanne =D

Kiitos yhteistyöstä Elfa ja suunnitteluavusta K-Rauta Rauta-Otra.

Jos Elfat alkoivat kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti poiketa Rauta-Otran Remontticenterissä, josta saa mm. maksuttoman Elfa-, Inaria- ja Sovella-suunnittelun.


Yhteistyössä:


TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna
SHARE:

20 kommenttia

 1. Voi lapsi rakas uskon et on ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin äiti kulta, sinä olet nähnyt tuon kauheuden livenä :)

   Poista
 2. Näyttääpä kätevältä! :) Tuollaisista osista voisi rakennella vaikka mitä. Meillä on suunnitteilla tehdä jossain vaiheessa toisenlaista vaatesäilytystilaa vaatekaapin tilalle ja tämä voisi olla yksi ratkaisu.

  Mikä ihana harmaan sävy on noilla seinillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onkin kätevä! Itselläkin vielä tuo suunnitelma hieman elää ja on tosi ihana, kun tuota on helppo muunnella ja laajentaa tai ostaa tarvittavia lisäkilkkeitä. Nyt heti kättelyssä huomasi kuinka käteviä ovat nuo Elfan korit. Niitä olisi voinut olla vaikka kuinka paljon! Ehdottomasti tykkään tästä avomallin ratkaisusta verrattuna umpikaappeihin.

   Harmaa on sama kuin ruokahuoneessa. En sitten laittanut sävyä mihinkään ylös, muistaakseni se on Deco grey -kartan 1936, mutta nyt en ole satavarma... :/

   Poista
 3. Hyvältä näyttää. Hyvän näköistä ja varmasti käytännöllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä nyt kelpaa. Vielä kun ehtisi laittelemaan tavarat nätisti ja fiksusti paikoilleen :)

   Poista
 4. Kyllä nyt käy kateeksi noin hulppeaa kodaria! Juuri tänään mietin, kuinka kiva meillä oli vanhassa kodissa kodari, vaikka se oli ehkä neljäsosa tuosta teidän kodarista. Ja kuinka meillä nyt on pieni kodinhoitotila kylppärin yhteydessä. Mutta ne on niitä valintoja :)

  Mutta hei, äärettömän hyvältä näyttää ja varmasti käytössä vielä sen kaiken ihanuuden huomaa parhaiten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Homma tuntuu toimivalta ja kun vielä saan tason tuonne, jossa pystyy viikkailemaan pyykit yms. niin kyllähän se arkea kummasti pienten lasten kanssa helpottaa ;) Niin, valintojahan nämä tosiaan ovat... Nyt kun tätä ihanaa kodaria tässä fiilistelee, on helppo todeta, että oikeasti elämä olisi ollut hitusen helpompaa jos tämä olisi valmistunut ensimmäisten tilojen joukossa, mutta sitten toisaalta se olisi ehkä ollut jonkun näkyvämmän tilan remontoinnista pois ja en usko, että olisin sitäkään halunnut ;D

   Poista
 5. Oi, näyttää hyvältä ja ihanan toimivalta!

  VastaaPoista
 6. Toi vaneri on musta ihan mieletön älynväläys. Tykkään, kun seinät ja lattia on samaa pintaa.

  Mä muuten innostuin muokkaamaan blogin ulkoasua sun innoittamana. Tykkäsin tästä sun viimeisestä muutoksesta tosi paljon. Blogi on nyt kauniin lisäksi tosi selkeä ja luettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti! Mä myös tykkään älyttömästi tuosta vanerikopista :)

   Mahtava kuulla, että innoitin blogin ulkoasun muokkaamiseen ja oma muutokseni oli onnistunut. Kiitos <3 Sullakin näyttää blogi tooosi hyvältä. Ihanan selkeätä ja kauniit kuvat. Hyvä hyvä!

   Poista
 7. Säilytystilaa tulee paljon ja valoisalta näyttää! Ei kyllä mun mielestä tuossa aikaisemmassa kodinhoitohuoneessa olisi ollut mitään vikaa ja ottaisin sellaisen mielelläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Vanhassa vikana oli epäkäytännöllisyys, kun sinne oli roudattu kaikki käytöstä poistetut hyllyt, joihin ei oikeasti edes mahtunut mitään. Romut vaan ajelehtivat siellä. Tietysti jos olisi pitänyt paikat siistinä, olisi sekin tietty auttanut... ;)

   Poista
 8. Onnittelut hienosta kodarista! Laskeskelin, että parissa hyllykössä on enemmän tilaa kuin mun kaikissa kaapeissani 😉
  Kutsun taas itseni kylään tässä keväämmällä. Tai kesällä. Tai... 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Jospa pikkuhiljaa saisi tuota yläkertaakin tyhjättyä, kun on nyt kunnon säilytystilat olemassa... enää ei voi vedota niiden puutteeseen ;)
   Tervetuloa! :)

   Poista
 9. Kyllä on mahtavat säilytystilat ja todella iso. Kelpaa asetella tavarat ym tuonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyisi pitää joku järjestelyloma, että saisi tavarat paikoilleen :)

   Poista
 10. Hih, ihanaa hehkuktusta :) Näyttävät tosi toimivilta. :)

  VastaaPoista
 11. Kylläpä on ihana, kelpaa hehkuttaa! Pitäisikin varata aika tuohon suunnittelupalveluun, meillä kun on tuo viistokatto yläkerran vaatehuoneessa niin ei oikein meikäläisen ideoin synny hyvää lopputulosta...

  VastaaPoista