torstaina, elokuuta 11, 2016

Haaveissa vainko oot mun...

Täällä podetaan vaihteeksi jonkinlaista remontti- ja sisustusahdistusta. Monta rautaa tulessa (liian monta!) ja kolme työmaata päällekkäin. Remontissa on perähuone, johon tulee kodinhoitohuone ja säilytystilat, on yläkerran työhuone melkein valmiina ja sitten on alakerran kylpyhuone, joka on aloitettu vasta ajatuksen tasolla, mutta aloitettu kuitenkin. Kylppärin pintamateriaaleja olen funtsinut koko kesän ja pinterestiin on kertynyt Kylpyhuoneet-kansioon (klik) erinäinen määrä inspiraatiokuvia. Se on varma, että kylppäriin tulee kaksi suihkua ja amme. Nyt kun kaikki pinnat avataan, seiniä siirrellään ja saunaa pienennetään, olisi mahdollisuudet vaikka mihin. Jopa niin paljoon, ettei oma hahmotuskyky ja mielikuvitus enää riitä. Keksitäänkö kylppäriin kokonaan toinen järjestys vai mennäänkö samalla kaavalla hieman vaan asioita järkeistäen? Siinäpä dilemma. Olisiko ketään (arkkitehti)opiskelijaa, joka haluaisi pienen suunnitteluhomman? :DLaatat lattiaan ja seiniin olen siis jo päättänyt. Ehkä. Ainakin melkein. Mielensämuuttaminen on vielä mahdollista, sillä mitään ei ole ostettu ;) Mutta sitten olisi ne kaikki muut. Laitetaanko messinkihanat, kromiset vai kenties mustat? Yläkertaan tuli Tapwellin messinkiset hanat ja ne ovat UPEAT. Olisiko yhdenmukaista ja järkevää käyttää samoja hanoja myös alakerrassa? Mietin vain, että mitäs jos messinkiin kyllästyy... (voiko siihen kyllästyä)? Ja sitten on se toinen hassu juttu, minkä huomasi yläkerran kylpyhuoneen valmistuessa, että kun kaikissa kilkkeissä oletuksena Suomessa on se kromi, on hiton hankala löytää messinginväristä pesualtaan tulppaa, vessanpöntön painiketta, näkyviä putkia, suihkuseinän kahvaa tai saranaa, pyyhe- ja vessapaperitelinettä jne. Yläkerrassa pari juttua pistettiinkin messinginväriseksi suhumaalin avulla :DEntäs sitten ne muut kalusteet. Vanha Singer-pöytä lavuaari- ja hanasysteeminä on ollut kiva ja ihan toimiva, mutta tietenkin kokonaisvaltaisen remontin myötä mieli halajaa jotain muuta. Haluaisin edelleen sen Kohlerin hienon altaan (siis tämän), mutta en ehkä ole valmis maksamaan pesualtaasta kolmea tonnia. Joku vähän erilainen seinäallas tai jaloillaan seisova allas olisi kiva tai sitten jos lähdetään allaskaappilinjalle, tykkäisin edelleen semmoisesta tiikkisestä retrokaapista ja neliön mallisesta altaasta sen päällä. Kaksi vierekkäistä allasta olisi kiva ja hieno, mutta jos kalusteet pidetään samoilla paikoilla, ei mahdu ja ei ehkä ole niin tarpeellistakaan. ”Seinään upotettavat” hanat eivät kuulemma käy, vaikka niitä maailmalla paljon näkeekin. Maailmalla näkee kyllä muutenkin niin hienoja hanoja ja altaita, joten mietin tässä, että onko ne sitten kuitenkin tilattava ulkomailta vai saako kotimaasta yhtä makeita? Kaikessa päheydessään tämä allaoleva Kohler co.:n instagramista napattu kuva on vaan sangen hieno. Pelkkä tapetti maksaa jo muutaman satasen rulla... :)

Uusia, kivoja ideoita tulee eteen joka päivä, kun vaan jaksaa selata sivustoja ja Pinterestiä. Johonkin se raja kuitenkin on vedettävä ja päätös tehtävä. Ja kun on kyseessä kallis kohde ja remontti, olisi kiva pitää suuret linjat kuitenkin mahdollisimman ajattomina, ettei ihan muutaman vuoden päästä tarvitsisi alkaa miettimään kylppärin uudelleenlaatoitusta. Voih. Tuskaa lisää se, että yläkerran toimisto/työtila on jo tosi pitkällä, muttei kuitenkaan vielä valmis. Sormet syyhyää sinne sisustuspuuhiin ja joka päivä mielessäni visioin, että mitä minnekin ja näen millainen sisustuksen pitäisi olla. Liian paljon tehtävää, mutta liian vähän aikaa (tai muuta hommaa). Ihan perus. Silti argh!

Voi kun tää olis jo valmis. Koko talo.

Tällä hetkellä kadehdin niitä, jotka ostavat vanhan talon, remppaavat sen mieleisekseen ja muuttavat sisään. Helposti ja yksinkertaisesti. Mutta sitten toisaalta kaiken suunnittelu rauhassa ja pikkuhiljaa tekeminen on ehkä kuitenkin ollut se meidän juttu.

Mitäs sitten, jos/kun tää oikeesti joku päivä onkin valmis!?! :D


SHARE:

5 kommenttia

 1. Alhaalta neljäs ja viides on semmoset mitkä kolahti meikäläiseen 😊 -on tuo Kohlerinkin aika pähee, kuten sanoit, mutta en mää ainakaan tykkäis jos peilistä naaman takaa kukkis viidakko. Tai ruusutarhakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, siinä "vitosessa" saattaapi hyvinkin olla ripaus siitä linjasta mikä mulla on mielessä ;) Ei ole ehkä semmoinen, mihin kyllästyisi saman tien. Toisin kuin viidakkoon tai ruusutarhaan... :)

   Poista
 2. Meidän kylppäri on ainut valmis huone tässä rintamamiestalossa, johon muutimme heinäkuussa (entinen mummolani :). Kylpyhuoneeseen sain paljon inspiraatiota juuri tästä blogista, kuitenkin siitä tuli ihan oman näköinen. Kiitos inspiroivasta blogista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla, kiitoksia <3 Ja varmasti tuli hieno kylppäri! Aikaahan tämä pikkuhiljaa remppaaminen ottaa ja välillä hermoja kiristää, mutta semmoista se on. Lopputulos ja itse tehty työ palkitsee. Kohta tulee neljä vuotta täyteen ja voiton puolella ollaan vahvasti ;) Tsemppiä sinne teillekin!

   Poista
 3. Tuo rauhassa ja hiljaa tekeminen ei oikein rimmaa tuohon teidän huikeaan remontti vauhtiin =)))
  ihania ovat. itse siirryn kokoajan sinne simppelimään suuntaan mutta teillehän nää kaikki vaihtoehdot ovat täydellisiä. Ihanaa on se että mitä ikinä valitsettekin on se hyvä, paras.

  VastaaPoista