keskiviikkona, heinäkuuta 08, 2015

Pionin perhanat

Piti vaan tulla tänne huikkaamaan (ja laittamaan itselleni tuleviksi vuosiksi muistiinpano), että pionit kukkivat! Mutta käytännössä myöhästyin. Ensin niiden pikkupalleroiden aukeamista odotetaan kuin kuuta nousevaa monta pitkää viikkoa ja sitten kun arvon ihanaiset vihdoin suvaitsevat aueta, tulee sade rankka ja pionin lakoon vie. Noh, napsin maljakoihin kaikki pelastettavissa olevat palleroiset ja kukinnot. Jäljelle jäi vain iso kasa vaaleita terälehtiä ja laonnut pusikko.
ERITTÄIN hyvä tuuheentumisprosentti tällä pionipuskallani kuitenkin tänä vuonna. Tarkistin viime vuoden postauksesta, että kukkia oli peräti kolme. Tänä vuonna sama puska tuotti lähemmäs kaksikymmentä kukkaa! Jatkakaa samaan malliin, kiitos. Olette edelleen ihania. Herra kaksivuotiaan sanoin: "Minä lakastan noita ukkia!"
SHARE:

18 kommenttia

 1. Minäkin lakastan noita ukkia ❤️ Just kävin omani tarkastamassa että tuenko vai saksinko vai annanko olla.
  Annan olla. Auki on vain yksi vaalea, muut auenneet on ei-kovin-kerrottuja punaisia, olkoon siellä. Jos tuo sade ihan oikeasti vaikka malttais lakata (vaikka yllä ilmeisesti sataa rankasti) Mulla on sen verran nupullaan vielä, että josko ne siitä....

  VastaaPoista
 2. Herra kaksi vuotias on viisas nuorimies. Ja voi tuo ensimmäinen kuva.......

  VastaaPoista
 3. Ihana pikkuinen herra. <3 Harmi, että sade tuli pionien kukkimisen aikaan. Meillä on pionit vielä nupullaan! :D

  VastaaPoista
 4. Meillä on vasta nupullaan mutta ennätys sato :) tein juurikin äsken pelastus toimenpiteen ja asensin lisää tukia. Ihania ne on maljakossakin.

  VastaaPoista
 5. Meillä vielä nupuilla - mutta pionirakkaus on niin totista puuhaa, että mieheni rakensi teltan ukkosmyrkyn suojaksi ..! :DD

  VastaaPoista
 6. Lapin unikkoa olen saanut menestymään penkissä, ja tänä kesänä viime kesänä istutettu pioni on kasvanut hyvin mutta ei yhtään kukkaa ole siihen tulossa. Jos ensi kesänä..

  VastaaPoista
 7. Mulla kaveri suojasi pionit sateelta sateenvarjolla ;) :D

  VastaaPoista
 8. Ihanat pionit ja Herra kaksivuotias <3

  VastaaPoista
 9. Mää lakastan tota ekaa kuvaa :)

  VastaaPoista
 10. Suloinen Voitto ja pioni kuva. Minäkin "lakastan" pioneja. T. Mummi

  VastaaPoista
 11. Kauniita ne on sisälläkin :) Minäkin nappasin juuri pari sisään, mutta suurimman osan jätin vielä toipumaan sateista (omistan 7 kahtena eri vuonna istutettua puskaa ja meinasin ostaa vielä lisää :D).

  VastaaPoista
 12. Samanlainen hortonomi näyttää siellä olevan kuin meilläkin. Kaikki kukat on nuuskutettava, tietysti pöydällä istuen. Mutta mikäpä siinä, ehkä pitäisi tehdä niin itsekin? :)

  VastaaPoista
 13. Wow, mitä kuvia! Ja mikä hurmaava pikkumurunen siellä ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
 14. Se on tehtaan takuu, että pionien aikaan tulevat kaatosateet.

  VastaaPoista