perjantaina, toukokuuta 08, 2015

Vuohenputki paras putki

On koittanut jokakeväiset hortoilun hetket. Pihamaat ja pientareet puskevat kilpaa ilmaista lähiruokaa. Mikäs sen parempaa. En voi kehuskella, että olisin mikään villivihannesten suurkuluttaja, esim. nokkoset jäävät minulta helposti käyttämättä, koska ne pitää ryöpätä. Liikaa vaivaa mukamas. Sen sijaan vuohenputken lehtiä ei tarvi ryöpätä ja ne ovat kertakaikkisen hyvänmakuisia. Varmaan terveellisiäkin? Ne voi käyttää ihan semmoisenaan ja sopivat erinomaisesti ruokiin, piirakoihin, pestoksi, dipeiksi jne.

Tein tällä kertaa patongin kylkiäiseksi "putkidippiä". Ohje on suurinpiirtein tämä:

Vuohenputkidippi

- pari kourallista vuohenputkia
- yksi avokado
- pari valkosipulinkynttä
- kourallinen auringonkukansiemeniä
- yhden sitruunan mehu
- pari ruokalusikallista turkkilaista jogurttia
- suolaa ja rouhittua mustapippuria

Heitä ainekset blenderiin tai sekoita sauvasekoittimella. Valmis!

"Jaa että tämmösiä... onks tää ny sitä superfoodia. No en varmana syö!"

Jos et ole kuten Olsu ja villivihannesten syönti kiinnostaa, tutustupa hortoilu.fi -sivuihin :)
SHARE:

23 kommenttia

  1. Kiitos linkkivinkistä. Olen pitkin talvea pohtinut aika-ajoin, uskaltautuisiko noita luonnon antimia syömään enemmänkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään :) Täytyisi itsekin harrastaa hortoilua vaan enemmän :)

      Poista
  2. Ilmoittauduin hortoilu.fi:n järjestämälle hortoilukurssille jo aiemmin keväällä. En malta odottaa, että pääsen tunnistamaan ja löytämään muutakin kuin vuohenputket ja nokkoset. :) Vuohenputkidippi vaikuttaa herkulliselta, kokeiluun siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, se kurssi on varmasti antoisa! Moni kasvi jää kokeilematta ja hyödyntämättä, kun ei jaksa/viitsi... ja ei myöskään osaa! Sä oot kohta ihan hortoilukingitär!

      Poista
  3. Nyt on ihan paras aika aloittaa hortoilu :)

    VastaaPoista
  4. Hei kiitos dippivinkistä! Etsiskelin pesto-ohjetta vuohenputkille mutta tämä taitaakin mennä kokeiluun ennen sitä.

    Sini K.
    jolla on jo kori ja sakset valmiina hortoilua varten
    www.kasvihormoni.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohenputkipesto on tosi hyvää, mutta nyt halusin vähän enemmän dippimäisen sörsselin ja tästä tuli niin hyvää, että täytyy tehdä uudelleenkin.

      Poista
  5. Kiva dippivinkki, kiitos siitä. Kauniita kuvia. Kissa on ihan huippu! Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Ja tuo dippi/mikälie on IHAN ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄ!!!!
    Minä onnellinen sain sitä maistaa pari päivää sitten!

    Pitäiskö ihan itsekin joku versio....putkee nimittäin riittää!

    VastaaPoista
  7. Kiitos reseptistä :) Täytyy kokeilla! Minäkin ostin vissiin viime vuonna oikein jonkun hortoilukirjan, mutta aina sitä jotenkin hurahtaa tämä paras aika ohitse ja sitten ajattelee, että "ens vuonna sitten ajoissa".

    VastaaPoista
  8. Villivihannekset on kyllä asia mikä mua on kiinnostanut jo viime kesästä tosi paljon, Kokeillut en ole, mutta nyt olisi kyllä syytä. Kiitos siis vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi vuohenputki on mun vähäisellä kokemuksella ihan parasta - suosittelen. Maistuu hyvältä jopa lasagnen seassa, johon myös sitä tungin ;) Piirakkana vieraille tarjottu myös. Kelpasi :) Ja tuommoiset dippisörsselit ja pestot... nam nam.

      Poista
  9. Kiitos tästä! Josko itsekin kokeilisi, tämä ohje vaikuttaa riittävän yksinkertaiselta meikäläiselläkin, jos vaan tunnistan oikeat rehut! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu juu, kyl sä tunnet. Kasvaa ihan joka paikassa pihalla - etenkin kukkapenkeissä ja pensasaitojen juurilla :)

      Poista
  10. Wau, just tätä mä tarvitsen! Kiitos ohjeesta! Taatusti kokeilen! Just olen miettinyt postaavani hortoilusta.

    VastaaPoista
  11. Jus eilen tuossa pihalla kävelin ja näin tuollaisia ruohoja joita sanot vuohenputkiksi, niin ajattelein että voikohan noita syödä, sen tiedän että voikukkaa voi syödä ja nokkosia, olipa hyvä tieto, nyt ne onkin parhaimmillaan syötäväksi, menen heti keräämään niitä, niitä onkin paljon tuossa pikku ryteikössä.Tuo ohje pitää ottaa talteen kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olipas hyvä, että tästä oli hyötyä! Itse poimin niitä lehtiä, jotka ovat vielä somasti supussa, mutta ei varmaan haittaa, vaikka lehdet olisivat kasvaneet hieman isommiksikin...

      Poista
  12. Mä tein eilen nokkospirtelöä enkä ryöpännyt nokkosia sitä varten. Hyvää tuli eikä pistellyt lainkaan. Löysin reseptin Muslan blogista: http://mia.musla.fi/2015/05/12/aika-nokkos-smoothien/

    /sanna

    VastaaPoista