Tein tällä kertaa patongin kylkiäiseksi "putkidippiä". Ohje on suurinpiirtein tämä:
Vuohenputkidippi
- pari kourallista vuohenputkia
- yksi avokado
- pari valkosipulinkynttä
- kourallinen auringonkukansiemeniä
- yhden sitruunan mehu
- pari ruokalusikallista turkkilaista jogurttia
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
Heitä ainekset blenderiin tai sekoita sauvasekoittimella. Valmis!
"Jaa että tämmösiä... onks tää ny sitä superfoodia. No en varmana syö!"
Jos et ole kuten Olsu ja villivihannesten syönti kiinnostaa, tutustupa hortoilu.fi -sivuihin :)
Kiitos linkkivinkistä. Olen pitkin talvea pohtinut aika-ajoin, uskaltautuisiko noita luonnon antimia syömään enemmänkin :)
VastaaPoistaEipä mitään :) Täytyisi itsekin harrastaa hortoilua vaan enemmän :)
PoistaIlmoittauduin hortoilu.fi:n järjestämälle hortoilukurssille jo aiemmin keväällä. En malta odottaa, että pääsen tunnistamaan ja löytämään muutakin kuin vuohenputket ja nokkoset. :) Vuohenputkidippi vaikuttaa herkulliselta, kokeiluun siis!
VastaaPoistaOi, se kurssi on varmasti antoisa! Moni kasvi jää kokeilematta ja hyödyntämättä, kun ei jaksa/viitsi... ja ei myöskään osaa! Sä oot kohta ihan hortoilukingitär!
PoistaNyt on ihan paras aika aloittaa hortoilu :)
VastaaPoistaJeps! =)
PoistaHei kiitos dippivinkistä! Etsiskelin pesto-ohjetta vuohenputkille mutta tämä taitaakin mennä kokeiluun ennen sitä.
VastaaPoistaSini K.
jolla on jo kori ja sakset valmiina hortoilua varten
www.kasvihormoni.fi
Vuohenputkipesto on tosi hyvää, mutta nyt halusin vähän enemmän dippimäisen sörsselin ja tästä tuli niin hyvää, että täytyy tehdä uudelleenkin.
PoistaKiva dippivinkki, kiitos siitä. Kauniita kuvia. Kissa on ihan huippu! Aurinkoista viikonloppua!
VastaaPoistaKiitoksia! =)
PoistaJa tuo dippi/mikälie on IHAN ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄ!!!!
VastaaPoistaMinä onnellinen sain sitä maistaa pari päivää sitten!
Pitäiskö ihan itsekin joku versio....putkee nimittäin riittää!
Hyvä kun teit!!!
PoistaKiitos reseptistä :) Täytyy kokeilla! Minäkin ostin vissiin viime vuonna oikein jonkun hortoilukirjan, mutta aina sitä jotenkin hurahtaa tämä paras aika ohitse ja sitten ajattelee, että "ens vuonna sitten ajoissa".
VastaaPoistaNyt kirja käsiin ja pihalle! xD
PoistaVillivihannekset on kyllä asia mikä mua on kiinnostanut jo viime kesästä tosi paljon, Kokeillut en ole, mutta nyt olisi kyllä syytä. Kiitos siis vinkistä.
VastaaPoistaToi vuohenputki on mun vähäisellä kokemuksella ihan parasta - suosittelen. Maistuu hyvältä jopa lasagnen seassa, johon myös sitä tungin ;) Piirakkana vieraille tarjottu myös. Kelpasi :) Ja tuommoiset dippisörsselit ja pestot... nam nam.
PoistaKiitos tästä! Josko itsekin kokeilisi, tämä ohje vaikuttaa riittävän yksinkertaiselta meikäläiselläkin, jos vaan tunnistan oikeat rehut! ;D
VastaaPoistaJuu juu, kyl sä tunnet. Kasvaa ihan joka paikassa pihalla - etenkin kukkapenkeissä ja pensasaitojen juurilla :)
PoistaWau, just tätä mä tarvitsen! Kiitos ohjeesta! Taatusti kokeilen! Just olen miettinyt postaavani hortoilusta.
VastaaPoistaNonni Nonna! Hyvä hyvä, anna mennä! =D
PoistaJus eilen tuossa pihalla kävelin ja näin tuollaisia ruohoja joita sanot vuohenputkiksi, niin ajattelein että voikohan noita syödä, sen tiedän että voikukkaa voi syödä ja nokkosia, olipa hyvä tieto, nyt ne onkin parhaimmillaan syötäväksi, menen heti keräämään niitä, niitä onkin paljon tuossa pikku ryteikössä.Tuo ohje pitää ottaa talteen kans.
VastaaPoistaNo olipas hyvä, että tästä oli hyötyä! Itse poimin niitä lehtiä, jotka ovat vielä somasti supussa, mutta ei varmaan haittaa, vaikka lehdet olisivat kasvaneet hieman isommiksikin...
PoistaMä tein eilen nokkospirtelöä enkä ryöpännyt nokkosia sitä varten. Hyvää tuli eikä pistellyt lainkaan. Löysin reseptin Muslan blogista: http://mia.musla.fi/2015/05/12/aika-nokkos-smoothien/
VastaaPoista/sanna