tiistaina, toukokuuta 19, 2015

Ikä on vain numero

Mulla on tänään synttärit. Trööt! En kerro sitä kärkkyäkseni onnitteluja, vaan tullakseni kaapista ulos. Tää täyttää tänään nimittäin nelkööt! Tosi on :)

Radiossa (nuorisokanava YleX:llä, jota kuuntelen, vaikka en kohderyhmään ole kuulunutkaan moneen vuoteen) sanottiin joku aika sitten, että kolkyt on uusi kakskyt. Hiphei, taas lähti kymmenen vuotta iästä pois :) Vakavasti puhuen, en ole oikeasti ikinä välittänyt, minkä ikäinen joku ihminen on tai itse olen. Siitähän kaikki kuitenkin on kiinni, miten kemiat ihmisten välillä toimivat, miten huumorintaju ja luonne kohtaavat jne. Ikä alkaa toki väistämättä näkyä jo naamassa ja kropassa, mutta henkisesti olen ikinuori. En oikein osaa (enää) edes kriiseillä iästäni. Toista se oli kolmekymppisenä. Kolmenkympin kriiseilyn aloitin hyvissä ajoin 27 vuotiaana ja otin lävistyksen naamaan. Helpotti :) Elämä mullistui muutenkin kolmekymppisenä, kun pitkä suhde loppui ja toinen alkoi. Kolmevitoseen asti olin sitä mieltä, että en tee ikinä lapsia ja keskityin elämässä kaikkeen muuhun. Kolmevitosena aloin miettiä, että ehkei lapsi olisikaan pöllömpi homma ja tulkoon, jos on tullakseen. Kiva kun tuli :) Tässä sitä nyt ollaan; syksyllä kolme vuotta täyttävän maailman suloisimman (ja välillä ärsyttävimmän) pikkupojan äitinä. Nelikymppisenä äitinä. Täytyy vain toivoa, ettei tuo lapsi 13 vuotiaana vedä hernettä nenuun siitä, kun sen äiti on viisikymmentä ja muiden äidit max nelkyt tai parhaimmassa tapauksessa eivät vielä kolmeakymmentäkään :) Onneksi vielä tuo jälkikasvu on sitä mieltä, että ”kultaäiti on kaanis”. Turvaudutaan sitten myöhemmin kauneuskirurgiaan... hehe ;DVaikka ikää tuleekin, ei jutut ja ajatusmaailma tästä mihinkään muutu. Kun nyt kuitenkin otin tämän ikähomman puheeksi ja tulin nelikymppisyyteni kanssa kaapista ulos, rohkenisinko kysyä teiltä arvon lukijani, oletteko yllättyneitä iästäni? Minkäikäisen mielikuvan minusta on saanut? Vai onko saanut mitään? Olenko onnistunut huijaamaan teitä vai arvasitteko, että olenkin jo ”näin vanha”? =D

SHARE:

27 kommenttia

 1. Onnea! Ei sitä juhlita, että vanhetaan vaan sitä että on synnytty ja eletään jokainen päivä <3.
  Olisin kyllä veikannut sinua ennen kolmekymppiseksi kuin neljäkymppiseksi.
  Itsellelläni on ikää 48 vaikka tuntuu kuin olisin 17.

  VastaaPoista
 2. No ensinnäkin ihan hirmusti Onnea tätäkin kautta <3

  Ja toisekseen mitä sun ikään tulee, niin tunnustan rehellisesti, etten ollut sitä koskaan ennen sitä päivää edes miettinyt, kun itse kerroit näistä tulevista pyöreistä. Mutta se johtuu just tosta samasta asiasta, mistä itsekin kirjoitit. Että iällä ei ole merkitystä, jos kemiat ja huumorintaju natsaa. Ja just noista syistä susta tykkäänkin :)

  VastaaPoista
 3. Paljon Onnea Synttärisankarille!! :)

  Minä vähän yllätyin, kuvittelin sinut noin kolmekymppiseksi. Itse olen 34, aina joutuu laskemaan kun joku kysyy ikää. Mutta samaa mieltä olen siinä, ettei se ikä mitään merkkaa. Isoveljeni täytti juuri 50 ja hän on kyllä tosi nuorekas kolmen lapsen perheenisä. :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut! :) En olisi kyllä uskonut sua noin "vanhaksi". Olisin myöskin veikannut ennemmin kolmi- kuin nelikymppiseksi. :) Terkuin vuoden päästä kolkyt

  VastaaPoista
 5. Hyvää synttäriä ♥ (vielä ja vielä toivottelen ;) ) nelikymppiselle. Kyllä se elämä jatkuu tuonkin rajapyykin jälkeen..... :))

  VastaaPoista
 6. Paljon SynttäriOnnea! Ikä on vain numero =)

  VastaaPoista
 7. No elä :))) minulle kerrottin, että" kun täytät 40 vuotta niin elämä alkaa" Ja kyllä se on pitänyt paikkansa, vaikka ei siinä ennen 40v. mitään vikaa ollut :D Nyt kun on ylittänyt tuon 50 vuotta niin voin kertoa, että senkun paranee;) )ps. En ollut koskaan ajatellut ikääsi, mutta toki paljon nuorempana pidin kun sinun poika vielä niin pieni ja omani aikuisia :) eli paljon onnea , pitkää ikää ja terveytta sinulle toivon <3

  VastaaPoista
 8. Isosti onnea! Siitä itsestähän se vissiin on kiinni, miten ne numerot painavat, jollakin lisää sairaus tms "taakkaa" ja joku toinen jaksaa painaa varsan lailla vielä tooosi vanhana:D Itse tulin neljäykkösenä viimeisen kerran äidiksi ja jossakin kohtaa pohdin myös, että "nolottaako" ikäni likaa joskus kuopuksiani, mutta sitten muistin kuinka itse "nolostelin" jossain teini-ikäni syövereissä minut kaksikutosena saaneen äitini "vanhuutta" ja funtsinkin vain, että VOI; VOI... :D Kyllä sekin on ohimenevää:D

  VastaaPoista
 9. No eläpä mittään, mie olen viittä vaille 45v ja sisimmiltään ikinuori :D
  Empä oo aatellu koskaan minkä ikänen blogisti on, tai täsä tappauksessa sie, sama sydämenasia ko mullaki, eli sisustus, iälle ihan sama :)
  Nautinnollista syntymäpäivää <3

  VastaaPoista
 10. Mie ajattelen siuta ja siun ikää kokopäivän!
  Oot syämmes. <3

  VastaaPoista
 11. ah mä kuolaan totapiirakkaa----!!!! ei nelkyt oo vielä paljoa....pyöristäisin sut kolmeenkymppiin!

  VastaaPoista
 12. Onnea vielä täältäkin kautta, ja ikä on tosiaan vain numero! Oisin muuten minäkin veikannut sua kolmekymppiseksi, mutta niinhän se vähän menee, että me naiset ei 28-vuoden jälkeen enää paljon vanheta, ainakaan ennen kuin tukka harmaantuu. :D

  VastaaPoista
 13. Mun vissiin pitäis tuntea itseni kamalan vanhaks, mutta kun en vaan millään :D
  Ikä? Mitä se on? Toisella elettyjä päiviä vähän enemmän kuin toisella. Ja jollain elämättömiä päiviä vaikka olis kuinka vanha - tai nuori. Että ei muuta isosti onnea ja eikun porskutetaan vaan....herramunjee, mulla on vuoden pästä TAAS tasakympit tulossa :O

  VastaaPoista
 14. Onnittelut vielä tätä kautta! Age is just a number <3

  VastaaPoista
 15. Ihan kyllä ajattelin että 30v. tulee teikällä täyteen, lukiessani että pyöreitä täytät. Ajattelin, että oletpas nuori! :) mutta niinhän sä toki ootki! Onnea!

  VastaaPoista
 16. Ekaa kertaa käymässä voikukan kuvan ja nimen houkuttamana. Yksi suosikkikukistani - vaikka sitä meidän pihasta kitkenkin :)

  VastaaPoista
 17. Täällä kanssa ensimmäinen ajatus oli, että täytät 30 vee, ja siis ihan vaan niin pariin naamakuvaan viitaten, jotka joskus ovat vilahtaneet :D Onnittelut ja ikä todellakin on vaan pari hassua numeroa! Perästä tullaan ;)

  VastaaPoista
 18. Onnittelut pyöreistä, vaikket niitä kärkykään! :-D Kyllähän siinä radiojutussa vähän perääkin taitaa olla.. Itsekin jo reippaasti yli kolmenkymmenen, mutta ei kyllä tunnu siltä! :'-D

  VastaaPoista
 19. Onnea paljon ja hauskaa synttäriä<3 Mulla tulee ensi viikolla paaaaaljon isompi numero mittariin ja edelleen oottelen,että milloinkahan alan olla "aikuinen".Elämä on niin ihanaa,(ainakin enimmäkseen),että kiitollisena ja uteliaana katselisin tätä kuplettia mahdollisimman monta vuotta:))) Ihania toukokuun päiviä ja onnea kaikille synttärisankareille<3

  VastaaPoista
 20. Hyvää syntymäpäivää! ^_^ En tiedä.. osaan luoda hirveen huonosti mitään mielikuvia iästä ja muusta. Vaikutat jotenkin rauhalliselta - ehkä se voi sitten olla sitä iän tuomaa varmuutta? :)

  VastaaPoista
 21. Lämpimät onnittelut! Olisin varmaan myös veikannut 30 pyöreiksi lähinnä kuvan perusteella. Itse tulen muutaman vuoden perässä ja taidan jo melkein odotella nelikymppisiä. Elämä kun tuntuu aina vaan mukavammalta, sitä hyväksyy itsensä ja muut paremmin ja osaa arvostaa jokaista päivää.

  VastaaPoista
 22. Paljon onnea! Varmaan olen arvioinut sinun olevan aika saman ikäinen kuin itsekin olen, eikä se kovin kauas mennytkään :-D

  VastaaPoista
 23. Onnea, paljon onnea!

  Olen ajatellut sinun olevan minua monta vuotta nuorempi, mutta oletkin pari päivää vanhempi ;)

  Itse en koe olevani enää nuori. Se johtunee aikuistuvista nuoristani ja niistä monista 'liemistä' joissa olen uinut. Mutta olenkin ehkä enempi mummoihmisiä ;) ja ajattelen elämän olevan hyvää ja kaunista vaikka en olekaan enää 'ihan nuori'. Olen takuulla rennompi nyt kuin vaikka 10v sitten.

  VastaaPoista
 24. Paljon onnea! Minulakin tuo numero lähestyy, taitaa olla jo ensi vuonna... Mielikuvani sinusta on ollut ehkä n. 5 vuotta nuorempi. :)

  VastaaPoista
 25. Onnea kovasti! Tosi harvoin tulee kommentoitua, vaikka jo pitkään olen lukenut kivaa blogiasi. Aattelin sinun olevan ehkä himpan yli 30... :) Mutta tosiaan, ikä on vain numeroita ja sitä ei juuri tule ajateltua. Mä täytän itse vuoden kuluttua pyöreitä, mutta jo sen puolivuosisadan verran :D Tähän asti saavutettua elämänkokemusta en vaihtaisi pois - ja niin kai se usein onkin, että kulloinkin käsillä oleva ikä tuntuu parhaimmalta.
  Tuo piirakka menee kokeiluun heti viikonloppuna!

  VastaaPoista
 26. Onnea! Ihana postaus. En ole ajatellut sinua minkään ikäiseksi, olet ihana ja persoonallinen tyyppi, ja blogisi juuri siksi niin huippu.

  VastaaPoista