maanantaina, maaliskuuta 02, 2015

Keittiökuulumisia vaihteeksi :)

Pientä valonpilkahdusta koettiin viikonloppuna, kun Iisakinkirkon (=keittiön) vetimet ja tasot saatiin paikoilleen. Heti tulee niin paljon valmiimman näköistä.



Rakastan noita koivuvaneritasoja! Niistä tulee ihan 50-luvun keittiön leivontataso mieleen :) Pitkään olin sitä mieltä, että jos/kun meille joskus tulee keittiöremontti, pitää tasot ehdottomasti valaa betonista. Matkan varrella mieli kuitenkin muuttui ja hyvä niin. Olen ihan supertyytyväinen valintaan. Asemapäällikkö hioi ja öljysi tasot moneen kertaan ja nyt ne ovat kuin silkkiä. Punaviinitahratkin kuulemma lähtevät pinnasta vain pyyhkäisemällä (testattu?!) ;) Pintakäsittelyaineena meillä on loistotuotteeksi todettu Osmo Colorin TopOil.

Pikkulaatikoiden metallivetimet tilasin helakauppa.comista. Helakaupan nettisivuilla ei ole hintoja, mutta homma toimii niin, että mieleisten vedinten hintaa voi tiedustella esim. sähköpostitse. Itse tilasin ensin muutamat mallikappaleet ja kun päätin sopivan mallin, pistin tilauksen menemään. Tuotteet voi maksaa ennakkolaskulla ja kun suoritus näkyy Helakaupan tilillä, lähtevät tuotteet matkaan. Mukava ja hyvä palvelu - suosittelen!

Nahkavetimiin tilasin tarvikkeet (nahkanauhat ja ruuvit) Englannista. Paksun nahan leikkaaminen tavallisilla ”fiskarsseilla” ei muuten onnistunutkaan, joten paikallinen suutari pätki ja rei´itti nauhat :) Mietin pitkään, olisiko nahka ollut kivempi vaaleampana, mutta tällä mennään nyt. Saahan nuo aina vaihdettua. 
Puuhuone Nurmisen tekemät laatikot ja rungot on maalattu kotimaisella Country French -jauhemaalilla, Laava-sävyllä. Myös tumma seinä on maalattu samalla sävyllä, mutta jännä kuinka erilainen pinta tekee sävystä niin erivärisen. Laatikoiden sävyyn ja elävään pintaan olen kyllä tosi tyytyväinen. Maalipinnan kestävyydessä halusin kuitenkin pelata ihan varman päälle ja pintäkäsittelin maalatut pinnat vielä luottokamalla, Osmon TopOililla. Alunperin oli tarkoitus käyttää Country French -vahaa, mutta koska keittiön pinnat altistuvat niin suurelle rasitukselle (toistuvalle lääppimiselle ja pyyhkimiselle), koin että oman mielenrauhani vuoksi käytän kuitenkin Osmon TopOilia. Ja nyt kyllä kestää pyyhkimisen mennen tullen! =) Country French -maaleista ja -vahoista sen verran, että oman kokemukseni mukaan ne soveltuvat tosi hienosti seinäpinnoille ja sellaisiin huonekaluihin, joita ei tarvitse olla koko ajan pyyhkimässä. Vahan kuivumisaika on melko pitkä, joten pinnan pyyhkimistä kannattaa vältellä kuivumisen aikana (muutaman viikon). Lisätietoa Country French -maaleista löydät heidän nettisivuiltaan ja mikäli jokin asia askarruttaa, kannattaa olla yhteydessä valmistajaan. 

Iisakinkirkon rakentaminen jatkuu... seuraavaksi laatikoiden hienosäätöä, saarekkeen öljyämistä, sokkeleiden maalausta, sähkötöitä... mitähän muuta vielä. Noh, kaikenlaista puuhaa riittää ennen kuin on valmista.
SHARE:

60 kommenttia

  1. Oi että se on upea! Kaunis, ihana, mitähän sanoja tähän nyt vielä keksisi... :-D Täydellinen!

    VastaaPoista
  2. Hieno siitä tulee! Meillä muuten on keittiössä tammitasot, ja niihin oli puuseppä laittanut myös OsmoColorin TopOilia. Vaan... meilläpä TopOil ei pitänytkään nesteitä hyvin vaan suht lyhyessä ajassa alkoi tulla tahroja. Hiottiin siis uudestaan kevyesti tasot ja laitettiin toista öljyä, nyt pitää paremmin. Ajattelin vaan mainita että kaikkiin puulaatuihin tuo TopOil ei välttämättä parhaiten sovikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, hyvä tietää, kiitoksia! Meillä on noissa tasoissa varmaan vähintään kolme kerrosta TopOilia ja hiottu välillä. Isäntä oli tosiaan tehnyt pienen punaviinitestin yhdelle tasolle ;) Ei jäänyt tahraakaan. Toki käytännössä aika näyttää, miten tasot kestävät. Ei ole mitään kokemusta muutenkaan vanerista vs. liimapuulevy, että kuinka paljon naarmua tms. vaneri ottaa itseensä. Tähän mennessä ollaan kyllä oltu tyytyväisiä ja pinnat tuntuvat ja näyttävät kestäviltä.

      Poista
    2. Juu, meillä oli puuseppä laittanut useita kerroksia TopOilia, ja kun lyhyen ajan jälkeen (ehkä viikko käyttöaikaa) huomattiin ettei pidä, hän laittoi vielä pari kerrosta lisää. Mut ei pitänyt sittenkään...

      Poista
    3. No höh! Nähtäväksi nyt jää, miten toimii vanerin kanss. Kyselen sitten sulta neuvoja, jos pettää :)

      Poista
  3. Onpa kaunista! Puupinnat sopii ihanasti tuohon seinän ja laatikostojen tummaan sävyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, minunkin mielestäni puu, nahka ja tummat pinnat ovat ihan täydellinen "mätsi" :)

      Poista
  4. Niin upeeta! Niin täydellistä! Voi kun itsekin saisi tuollaisen köökin. :)

    VastaaPoista
  5. Näyttää mielettömän hyvältä! Kyllä siitä tulee sitten upea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kyllä siitä tulee niin ihana ja omannäköinen :)

      Poista
  6. Vaikka se Iisakki alkaakin jo hahmottumaan..niin lopputulos silti vielä jänskättää! Näin laukkuompelijan tyttärenä hämmästelen vetimien kotimaata :)) Ja hämmästelen niitä muutenkin! Taidatte olla ensimmäiset suomessa jotka nahkaiset laittavat tahi sitten minä olen ihan ummikko.. JÄNNÄ materiaali jokatapauksessa! Upeahan tuosta tulee muuta voi todetakkaan!!!! PUS PUS<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ans kattoo nyt, mitä sinne Iisakkiin vielä keksitään ;)
      Ummikko olet! :D)) En millään voi ottaa nahkavetimien keksimisestä kunniaa itselleni. Kyllä niitä on näkynyt silloin tällöin jossain blogeissa yms. Tosin useimmiten ne taidetaan laittaa sillä lailla vaakaan enemmän normaalivetimien näköisesti eikä tuolla lailla lenkeiksi. Vai että laukkuompelijan tytär... hmmm, ilmankos olet näppärä käsistäs itekin ;) Nahka tilattiin enkuista, mutta eihän sitä voi tietää, mistä se sinne on tuotu... :) Pus itelles! <3

      Poista
  7. Upeaa jälkeä tulee. Tuskin maltan odottaa, että saatte valaisimet paikoilleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Se on minullakin ihan hirveänä hinkuna. Ei niihin edes tarvitsisi tulla sähköä... Kunhan saisi paikoilleen, että pääsisi fiilistelemään... ;D

      Poista
  8. Puuhailu palkitsee varmasti lopulta, kun tulee niin kertakaikkisen unelmien keittiö :) Ja vanhenee tyylillä, eikä rapistuen niin kuin standardimelamiinikeittiöt

    VastaaPoista
  9. onpas kaunis keittiö ja upeat värit! :)

    VastaaPoista
  10. Ihan mieletön!!
    Kohtahan tässä alkaa odotella, että koskas Turku-Tampere-akseli kohtaa piirakoiden merkeissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kyllä tässä toivottavasti pian piirakka-akselit kohtaavat :D

      Poista
  11. Oooh! Täydellisen näköistä!

    VastaaPoista
  12. Voi herttileeri.. tuosta tulee NIIN uskomattoman hieno! Jos mä en malta odottaa valmista, niin miten ihmeessä te siellä pystytte olemaan, hahahah.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NIINPÄ!!!!!! :D Mä en haluaisi/kykenisi odottamaan enää yhtään päivää, mutta pakko vaan, kun en osaa niitä hemmetin sähköjäkään vetää. Olen kyllä uhkaillut, että viritän semmoiset jatkojohdot ettei mitään rajaa ja tyynesti vaan "muutan" joku aamu uuteen keittiöön ;D

      Poista
  13. Näyttää TODELLA hienolta!! Voi että!! Tästähän ihan inspiroituu!! ;) WAU!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kerrassaan täydellinen tuo vanhan kellastuneen koivukaapin ja tumman keittiön yhteiselo!! AH! Kai aina hypähtelet keittiössä fiiliksissäs?! :D :D

      Poista
    2. TODELLAKIN hypähtelen! Ja kyllä, rakastan tuota kellastuneen kaapin ja tumman keittiön yhteiseloa. Olen niin onnellinen, kun kaappi löysi uuden elämän keittiössä ja siitä tuli vähän varkain jopa sen johtotähti ;) Kiitoksia, Anna :)

      Poista
  14. Meillä on ollut etsinnässä myös nakaa nahkavetimiin. Emme vain ole löytäneet tarpeeksi paksua. Tuo sinun löytämäsi näyttää jykevälle, mistä sen tilasit? :) Mahtava tuo tumma värivalinta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo nahka on todella jykevää, 3 mm paksua. Tilasin sen eBaystä löytämästäni Leatherworldistä http://stores.ebay.co.uk/leatherworlddirect/. Nahan leveyden ja pituuden voi itse päättää ja värivaihtoehtoja piisaa :)

      Poista
  15. Voi että miten hieno! Oletteko ajatelleet vielä vahata tasot, nyt kun ne on kyllästetty öljyllä? Vaha pitäisi värin hieman vaaleampana jos ahdistaa ajatus siitä, että koivu kellastuu (nimimerkillä "kokemusta on") :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Tuo TopOilhan on öljy + vaha ja mietin pitkään, otanko siitä jonkun sävytetyn version (esim. koivu), mutta sitten tuo väritön tuntui kuitenkin parhaalta vaihtoehdolta ja en pidä ollenkaan pahana, jos/kun tasot kellastuvat. Minä oikeastaan pidän siitä - ja onhan meillä tuota kellastunutta puuta muutenkin keittiössä ;) Mutta sitten jos alkaa ihan överisti kellastua ja ahistaa, voi päälle levitellä myöhemmin jotain vaaleasävyistä vahaa... ;)

      Poista
  16. On tää niin helppoa täältä käsin vaan katsella kun valmista tulee :). Ja jotenkin tuntuu, että vaikka köökkiä siellä on tovi jos toinenkin rakenneltu, niin ihan kuin se olis aina ollut tollanen kuin nyt. Eli siis just niin Voikukkapelto kuin olla voi <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookki?! Heleppoo ku heinänteko ja aina tulee valmista. Joopa joo, kyllä tää tästä jonakin päivänä. Mutta oikeassa olet Annukkaiseni, tää on ihan mun näköinen köökki - ihan Voikukkapelto. Kiitti <3

      Poista
  17. Vitsi kuinka kaunista! :D Sulla on silmää! ;)

    VastaaPoista
  18. Ihana seurata tätä. Kaunis tuo tumma sävy ja hyvät vetimet :). Kivaa jatkoa,

    Tarja

    VastaaPoista
  19. Aivan upea keittiö teille tulossa. Ei sopis yhtään mun kotiin, mutta silti lähes tulkoon rakastuin jo teidän keskeneräiseen keittiöön. :) Ja aivan mielettömän pitkä pinna teillä kun kestätte noin hyvin keskeneräisyyttä. Vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kyllä tässä pinnaa koetellaan.. huh huh. Tuntuu, ettei isännällä ole mitään kiirettä, mutta itse olen joka päivä ihan tulisilla hiilillä :D

      Poista
  20. Komiaa jälkeä! :) Mäkin oon ummikko, en ollut ennen tätä nähnyt nahkavetimiä missään...

    VastaaPoista
  21. Todella hyvännäköistä! Olen jo aiemminkin törmännyt jossain teidän keittiöremppaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti. Nooh, onhan tätä jo tovi duunattu... ;D

      Poista
  22. Vau. Kyllä tulee niin hieno! Mukavan pehmeä tuo hiilenmusta väri, ei semmoinen kova niinkuin vaikka liitutaulumusta. Muutenkin maalilla miellyttävän himmeä pinta!

    Kyllä mulle kelpais tuosta tyylistä ihan kaikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Sepäs onkin Laavanmusta ;D Country Frenchillä on sävyt Laava sekä Hiili. Hiili on kaikkein tummin, Laava toiseksi. Pinnasta saa tosi elävän tai hyvinkin tasaisen riippuen siitä, käyttääkö sutia vai telaa. Pinta on kyllä tosi ihana, kunnon matta. Meillä on niin paljon kiiltoa lattiassa ja katossa, että kalusteisiin sopii kivasti nuo matat maalit. Kiva kun tykkäät - kiitti :)

      Poista
    2. No niinpäs onkin ihan selvästi laava eikä hiili ;D
      (Pistän tuon maalin kyllä korvan taakse, täytyy kattella saako sitä täällä päin jostain kaupasta!)

      Poista
  23. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ ihana

    VastaaPoista
  24. Tiina/Bridgehill
    ...hitaasti hyvä tulee...Odotan innolla että näen lopputuloksen, koska jo nyt näyttää lupaavalta : )

    VastaaPoista
  25. Ihan upeeta et löysin tän sun stroorin <3 Se nimittäin ratkasi mun sävynvalinta ongelman ;) Laava it is ;)

    VastaaPoista
  26. Aivan ihana keittiö:) muuten tuleeko tohon vielä sokkeli vai jääkö tasojen alaosa paljaaksi? Meillä keittiö suunnitteella uudisrakennukseen .

    VastaaPoista
  27. Kiitos :) Käyhän kurkkaamassa vähän tuoreempia postauksiani, niin näet valmiimman keittiön sokkeleineen ;)
    Esim. täältä löytyy kuvia: http://voikukkapelto.blogspot.fi/2015/06/the-keittio.html

    VastaaPoista