maanantaina, tammikuuta 05, 2015

Country French -testailua

Keittiömme edistyi viime viikolla ihanan konkreettisesti. Puuseppä soitti viime sunnuntaina, että laatikoiden naamat olisivat maalattavissa. Minulle iski sillä kohtaa pieni paniikki, sillä saamattomuuttani olin jättänyt hoitamatta sopivien värisävyjen ja -vahojen testauksen. Blogiyhteistyönä olen sopinut Country Frenchin kanssa, että saamme heiltä kaappeihin tarvittavat maalit ja vahat. Toivomani sävyt postitettiinkin minulle testattavaksi jo ehkä noin kuukausi sitten, mutta tosiaan kun tässä on ollut mukamas kaikenlaista ja työjuttua, olen vetkuttanut testausta. Nyt onneksi ruoska heilahti puusepän suunnalta ja asiat alkoivat edetä.


Alkuviikosta testailin kotona Country French -sävyt. Testissä olivat maalisävyt Hiili, Laava ja Lumi sekä vahoista väritön, Savu ja Valko. Lopputulos: seiniä vasten tulevat alalaatikostot ja -rungot maalataan Laava-sävyllä ja maalauksen jälkeen päälle levitetään Savu-vaha. Vaha tekee liitutaulumaisesta mattapinnasta mukavan elävän ja lisää pintaan hieman kiiltoa. Vaha myös suojaa maalipintaa kolhuilta ja tekee siitä kestävämmän.

Toinen vaihtoehto alakaappeihin olisi ollut kaikista tummin sävy Hiili, mutta se oli omaan makuuni jo vähän turhan musta Savu-vahan kanssa. Saareke puolestaan maalataan valkoisella Lumi-maalilla ja vahataan Valko-vahalla. Tasot tulevat olemaan vaaleaa koivua ja tuovat muuten tummahkoon ilmeeseen vaaleutta. Monta muutakin värisävyä on suunnitteluvaiheessa käynyt toki mielessä, mutta jotenkin tuo mustavalkoisuus yhdistyttenä lämpimiin luonnonmateriaaleihin ja oikeisiin ruskean sävyihin tuntuu vain niin omalta, että sillä mennään. Puukaapeissa on se(kin) hyvä puoli, että ne saa aina tarvittaessa hiottua ja maalattua uudelleen, jos maku muuttuu :)Vasemmalla sävy Laava, jonka päälle testattu Valko- ja Savu-vahat. Alimpana pelkkä Laava-maali.
Oikealla maalisävy Hiili, jonka päällä alhaalla Savu-vaha.

Vaikka siis tummaa pintaa tulee olemaan keittiössämme aika paljon, en pelkää kuitenkaan yhtään, että siitä tulisi synkkä luola. Päinvastoin. Isossa tilassa on niin paljon ikkunaa ja ovea ja auringonpaistetta koko päivän. Siis silloin kun aurinko suvaitsee paistella.


Laatikoiden pohjamaalaukset tehtiin tuossa vuodenvaihteessa ja loppiaisena pääsen vetelemään naamoihin lopulliset maalipinnat. Ihan mahtavaa ja supermielenkiintoista kantaa oma pieni kortensa kekoon tässä keittiöhommassa. Olen etuoikeutettu, kun saan olla mukana seuraamassa näin läheltä keittiömme valmistumista. Viimeksi kun keittiöstä oli puhetta, jäi tekijä mainitsematta. Korjataanpa nyt tämä vääryys. Keittiömme tekee siis Puuhuone Nurminen. Nurmisen nettisivut löytyvät täältä: www.puuhuonenurminen.fi ja facebookissa heillä on tietysti sivut myös. Käykääpä katsomassa, miten kivoja keittiöitä Puuhuoneella on valmistunut. Meidän keittiöstä tulee hyvin hyvin erilainen kuin mikään aiemmin tehty kohde ja sehän on tietysti piristävä lisä muutenkin vakuuttavaan tarjontaan.

Ainiin, on jäänyt vallan kertomatta, että olen jo jonkin aikaa hengaillut myös Instagramin puolella. Moni on minut sieltä jo bongannutkin. Täällä siis matskua, joka ei välttämättä näe blogissa päivänvaloa. Tervetuloa seuraamaan, jos huvittaa =)
SHARE:

26 kommenttia

 1. Kyl tulee hyvä! Jotenkin nuo ruskeensävyt kuuluu niin tällä hetkellä mustavalkoisen kaveriksi. Itseppä en olis vielä vuosi sitten uskonut valitsevani ruskeaa eteisenlaattaa :)

  VastaaPoista
 2. Teit varmaan parhaan valinnan, näyttää tosi hyvältä! Ja kuinka ihanan kiiltävä onkaan tuo keittiön lattia : D
  Meillä tehtiin keittiöremontti pari vuotta sitten ja vanhat mäntykaapit saivat tilalleen tumman ruskeat kaapit (valkoiset piti tulla, mutta viime tipassa vaihdoin, kun tuntui vain siltä) ja en ole katunut.
  Onpa kiva nähdä teidän keittiö sitten valmiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Hienoa kuulla, että tekemäsi päätös on kantanut. Näissä isoissa päätöksissä aina vähän pelkää sitä, että alkaa myöhemmin kaduttaa... :)
   Voi että, samaa odottelen minäkin, hih...

   Poista
 3. Mää en millään malttais odottaa.....
  Tää on oikeesti ihan huisin jännittävää :). Melkein kuin tulis itselle uusi keittiö (joka ei olis ollenkaan pöllömpää..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa maltanko minä! Hirveellä tsempillä... Kiitos myötäelämisestä :D

   Poista
 4. Keittiöstä tuloo varmasti tosi kiva!!! Oho, kuis mä ny tollee oon missannu sut instas, asia korjattu. :DDD

  VastaaPoista
 5. Näyttää hyvältä! Hienoa kun olette valinneet kunnon puukaapit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Puukeittiö vaan tuntui lopulta ainoalta oikealta ratkaisulta, kun asiaa pyörittelimme.

   Poista
 6. Tuskin malttaa odottaa!!!!
  Vaan hienot niistä tulee, aivan varmasti. Eikäpä se, että tulee tummaa väriä, ollenkaan tarkoita sitä, että tulis pimeää ja/tai ahtaan oloista, ei suinkaan. Monesti jopa päinvastoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä, kuka malttais...! Joo, olen huomannut saman efektin mustia seiniä tehdessä, ettei se suinkaan lisää synkkyyttä vaan päinvastoin :)

   Poista
 7. Näyttää todella hyvältä - tuttuja ovat tuotteet .. :)

  VastaaPoista
 8. Näyttääpäs tuo jo nyt hyvältä. Lopputulosta odotellessa!

  VastaaPoista
 9. Voi, teidän keittiöstä tulee varmasti upea! Sinuna olisin varmaan ihan tulisilla hiilillä.:) Mulle on tullut nyt päähänpinttymä tuosta County French-maalista, kiitos vaan.:P Ei vaan, ajattelin maalata työhuoneen seinän tuolla, ja aika tummalla sävyllä...voisi olla jopa musta! Siitä tulee varmasti hyvä, mutta sävyä on vaan niin vaikea päättää...;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päähänpinttymä ;) Jos haluaa melkein mustan, kannattaa valita Laava-sävy. Sillä on maalattu myös tuo keittiön tumma seinä, joka näkyy alimmassa kuvassa.

   Poista
 10. Kuulostaa ja näyttää hyvältä :). Mielenkiintoiset materiaalit, joilla varmasti saa ihanan luonnollisen ja aidon ilmeen

  VastaaPoista
 11. Oi, upeita maaleja! Pitääkin tutkia enemmän, koska nämä County French -maalit ovat uusi tuttavuus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInäkin tykkään! =) Blogimaailmasta löytyy jonkin verran CF-maaleista asiaa ja testailua. Kannattaa tutustua!

   Poista
 12. Kuulostaapa aivan mahtavalta teidän keittiösuunnitelmat! Odottelen kuola valuen lopputulosta... :)
  Maaliasioita olen ennenkin katsellut blogistasi, sen innoittamana taitaa lähteä testiin sateenkaarivärien lakkaöljymaali. Olen tullut siihen tulokseen että se taitaa olla vaan aika hyvä.
  Kalkkimaalista kysyisin sen verran, että miten pyyhittävä sillä maalattu pinta on? Jotenkin aavistelen että pinnasta jää aika "huokoinen" ja on huonosti pyyhittävissä. Johonkin kohteeseen varmasti hyvä, mutta ei ehkä palomuuriin puuhellan taakse :)
  Sitten vielä näihin keittiönkaapin maaleihin/vahoihin. Näyttää aivan hirmuisen hyvälle tuo maali ja päälle vahaus, mutta osaatko sanoa, voiko siihen koskaan maalata "suoraan" päälle, vai pitääkö kaikki vaha ja maali poistaa ennen? Jos joskus siis iskee värinvaihtotunnelmat ;) Oon itsekin miettinyt tuota keittiönkaappejen maalausta ja tuo vaha maalin päällä kuulostaisi hyvältä, mutta mietin vain tuota jatkomaalausta. Noh, täytyypä vielä pohtia. Mukavia maalaushetkiä teille! :)
  t. Milja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Milja,
   kiitos kommentista ja kysymyksistä! Lakkaöljymaalia tosiaan voin suositella. Joskin kannattaa varautua siihen, että kuivumisaika vaihtelee. Meillä aiemmat lattiat ovat kuivuneet tosi nopeasti (luokkaa päivä pari), mutta nyt jostain syystä uuden keittiön lattia kesti viikon kuivua. Toinen puoli onkin tästä syystä maalaamatta... ;) Muuten kuitenkin erittäin hyvä tuote, josta tulee kestävä ja upea kiiltävä pinta.

   Country French -maalissa kalkkia on vähemmän kuin varsinaisissa kalkkimaaleissa. Pinnasta tosiaan tulee matta ja huokoinen, joten se ei varmaan kestä mitään kauhean kovaa hinkkausta, mutta jos päälle levittää vahan, muodostuu päälle pyyhittävä, kestävä pinta. Palomuuriin puuhellan taakse kannattaisi siis laittaa maalipinnan päälle vaha. Mitä tulee siihen, että jos joskus muutan mieleni ja haluan keittiökaapeistani vaikka valkoiset, olettaisin, että minun on hiottava kaikki laatikot suht puhtaaksi vahasta, maalattava ne otepohjamaalilla (Otex tms.) ja sen jälkeen ne voisi maalata uudelleen. Iso urakka, mutta ei mielestäni mikään mahdoton. Pohjatyöt ovat näissä maalausasioissa muutenkin aina eniten aikaa vieviä (hinkkausta, maalausta, hinkkausta, maalausta...), mutta työ tekijäänsä kiittää ;) Vai miten se nyt meni. Kiitos! :)

   Poista