lauantaina, kesäkuuta 29, 2013

Yhden miehen "eedeni"

Eräs lukija kyseli edellisessä postauksessa, että tuleeko meille joku tv-poppoo tekemään sitä Ihmepuutarhaa? No ei o näkyny! =) Ihan omin voimin tätä täällä väsätään. Aika työntäyteisiä ovatkin viime päivät olleet… Tai ei mulla niinkään - pääasiallinen tehtävänihän on kuitenkin miellyttää pientä työnjohtajaa ja pyrkiä käyttämään hyväksi leikkituokion ja päikkäreiden suomat mahdollisuudet. Työmies sen sijaan on raatanut hulluna trooppisessa lämmössä öitä myöten. Eilen söimme "illallista" kello 00:30. On se kova äijä.Hei hei hanhikki, tervemenoa sinne radan varteen.

Vaikka piha muistuttaa taistelutannerta ja pieni epätoivo valtaa toisinaan mielen - ei Ihmepuutarhan takia, sillä se on ihan siisti läntti nurmikolla odottamassa kasvien istuttamista, vaan kaiken muun, mitä ajattelimme siinä ohi mennen silpaista kuntoon - on mulla kuitenkin ihan maailman parhaat konekuskit. Tai konekuski. Toi työnjohtaja taitaa olla vaan huviajelulla.

Työnjohtaja leikkitauolla. "Jatkakaa..."

Sitä vanhaa kantoahan ei sitten vaan "nyppästy" pois… Nyt tiedämme, miksi se oli siihen jätetty. Aikamoinen koivu ollut… Työmieheltä meni kannon poistamiseen puolitoista päivää ja aika monta litraa hikeä taisi virrata (olihan silloin sen +30 astetta varjossa). Yli 20 vuotias Stihl lauloi ja savusi ja isompaa laippaa olisi tarvittu. En voinut sillä kohtaa muuta kuin kannustaa vieressä laulamalla Antti Tuiskua. "Puun juuret, ne ovat täällä, maassa syvällä… " ;)
Moottorisahataidetta koteihin ja puutarhoihin

Tästä nyt tuli tämmöinen työmiehen hehkutus -postaus, mut eikös se ole sen ansainnut, kun kaikkeen muijansa blogiharrastuksen takia raukka joutuu… ;) Minä yhden miehen eedenin reipas talkoolainen olen tähän mennessä saanut istutettua kuusi puuta. Ne ovat hienoja.Edellisen postauksen kommentteihin palataan, kun ehditään. Nyt täytyy mennä jatkamaan istutuspuuhia. Työnjohtaja simahti ja tulin vaan äkkiä salaa kertomaan kuulumiset. Heippa!
SHARE:

18 kommenttia

 1. Ei vitsit noi kannot ovat kinkkisiä! Meillä hieman isompi kaivuri (pienkaivuri kuitenkin) kuopaisi valtavan koivuvanhuksen kannon sivuun talon laajennuksen alta keväällä. Nyt se töröttää muutaman metrin päässä alkuperäiseltä paikaltaa, on sen verran järeä tapaus, ettei sitä ihan heti liikuteta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on ne sitkeitä ja kinkkisiä, eipä meinannut antautua tämä(kään) yksilö helpolla ;) Mutta niin vain se selätettiin ja nyt näyttää kuin paikalla ei olisi mitään kantoa koskaan ollutkaan ;D

   Poista
 2. On siellä ahkera työmies! Ja maalimast sulosin työnjohtaja :D *pus vaan*
  Mun täytyykin pitää huoli että omasta koivusta jää aikanaan siististi sahattu kanto - taitaa tulla tuota samaa kokoluokkaa, ja sitä sitten katsellaan pitkään!

  Aika mielenkiintoinen projekti: tuos on suunnitelma ja tarvikkeet, ota ja toteuta :)
  Entäs jos olis molemmat peukalot ties missä ? Ja täysin toope käyttämään koneita? Kukas sen sitten tekis? Työnjohto :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on... <3
   Siisti kanto tämäkin oli, mutta pahus vaan, kun puutarhasuunnitelma oli tehty osaksi sen päälle ;)
   Mielenkiintoinen on kyllä projekti =) Sen verran mukavuudenhalua - ja reaaliteetin tajua - kuitenkin on, että päätettiin heti alkuunsa, että lapiohommiin ei tässä projektissa aleta ja se kerrottiin suunnittelijallekin. Ehkä alue olisi ollut pienempi, jos lapion varassa oltaisiin oltu. En mä tähän olisi ilman työmiestä ryhtynyt :)

   Poista
 3. Meilläkin nuo kannot ottivat niin vastaan, että jouduimme tilaamaan erillisen kantojyrsijämiehen paikalle. Tuskin maltan odottaa kuinka istutuksenne ja puutarhan laittonne edistyy =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantojyrsijä olisi ollut niiiiin kova sana ;) Pidempi laippakin olisi tepsinyt, mutta kun ei siihen yli kakskytvuotiaaseen sahaan ollut semmoista saatavilla.

   Poista
 4. Meillä mies kävi viime viikolla samantapaisen taistelun kantoa vastaan, ihan ilman moottorillisia välineitä.

  VastaaPoista
 5. On sulla siellä kyllä ahkera työmies, kun jaksaa painaa pitkää päivää helteessä. On kyllä onni omistaa taitava ja ahkera mies. Munkin ukko on samaa maata. :) Eniten kuitenkin tykkäsin tuosta suloisesta työnjohtajasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itsekin jaksaisin ja tekisin, mutta kun tuo suloinen tahtipuikon heiluttaja käskyttää välillä muihin hommiin ;) On kyllä todellinen onni, kun on kunnon työmies rinnalla. Ei tämmöisistä hommista yksin oikein selviäisi :)

   Poista
 6. Ihana työnjohtaja siellä <3 KKyllä tuo alaisuudessa tehään mitä vaan :D

  VastaaPoista
 7. Ihana työnjohtaja ja ahkera työmies saavat paljon aikaan! Tuskin maltan odottaa seuraavia postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on :) Ihanaa, kun jaksat(te) seurailla projektin etenemistä! <3

   Poista
 8. Kyllä noin suloisen työnjohtajan kanssa kelpaa kuherrella :)

  Olipa se hyvä että saitte tommosen näpsäkän työkalun,lapiohommat tällä kelillä saattais vetää ahkerankin miehen veteläksi...

  Onko teillä tiedossa puiden kaatamista pihasta?Luin toisaalta että karsivat puut ratojen läheltä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi työnjohtaja pärjäilee aika kivasti omineenkin leikkien, mutta välillä tarvitaan kuherteluja - ja ruokaa... ;)

   Näppärä työkalu oli kaiken ehtona - ilman sitä ei oltais alettu :)

   Meillä ei kasva radan varressa kuin kolme koivua. Toistaiseksi kaatohommista ei ole kuulunut mitään, mutta voi olla, että se tulee jossain vaiheessa eteen, kun siivoavat radanvarsia tällä seudulla.

   Poista
 9. Suloinen pomo teillä! On se hyvä tehdä, kun on kone, millä kaivaa. Meillä on painettu lihasvoimalla.. huh.. Meillä oli aika pieni kanto, entisestä kirsikkapuusta. Mies hakkasi ja sahasi sitä aikansa ja lopulta tuikkasi sen tuleen. Auttoi. Kanto lähti! Kannot ovat tosi hankalia poistettavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pomo on paras, vaikka välillä vähän tiukka onkin ;)
   Huh huh, vai lihasvoimilla... Meillä kaivettaisiin istutusaluetta vieläkin, jos ei konetta olisi ollut käytössä :) Muista hommista puhumattakaan...

   Poista