maanantaina, kesäkuuta 17, 2013

Puutarhasuunnitelmia

Hei hei, täällä ollaan! Ei voi sanoa, että kiirettä olisi pidellyt, mutta kuitenkin sen verran kaikenlaista pikkupuuhaa, vieraita ja muuta mukavaa, että en ole tänne joutanut "asioimaan".

Viime viikolla ihmepuutarhani koki ensimmäisen konkreettisen askeleen eteenpäin, kun pihaamme kuskattiin iso kasa GreenCarea. Tokihan asiaa on suunnitelman ja kasvilistan tiimoilta jo hetki fiilistelty, mutta nyt alkaa tositoimet olla oikeasti käsillä. Huomenna (tai ylihuomenna) saapuvat kasvit. Luulitte jo varmaan, että ei täällä mitään ihmeen puutarhoja ikinä tulla edes tekemään, kun kesäkin on jo niin pitkällä. Noh, alkuhommissa vain kesti oma aikansa ja nyt alkaa työt.

Suunnitelma pitää sisällään Harlamovski- ja Vuokko-omenapuut, rautatieomenapuun sekä kirsikka- ja luumupuun. Herukoita on tulossa kiva värikimara: vaaleanpunaista, punaista, valkoista, mustaa ja vihreää...  Lisäksi tarhapensasmustikoita ja puutarhamansikoita ja silmänruoaksi pari revontuliatsaleaa ja puistoatsaleaa, pikkutöyhtöangervoja ja japaninjaloangervoja. Ja mopo kun kerran lähti käsistä, tilasin Tahvosilta vielä samaan kuljetukseen mm. hortensioita, lumipalloheisiä, särkynyttä sydäntä ja purppurasydäntä. Ihanaa, kun tälle tontille saadaan muutakin kuin voikukkia :)

Viime viikonloppuna otettiin rennosti vielä kun voitiin. Loimutettiin tämän kesän ensimmäiset loimulohet, maisteltiin vähän Aperol Spritziä ja naurettiin. Mahtavia nuo lapsukaiset (Voitto 8 kk ja serkkunsa 4,5 kk) ja kun tuosta vielä vähän kasvavat, varmasti hauskemmiksi vaan tulevat... voihan kikatus ;)Ostin kymmenen parsajuurakkoa ja aloitin urani parsanviljelijänä. Mullasta nousee jo kivoja kuikeloita sieltä täältä. Ensi vuonna meillä vietetään hulluja parsaviikkoja! Ettäs tiedätte ;D

Olemme saaneet sukulaisilta taas pienen museollisen verran vanhoja tavaroita. Parit mööpelit odottavat tallissa remontin etenemistä ja pääsyä sisään. Eipä tarvitse haaveilla menevänsä huutokauppaan, kun huonekaluja on kohta niin paljon, että voi itse pitää semmoisen... Koitanpa ehtiessäni esitellä edes osan aarteista. Nyt toivotan kaikille ihanaa alkanutta viikkoa ja juhannuksen odotusta! Ilmojen puolesta vaikuttaa tässä vaiheessa aika lupaavalta... :) 
SHARE:

15 kommenttia

 1. Voihan parsa ja Eläköön parsa! Nyt iski melkoinen parsakateus, ensi vuonna sitten! Onnea uusille kalusteille, piha-hankkeille ja ennenkaikkea rennosti ottamiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä viljelin parsaa jo edellisellä pihalla siemenistä. Siitä en ehtinyt satoa saamaan, kun jo muutettiin. Nyt ajattelin varmistaa sadon ja oikaista hieman. Eläköön parsajuurakot!! =) Cheers!

   Poista
 2. Parsaa olisi kiva alkaa kasvattamaan, mutta koskaan en ole saanut viljelmää aikaiseksi.
  Aperol Spritz - yksi lempidrinkeistäni! :P

  Peonies of Beatris

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi juurakoiden ostamista. Aika monta vuotta saa meinaan kasvatella siemenistä... Mulla kävi vielä niin, että kun edellisenä vuonna laitoin siemenet kasvamaan, seuraavana vuonna en muistanut, mihin olin ne istuttanut ja ihmettelin vain, että mitäs rikkaruohoja sipulipenkistä oikein nousee... hehe ;)
   Aikas hyvä drinksu. Ekaa kertaa maistoin ;)

   Poista
 3. No ihan jackpot on kyllä tuo puutarhaproggis!Mitä kaikkee ihanaa sinne tulee ja joku vielä tekee sen teille!!Kate ei ainakaan lopu kesken... :)
  Lumipalloheisi on mun lempipensas,helppohoitoinen ja kaunis.
  Tuskin maltan odottaa kaluste-esittelyä :)

  Lämmintä loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, itsehän me joudumme proggiksen hoitamaan tästä eteenpäin... lapiohommia tiedossa juhannuksena. Tervetuloa! ;D)) Varsinaista kaluste-esittelyä joutuu nyt vielä tovin odottelemaan, että saadaan remonttihommia edistettyä (nyt ei oikein oo edennyt...). , mutta pientä esimakua saat kohta.

   Poista
 4. Kuulostaa hienolta tuo puutarhaprojekti. Meilläkin on puutarha kokenut melkoisen muutoksen tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Täytyykin tulla kurkkimaan, jos saisi jotain vinkkejä kokeneemmalta :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niinpä...! Olen aika innoissani. Ja kun satoa pitäisi tulla seuraavana vuonna, vaikuttaa aika lupaavalta, kun parsoja nousee jo nyt. Ensi vuonna ei olla enää markettien armoilla - joissa täällä päin joko on parsaa tai sitten ei ole... :)

   Poista
 6. Mistä löysit parsan juurakkoja? Naapurit himoitsevat ja minäkin ehkä sitku.

  Ja ihanat sukulaiset ja museokamat!

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin juurakot Viherpeukaloilta. Kyl kannatti =)
   Joopajoo, museokamaa alkaa olla... no, ihaniahan ne ovat!

   Poista
 7. Ah, Aperol! Parasta mitä on! ...loimulohen jälkeen ;)
  Ny nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika jees, vaikka lasilliseenhan tuo jäi. Jostain syystä... ;) Mut loimulohta nautittiin senkin edestä! Nam nam!

   Poista
 8. Mulla ois sulle tuolla haastetta (puutarhaasi liittyen). Käys kurkkaa!;)

  http://hexunblogi.blogspot.fi/2013/06/puutarha-aiheinen-haaste.html

  VastaaPoista