sunnuntaina, elokuuta 07, 2011

Lennä lennä leppäkerttu

Leppäkertuilla on "kissanpäivät". Kirvoja on niin paljon, että ei muuta kuin kipittelee oksia pitkin ja napsii suuhunsa kaiken, mikä liikkuu!


Bongaatteko yläkuvassa oksan takana piilottelevan harmaan kirvan? Tosi ovela =)


Elämänlangan kukat ovat kauniita, kaikesta huolimatta. Sitä ei käy kiistäminen. Joku on näköjään tykännyt myös sen lehdistä.



Vattupuskiin en toistamiseen vielä ehtinyt, vaikka vakaa aikomus olikin. Lämmintä nimittäin piisaa, eikä sadettakaan kuulu. Tai siis hetkinen, satoihan eilen puoli ämpärillistä... Huikea määrä ;) Viimeksi meillä on satanut 17.7.
Takaisin vattuihin. Pari rasiaa meni pakkaseen, mutta vähän oli tuoreistakin nautittava. Tässä klassisessa juustokakussa vadelma pääsee ihanasti oikeuksiinsa. 


Ja on niin hyvää! Puoli kakkua katosi eilisen illan aikana ja tänään varmaan loput... :)


Tässä vielä Vadelmaisen juustokakun ohje vuodelta miekka ja kilpi! (kuvan saa klikattua isommaksi) Nykyään ei taida kaupoista enää löytyä Milda-margariinia ja Creme Bonjourkin myydään 200 g pakkauksissa... No, soveltamalla pärjää kyllä ;)


Huom. Pinnalle käy teen sijasta mikä tahansa marjamehu! Itse laitoin n. 2 dl mehua ja 2 liivatelehteä. Mielestäni ei tarvitse noin suurta määrää "kiillettä". Vain sen verran, että marjat pysyy kasassa. Ja tämä resepti sopii niin mustikan kuin muidenkin marjojen kanssa toteutettavaksi. Aiemmin olen tehnyt mm. mustikka-vadelmaversion, joka oli aivan i-ha-na! Mainittakoon vielä, että koska olen makean ja vaniljan ystävä, tein kakun tällä kertaa flora vanillalla ja lisäsin siihen vielä ruokalusikallisen vaniljasokeria. Täydellisyyttä... vaikka itse sanonkin ;)


Huomenna menen elämäni ensimmäistä kertaa naprapaatille. Saas nähdä napsahtaako niska paikoilleen vai mitä tapahtuu... vähän jänskättää. Oikein kivaa alkavaa viikkoa!!
SHARE:

12 kommenttia

  1. Ihana leppis, missähän meidän kaiki leppäkertut ovat, kun en ole nähnyt ainuttakaan ja sentään on uudet rillitkin, ettei pitäisi olla näössä vikaa :).

    VastaaPoista
  2. Nammmm, mitä kakkua!! Ei tee hyvä tälläisten kuvien katseleminen näin myöhään :D

    VastaaPoista
  3. Suloinen leppäkerttu.
    Ihania kuvia muutenkin.
    Meillä sataa tällä hetkellä, kuin saavista kaadettaisiin...☺

    VastaaPoista
  4. Uijuijui, onpa herkun näköistä vadelmakakkua! Vatut on niiin hyviä :)

    Toivottavasti naprapaatti saa niskasi kuntoon!

    VastaaPoista
  5. Voi mitä ihania kuvia jälleen! Ja voi herkku mitä kakkuakin, namskis.

    P.S. Sinulle on Lumivalkeaa-blogissani jotain :)

    VastaaPoista
  6. Toistan jo itseäni, mutta ei voi mitään: Upeat kuvat! Ja sitten menit vielä laittamaan kuvia kahdesta heikkoudestani yhdessä, eli juustokakusta ja vadelmista.... Ei auta ku tyytyä täällä nyt vadelmiin jugurtin kera ;)

    VastaaPoista
  7. Oi kun suloisia kuvia!!! Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  8. Minne voi lähettää valituksen??

    Metrin kuola valuu näppikselle ja kone menee oikkariin, kun kattelee sun kuvia. Niin väärin.

    VastaaPoista
  9. Aivan mahtavan hienoja kuvia kaikki!
    Tuo elämänlanka olisi niin ihanaa, jos se ei olisi niin kamalaa...
    Hyviä naprapaatin napsautuksia!

    VastaaPoista
  10. Tuo vadelmakakku vie silmätkin mennessään!

    Asiaa ei helpota edes se, että täällä etelässä saadaan kaksi/kolme vadelmasatoa. On nimittäin kovasti raakileena se toinen...

    VastaaPoista
  11. Yök, kirvoja on tosiaankin paljon! En ole juurikaan leppiksiä nähnyt, liekö kirvat popsineet nekin?

    Toivottavasti niskasi saatiin väännettyä paikoilleen! :-)

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista
  12. Voi mitä ihania, herkullisia postauksia multa olikaan jäänyt lukematta!
    Oisko mahd saada ton sun juustokaukun ohje, onko se vaikea tehdä? Siis ota huomioon vastatessasi, että en ole mikään leipuri.. Mutta kun se näyttää niiiiin namskikselta, että olisin valmis kokeilemaan kaiken uhalla..siis jos se ei ole vaikea tehdä, hih ;)
    Hei, mites meni muuten siellä naprapaatilla?? napsahtiko?
    Tarttis kans jotain vastaavaa...mutta ennen sitä ehkä onteloiden punkteerauksen, niin on nyt painetta poskissa, auts. Mua ei kyllä ole oikeasti vielä koskaan punkteerattu. Mahdetaanko sitä enää nykyään ees tehdä..?!

    VastaaPoista