torstaina, elokuuta 04, 2011

Voihan vaapukka

"Yks tyttö meni vadelmaan..." - ja mahtui! ;)


Tänä vuonna pusikot ja pöpeliköt notkuvat näitä ihania herkkuja. Jopa pihamme kitukasvuisista puskista, jotka pehtoori joka kevät jyrää maan tasalle, poimin alkuviikosta vajaan litran vadelmia. Tänään kävin lähipöpelikössä tutkailemassa tilannetta... Mielettömän isoja ja niin paljon kuin ikinä jaksaisi poimia! Puolisen tuntia kärvistelin puskissa hikeä valuen ja sain pari litraa poimittua. Seuranani oli kaksi maailman ärsyttävintä mäkäräistä ja luteet päästelivät välillä aika pahoja hajupommeja =) Viikonlopuksi on luvattu viileämpää, joten sitten suunnistan jatkamaan projektia! Menkäähän tekin ;)SHARE:

3 kommenttia

 1. Oi, vaapukat on parasta....
  Meillä Mansikkapaikassa on myös vadelmia kasvamassa; tänä kesänä on kerätty lähes 300 litraa. Arvaa kyllästyttääkö vatut jo! Onneksi nyt vaikuttaisi siltä, että ne ovat loppumassa. Jee...:))
  Mutta silti vadelmat on jopa herkumpia kuin mansikat;)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Nam.
  Omat puskat on vielä kasvatuslaitoksessa, joten sato on yksi sieltä ja toinen tuolta. Josko ensi kesänä sitten, tuntuvat todellakin kasvavan vauhdilla!
  Mukavaa viikonvaihdetta, toivottavasti kohtuu aurinkoistakin!

  VastaaPoista
 3. Marja: aivan käsittämätön määrä!! Voi olla, että hieman saattaa kerääminen kyllästyttää... ;) Mutta kyllä, ovat ne vaan niiin hyviä!

  Tiina: meilläkin on aiempina vuosina ollut puskissa yksi siellä ja toinen täällä. Alkuviikosta meninkin pihalle ja aloin napsia vattuja suuhun, mutta sitten kun niitä vaan löytyi lisää ja lisää, oli pakko ottaa astia ;) Tosin melkoista möyrimistä oli kerääminen, kun puskat ovat niin matalia. Ei pitkien ihmisten hommaa =)

  Oikein kivaa viikonloppua teille kumpaisellekin! ♥

  VastaaPoista