lauantaina, elokuuta 06, 2011

Kurkkuja ja kurpitsoita

Vaan ei omasta maasta... kurkut nimittäin. Nämä saatiin eilen tuttavalta. Satoa tulee kuulemma niin paljon, ettei kaikkea pysty millään syömään itse... No, tänne vaan ;) Aivan ihanan makeita ja niin upean näköisiä! Minä en avomaan kurkusta männä vuosien epätoivoisten viritelmien jälkeen uskaltanut edes unelmoida ;) 


Kasvihuonekurkutkin onnistuin laittamaan niin myöhään multiin, että nyt pidetään peukkuja, ehtivätkö venyä pituutta ennen kylmiä öitä. Mitä sanotte, onko mitään toivoa? Siellä se pikkuinen katsoo lasin läpi julmaa maailmaa... ;D


Sitten vaihteeksi kurpitsa-asiaa... öö öö, mitenhän tämän nyt sanoisi... olen kuvitellut viljeleväni kesäkurpitsaa, mutta miten musta alkaa tuntua, että siemenpussissa on ollut väärä etiketti? =)


Vai onko tämä normaalia? Olen ollut siinä uskossa, että kesäkurpitsa on vihreä pötkö - tai keltainen... Nämä minun "kesäkurpitsani" näyttävät enemmänkin isoilta päärynöiltä, tai joltain ihme kuupalloilta.Ostin Indiskan "alen alesta" pari lyhtyä. Lyhtyjä ei koskaan voi olla liikaa... ja kuka nyt kahden ja puolen euron lyhtyjä pystyisi vastustamaan? Ehkä joku ;)Viimeiset harmaamalvikit jaksavat vielä kukkia. Mehiläiset pörräävät niissä minkä kerkiävät.


Nyt otan mallia mehiläisten ahkeruudesta ja menen siivoamaan kuistin. Tuhat kappaletta kenkiä ja kaikkea muuta roinaa odottaa... ;) Oikein ihanata viikonloppua teille kaikille!
SHARE:

9 kommenttia

 1. Upeita kurpitsoita! Itse en syö niitä lainkaan, joten en ole siksi koskaan yrittänyt niitä kasvattaakaan. Kyllä kurkkusi hyvin ehtii syömäkelpoiseksi; kurkut kasvavat tolkuttoman nopeasti. Odotapa ensi viikkoon, niin näet! Meillä on kaksi kasvihuonekurkkutaimea ja syötävää on aivan liiaksi asti. Yksikin riittäisi hyvin. Eilen söin ensimmäisen kypsän tomaatin, niitä ei tule yhtä paljon kuin aikaisempina vuosina.

  Mukavaa vkonloppua!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia!

  Eikös tuokin ole jonkin sortin kurpitsa...vai?? Komea sato niistä ainakin tulee...☺

  Ihnaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Piti vielä tulla kehumaan noita lyhtyjä...kauniit...ja kuten totesit niitä ei ole koskaan liikaa...☺

  VastaaPoista
 4. Meille tuli myös tuollaisia vaaleampia kurpitsoita, mutta myös niitä ns. normaalin värisiä vihreitä. Molemmat ihan maistuvia! Juurikin viikolla tein niisä täytettyjä kesäkurpitsoita ja hyviä tuli.

  Kivat lyhdyt löysit!

  VastaaPoista
 5. Siis tuo voi olla hyvinkin ihan kesäkurpitsan joku erikoisempi laji tai sitten se on ihan vaan kurpitsa. Et säilyttänyt siemenpussia..? Siinähän voi olla vaan käytön puolella pientä eroa... Kurkku kerkiää varmasti, viikko tekee todellakin ihmeitä! Minä kurkusta odottelen 3:tta sato kierrosta, kesäkurpitsat, baby bear ja pullo -kurpitsat epäonnistui mitä suurimmalla todennäköisyydellä, mutta jättikurpitsasta on vielä hyvin toiveet yllä.
  Kivat lyhdyt sain heti tuunaus idean! :)

  VastaaPoista
 6. Nytpä muistuikin mieleen, että taisi olla edelliskesänä, kun ostin kesäkurpitsan siemeniä, lajike oli striato d´Italia, piti olla hienoja vihreitä viirullisia, mutta niistäkin tuli tuollaisia vaaleita pötkylöitä. Annoin ylimääräisiä taimia työkaverillekin ja hän syksyllä ihmetteli, että ei tullut niistäkään viirullisia. Yllätyksellisiä ovat kurpitsat!
  Nyt minulla on kasvamassa myös ufo-kurpitsaa, kunpa ehtisin kuvaamaan...ehkä huomenna ;))
  Meillä avomaan kurkut ovat tänä kesänä varsin tuottoisia, taas pitäisi purkittaa.....

  Hienot lyhdyt!

  Iloista viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 7. Albiinoja??????
  Mulla niin isoja -mutsin kompostissa kasvaneita, ei omia- että yhdestä tulee koko kattilallinen keittoa!!
  Ja NaMMMMM, että se on hyvää ♥♥♥

  VastaaPoista
 8. Tämä tulee hiukan myöhässä, kun luin vasta nyt kommentteja eli kiitos kaunis tunnustuksesta. Ja paljon onnea omista tunnustuksistasi. Oletkin saanut niitä useita ja jokaisen ansainnut!!
  Mutta että on komea kurpitsa, oli sitten mikä laji vaan :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos taas kommenteistanne, kaikki te ihanaiset. Aivan mahtavaa saada viestejänne. Voitte vain kuvitella, kuinka ihkua oli kuulla, että kurkuillani ei olekaan hätää. Jee! =)
  Marja, toivottavasti ehdit ottaa kuvan ufostasi. Palan halusta nähdä sen! ;)
  Pepi, niinpä niin... albiinoiksi minäkin noita vaaleaverikköjäni nimittelin... =) Antaa niiden nyt vielä hetki paisua ja sitten teen niistä keittoa. Nam nam!

  VastaaPoista