maanantaina, tammikuuta 22, 2018

Samettinen sohva ja olohuoneen muodonmuutos

Heipä hei pitkästä aikaa! Ei tästä pitänyt tulla ihan näin pitkä blogitauko, mutta niin vain pääsi käymään. Tuntuu, että tauon aikana on tapahtunut kauheasti. Perhekin on kasvanut pienen kissanpennun verran :)

Viimeksi maalailtiin keittiön tuoleja ja samalla uumoilin, mitä sitä seuraavaksi maalaisi. Joulun jälkeen tartuin maalisutiin ja aloin maalaamaan saarekkeen laatikoiden "naamoja". Homma jäi kuitenkin vähän vaiheeseen, koska sainkin päähäni toteuttaa tämän vähän näkyvämmän maalausprojektin... olohuoneen seinät!


Niin ihana kuin se William Morris -tapetti olikin niin olin jo pidemmän aikaa kaivannut seesteisempää ilmettä olkkariin. Kuviollinen tapetti imi kaiken itseensä ja oikein mikään ei päässyt sen edessä oikeuksiinsa. Muistan niin hyvin sen onnen tunteen, kun tapetti aikanaan laitettiin (syksyllä 2013), joten jossain nostalgian huumassani pitkitin muutosta tosi pitkään. Sitten kuitenkin yksi kaunis päivä päätin, että aikansa kutakin ja ainahan tapettia saa laitettua takaisin, jos sitä alkaa kaipaamaan. Nyt nautitaan seesteisemmästä näkymästä.




Toinen iso muutos olohuoneessa ovat sohvan uudet samettipäälliset (saatu Hakolasta blogiyhteistyönä). Lazy-sohvamme nousi aivan uudelle ulottuvuudelle samettipäällisten myötä. Ne ovat niin täydellisen pehmeät, lämpimät ja ihanat. Pointtina tässä päällisten vaihdossa oli se, että vanhat päälliset olivat valitettavasti menneet aika surkean näköisiksi kissojen myötä. Rontin tultua taloon vuosi sitten, jaksoin jonkun aikaa varjella päällisiä ja peittelin sohvaa erilaisilla peitoilla. Se ei kuitenkaan ollut kovin toimiva ja kaunis ratkaisu, kun peitteet tietysti olivat useimmiten miten sattuu rutussa sohvalla. Ajan myötä en jaksanut enää välittää ja lopputuloksena oli se, että sohvan kangas oli kaikkialta muualta paitsi istuintyynyistä pientä nyppyä ja langanvetoa täynnä. Meillä siis kissat saivat kynsillään moisen tuhon aikaan. En kuitenkaan tyrmää muuten Florist-kangasta, sillä se on tosi hyvä ja kestävä kangas mm. lapsiperheessä ja joillain se kuulemma kestää myös kissojen elämää. Otin kuitenkin Hakolaan yhteyttä ja kysyin, onko samettipäällisten suhteen tietoa, että miten ne kestävät kissojen menoa. Jotenkin osasin toivoa ja odottaa, että samettipäällinen voisi olla hyvä, sillä meidän vanhat plyysisohvat ovat kestäneet moitteettomina kissojen menoa. Välillä keittiössä olevaa plyysisohvaa käytetään oikein huolella raapimapuuna eikä siinä näy jälkeäkään kynsistä. Ja kyllä, oikeassa olin. Samettipäälliset ovat aivan ehdoton valinta kissatalouteen. Nyt kun harmaanruskeat päälliset ovat olleet meillä kolmisen viikkoa, niissä ei näy merkkiäkään siitä, että meillä olisi kissoja!

Sametti on materiaalina sellainen, että siinä ei ole tarttumapintaa. Vaikka kangasta kynsisikin, kynsi ei tartu siihen. Naarmuja voi toki tulla, mutta ainakin meillä ne pienet naarmut hukkuvat kankaaseen ja saa kädellä silittämällä pois. Sametti kun on muutenkin elävä pinnaltaan. Mikä parasta, samoin kuin muutkin Hakolan kangaspäälliset, nämä voi myös pestä koneessa. Olen siis aivan todella tyytyväinen uusiin päällisiin. Ja sopivathan nämä väriltäänkiin olohuoneen uuteen ilmeeseen. Vertailun vuoksi pari kuvaa vanhalla hiekanvärisellä Florist-kankaalla.



Olohuoneen seinien uusi väri on tosi lähellä Tikkurilan Ajopuu V484 sävyä. Minulla oli jäänyt aiemmista maalausprojekteista kaksi puolikasta kolmosen purkkia Harmony-maalia Mulperi- ja Konglomeraatti-sävyissä ja testasin minkälaisia värejä saan niitä keskenään yhdistämällä. Testien jälkeen maalasin tuolla kuvan Ajopuu-lastun alareunan keskimmäisellä sävyllä eli jos joku kysyy sävyä, niin kyllä se tuo Ajopuu hyvin pitkälti on. Tämä on todella kaunis sävy. Tykkään siitä, miten sävy elää valon värin mukaan näyttäen välillä ruskeammalta ja välillä harmaammalta.




Ja mitä tulee siihen uuteen kissanpentuun, niin tässähän tämä on, meidän pikkuinen Riemu <3

Rontti sai siis oman kissakaverin, vaikka pari ekaa päivää olikin sitä mieltä, että mikä ihmeen orava muutti taloon ja murisi vain uudelle tulokkaalle eikä päästänyt kahta metriä lähemmäs. Onneksi Riemu on luonteeltaan tosi reipas ja rohkea ja koitti koko ajan ottaa Ronttiin kontaktia. Ja kas, kun pari päivää oli mennyt, murina vain yht´äkkiä loppui ja kissoista tuli kaverit :) Nyt ollaan jo siinä pisteessä, että nukkuminen samassa sängyssä tai nojatuolissa onnistuu. Ihana parivaljakko.

Kiitos vielä Hakolalle samettipäällisistä ja testausmahdollisuudesta. Tämän testituloksen perusteella samettipäällisiä voikin hyvillä mielin suositella kaikille kissaperheille ja toki niille muillekin, jotka rakastavat loikoilla superpehmeällä ja lämpimän tuntuisella sohvalla. En tiedä, onko samettisohvan jälkeen enää paluuta mihinkään muuhun... ? :)


Kaupallinen yhteistyö: Hakola Huonekalu

SHARE:

25 kommenttia

  1. Muutos näyttää oikein hyvältä ja tuo sävy on kyllä kaunis. Pidin teidän olohuoneen tapestista, mutta on totta että kirjava tapetti on aika vaativa. Ja, ainahan saa uuden tapetin laitettua jos yksivärinen alkaa tylsistyttämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Tapettikin oli kaunis, mutta vähän too much :D Tyyli ja huonekalutkin vaihtuivat tässä vuosien varrella, joten nyt olen kyllä tosi tyytyväinen muutokseen.

      Poista
  2. Ihailin tätä muutosta jo Instassa. Todella kaunista! Uudet sohvanpäällisetkin ovat todella ihanat. Mä ostin meille syksyllä Hakolan samettipäällisen pyöreän rahin. Siihen ei ole tullut kissan kynsien jälkiä yhtään, vaikka Elsa tykkää nukkua rahin päällä ja välillä vähän kynsiäkin. Loistava materiaali. Ainoa miinus on se, että tummanvihreässä näkyy hyvin kissankarvat. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on ollut kyllä iso ja mieluisa muutos <3
      Mahtava materiaali! Meillä ei näy edes kissankarvat tuossa harmaanruskeassa värissä :D

      Poista
  3. Täällä yksi kissahysteerikko kommentoimassa.. Onpa kiva kuulla että sametti tosissaan toimii kattiperheessä. Juuri tuon harmaan sohvakankaan tapaista kohtaloa peläten en uskalla ostaa monen tonnin sohvaa jos lopputulema on raavittu sohva. Lazy on tosi kaunis ja sohva sopii teille hyvin. Kissatkin vaikuttavat tykkäävän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kuule harmitti alkuun, kun tuli tuo ensimmäinen katti taloon, että nyt on sitten sohva entinen. En varmaan olisi edes hankkinut tuota Lazyä, jos olisin silloin tiennyt, että meille tulee kissoja... Mutta onni onnettomuudessa, että päällisiä saa vaihdettua! Tuo edellinen "kankainen" päällinen oli oikein lemppari kynsien terottamisen kannalta ja nyt tähän samettiin en ole nähnyt kissojen juuri kajoavan. Varmaan juuri sen takia, kun se ei tartu kynsiin :D Ihan paras materiaali!

      Poista
  4. Meillä ollut Cosy käytössä vähän yli vuoden ja kisu on saanut siihen jokusen langan vedon aikaiseksi (selkämyksessä vähän enemmänkin). Ihan suuri plyysin ystävä en ole, mutta teidän kokemusten myötä meilläkin saattaa olla jossain kohtaa plyysiverhoilu, jos sitä edes Cosyyn saa. Täytyykin mennä katsomaan.

    Sohvan ja seinän uusi ilme on tosi kiva, mutta kyllä tuo Riemu vain sulattaa sydämen ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli vanhan päällisen selkämys aika hurjassa kunnossa... sitä yritinkin aluksi varjella, mutta sitten kyllästyin. :) Ihanaa, jos teidän kisu on käyttäytynyt paremmin <3
      Täytyy myöntää, että en minäkään aluksi ihan täysillä lämmennyt samettipäällisille, mutta sitten koin ahaa-elämyksen ja nyt olen aivan in laaaaaaav! =)
      Ja Riemukin on aika ihku <3 :)

      Poista
  5. Olohuoneen seinien maalaus 10+. Tunnelma on rauhallinen, kun se isokuvioisten tapettien kanssa oli levoton vaikkakin kauniit tapetit.
    Itselläni on sametilla päällystetyt ruokapöydän tuolit ja näin viiden vuoden jälkeen ne voisi verhoilla uudelleen - kiitos kissan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Kaunis, mutta vaikea tapetti... Alkuun se vielä jotenkin meni, kun kaikki huonekalut olivat valkoisia, mutta nykyisten kanssa ei vaan enää toiminut mitenkään päin.
      Kyllähän ne kissat ovat vähän sellaisia, että niiden touhut täytyy vaan kestää ja uusia verhoilut ja muut tekstiilit aika ajoin :)

      Poista
  6. Todella kaunis muutos ja totta tosiaan kaikki kauniit asiat tulevat nyt huomattavasti paremmin esille ❤️ Tykkään tosi paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen itse aivan rakastunut tähän muutokseen :D

      Poista
  7. Hyvä muutos 👌🏼 Ja miten ihana kissakaksikko 😍

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia. Myönnän, että oli pakko ensin selata kuvat nopeasti loppuun kun halusin nähdä kuvan pikkukisusta. :D Suloinen Riemu! Luin kyllä kirjoituksen kuvat selattuani uudelleen :D :D Seinistä tuli hienot sohvasta puhumattakaan. Me pohdittiin myös tuota mulperisävyä tuvan seiniin, mutta ikkunat tuvassa ovat sen verran pienet, että päädyttäneen vaaleampaan sävyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrettävää! :D Riemu <3
      Kiitoksia, muutos on kyllä ollut niin mieleinen, että ihailen sitä täällä päivittäin :)

      Poista
  9. Voi kun on ihana kisuli, meilläkin on ollut ton värinen, sen nimi oli Kinuski. Toi sohvan päällinen on hyvä, siis suojavärinä.
    Nuo lamput ovat hienoja.
    p.s. oletko osallistunut blogissani arvontaan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinuski kuulostaa täydelliseltä nimeltä tuon väriselle kissalle. Ihana <3

      Poista
  10. Kyllä on kaunis kokonaisuus, hienoja värejä ja pintoja. Olohuoneen lamput on todelliset katseenvangitsijat. Ihana punainen matto, saviruukut, söpönen kisu ja kaunis tapetti. Turussa nähdään lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Jee, Turussa tosiaan sitten blogitalossa vähän erilaista meininkiä :)

      Poista
  11. Kyllä on niin kaunista ja viihtyisää, aivan silmä lepää!
    Ja voi mitkä kisukaverit! <3 Itse pääsin tänään halailemaan 7 viikkoista pikkukisua, voi itku, jos en olisi allerginen olisi meilläkin kissa- ja varmasti samettipäällysteinen sohva! :)
    Ilosta uutta viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana <3
      Arvaa mitä, mäkin olin kissoille allerginen aiemmin, mutta enpä ole enää! Ainakaan paljoo... :D

      Poista
  12. Hieno muutos. Täällä Ajopuu-fani myös. Ensin eteinen, sitten työhuoneen seinä ja viime keväänä vielä keittiön kaapinovet saivat ajopuukäsittelyn :)
    Tuo samettisohva on myös aivan upea - tekisi niin mieli sellaista...
    Ensi visiitillä täällä - teillä on kaunis koti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kun eksyit tänne! Voih, Ajopuu on kyllä niin täydellinen sävy, että itsekin voisin hurahtaa siihen vielä muutaman seinän muodossa... Kiitos ihanasta kommentista ja tervetuloa toistekin <3

      Poista