tiistaina, kesäkuuta 02, 2020

Maailman paras raparperipiirakka

Raparperit ovat juuri parhaimmillaan ja on aika jakaa omasta mielestäni ja ihan vaan vaatimattomasti maailman parhaan raparperipiirakan ohje :)

Piirakasta täydellisen tekee täytteeseen tuleva kondensoitu maito, joka antaa piirakalle ihanan tahmaisen makeuden. Samalla ohjeella voi tehdä raparperin sijaan piirakan myös hapokkaista omenoista tai kirpeistä marjoista. Kokeilkaa ja nauttikaa!


MAAILMAN PARAS RAPARPERIPIIRAKKA

24/26 cm irtopohjavuoka

POHJA
100 g voita / margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja

TÄYTE
4-5 raparperin vartta
(riapaus kanelia)
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk (150g) creme fraichea tai n. 1,5 dl turkkilaista jogurttia
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PINNALLE
mantelilastuja

1. Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja leivinjauhe-jauheseos. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Lado viipaloidut raparperit taikinapohjan päälle. (Ripottele raparperien päälle kanelia.)

3. Sekoita loput täyteainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

4. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
SHARE:

1 kommentti

  1. Oi, mitä herkkua. Ja, tuo kondensoitumaito tekee varmasti oman ihanan säväyksen piirakkaan.
    Aurinkoista keskiviikkoa!

    VastaaPoista