tiistaina, syyskuuta 15, 2020

Puutarhatöiden siedettävä keveys

 Kaupallinen yhteistyö: GARDENA

Saimme muutama viikko sitten GARDENAlta paketin, joka toi ihan mielettömästi helpotusta puutarhan syystöihin. Pohjustukseksi täytyy sanoa, että alaselkäni on temppuillut viime kuukausina ja olen yrittänyt vältellä kaikenlaisia taivutuksia ja kumarteluita. Puutarhatyöt jos mitkä vaativat yleensä juuri noita ja aina hommien jälkeen onkin ollut selkä aivan jumissa. Yksi puutarhan rasittavimpia hommia on mielestäni erilaisten juttujen noukkiminen, sillä se saa selän kipeytymään eniten. Ja miten ihanasti kävikään, että GARDENAn paketista löytyi ongelmaani aivan täydellinen täsmälääke: omenankerääjä! Miten olen ikinä pärjännyt ilman ko. laitetta!?! GARDENA combisysten omenankerääjällä maahan pudonneiden omenoiden kerääminen onnistuu ilman kumartelua ja sillä saa noukittua pihalta paljon muutakin... vaikkapa puusta pudonneita käpyjä (niitäkin meidän pihalla riittää).





Omenankerääjällä rullailu on niin hauskaa, että tästä tuli heti tietysti lastenkin suosikki. Tämän mahtavan laitteen joustavat muoviset pinnat mahdollistavat halkaisijaltaan 4-9 senttimetrin kokoisten hedelmien keräämisen. Kun rullailee kevyesti omenoiden yli, ne menevät kerääjän sisään ihan itsestään. Sitten vain rullaillaan niin kauan, että kori on täynnä, kipataan omenat pois suuaukosta ja jatketaan hommaa. Meillä omenat tuottivat tänä vuonna ison sadon, mutta syötävien omenien määrä oli olematon. Kaikista turhauttavinta olisi ollut kerätä puolimätiä muumio-omenoita käsin. Nyt homma sujui aivan naurettavan helposti, kiitos GARDENAn 😊


Eikä ylistyslaulu suinkaan lopu tähän! Seuraava upea laite, joka tulee mullistamaan KAIKEN, on GARDENA lehtienkerääjä. Voitteko kuvitella: laite, joka haravoi puolestasi!? 😊 

Kuvat puhukuun puolestaan.

Tuolta se tulee...


... ja tuosta se meni!


Käsi pystyyn, kenelle haravointi ei olisi ärsyttävää pakkopullaa? Nyt on tähänkin hommaan keksitty aivan nerokas ratkaisu. GARDENA lehtienkerääjä kerää maahan tippuneet lehdet harjamekanismin avulla lähes äänettömästi ilman moottoria. Ergonomisella työntöaisalla varustettua lehtienkerääjää on helppo ja kevyt käyttää. Lehtienkerääjä sopii myös mm. nurmikon leikkuusilpun keräämiseen ja uskon, että meillä tämä tulee olemaan isossa roolissa silloin, kun pensasaidat on leikattu ja niiden silput pitää siivota pois. 

Harjasten korkeus säädetään aina alustan mukaan, eli kannattaa kokeilla ja säätää korkeutta sopivaksi. Nyrkkisääntönä kuten yleisestikin haravoitaessa: ei kannata odottaa niin kauan, että lehdet maatuvat märäksi mössöksi.  Kuivalla kelillä "haravointi" sujuu lehtienkerääjälläkin vaivattomammin. Kun keruusäiliö on täynnä, se on helppo irroittaa tyhjentämistä varten ja kiinnittää takaisin paikoilleen. 

Kannattaa katsoa tämä video lehtienkerääjästä. Se on hauska! Laite itsessään sai meiltä tyhjentävän kommentin: TÄÄ ON HYVÄ!

Nyt vain odotetaan toivottavasti mahdollisimman kaunista ruskaa ja sen jälkeen hiljakseen tippuilevia lehtiä... 💚




Paketistamme löytyi lisäksi vielä GARDENA combisysten haravalapio, jota testailin jättikuusemme ripottelemiin käpyihin. Nythän nuo aiemmat laitteet jyräsivät haravalapion mennen tullen, mutta uskon, että tämä pikkulaite paljastaa vielä kyntensä ja tulen käyttämään sitä monessa puutarhan askareessa.

"Haravalapio on kätevä työväline puutarhakauden moniin eri tehtäviin. Monikäyttöinen 3-in-1-yhdistelmätyökalu mahdollistaa niin lapioimisen, haravoimisen kuin seulomisen. Erilaisten materiaalinen kasaan haravoiminen ja nostelu sujuu tehokkaasti. Olipa kyseessä esimerkiksi syksyn lehdet tai pensaiden leikkuujäte haravalapio on ihanteellinen apuväline puutarhaan. Lakaise ruohosilppu tai lehtijäte yhteen ja nostele kätevästi lapioimalla.  Haravalapion avulla myös maahan pudonneet hedelmät on helppo siivota pois. Näiden käyttökohteiden lisäksi haravalapion avulla voi seuloa mullasta pois pienet oksat kasveja istutettaessa tai siirrettäessä. "





Kyllä meidän nyt kelpaa ja selkäkin kiittää GARDENAA puutarhatöitä ihanasti helpottavista laitteista.
Ei muuta kuin aurinkoisia ja toimeliaita syyspäiviä kaikille!

💚💛


Tuotteet saatu näkyvyyttä vastaan.
SHARE:

1 kommentti

  1. Vau, onpas hilpeän näköinen laite tuo omenankerääjä! Sellainen voisi omillakin mailla tulla tarpeeseen. Tällä hetkellä eniten käytössäni oleva väline on Echo-moottorisaha, sillä mökkimaisema kaipaa kipeästi raivaamista.

    VastaaPoista