tiistaina, heinäkuuta 30, 2019

Kaunista biomuovia ja kurkkusatoa

Kaupallinen yhteistyö: Orthex Group

Enpä olisi toukokuussa kurkunsiemeniä multaan kylväessäni uskonut heinäkuussa hukkuvani kurkkuihin! (Note to self: kymmenkunta avomaankurkun siementä on jo liikaa!) Nyt kun kurkkua pukkaa enemmän kuin tarpeeksi, tein elämäni ensimmäiset maustekurkut, jotka ovat parasta aikaa tekeytymässä. Koska en ole ollut ikinä mikään suola-/etikkakurkkujen ystävä, oikealta tuntuvan reseptin löytäminen oli vähän haastavaa. Päätin tehdä kurkut perinteisellä etikka-tilli-sinapinsiemen-suola-sokeri-herukanlehti-ohjeella toivoen, että niistä tulisi syötäviä - edes jonkun mielestä. Itseäni tuo yhdistelmä ei jotenkin houkuttele, joten jos sinulla on hyvä maustekurkkujen ohje, enemmäin kuin kiitollisena otan vinkin vastaan! Toki mielenkiinnolla odotan näidenkin kurkkujen tekeytymistä ja sitä että yllättyisin niiden mausta positiivisesti =)


Juuri sopivasti ennen kurkkusadon (tai kriisin ;)) puhkeamista, sain Orthexilta paketin, jossa oli uutta GastroMax™ Bio -keittiövälinesarjaa. Kauniit biomuovista tehdyt leikkuulaudat ja työvälineet ovat yhdistelmä sokeriruokoa ja pohjoismaista puukuitua. Tuotteiden muoviosat on valmistettu 98 % luonnon raaka-aineista ja ne näyttävät mielestäni tosi paljon korkilta, joten niitä on kyllä ilo pitää keittiössä esillä. Näiden uusien leikkuulautojen myötä sain vihdoin heitettyä pari vanhaa muovista leikkuulautaa pois, joiden kunnosta äitinikin pääsi jo ohimennen huomauttamaan... ;)


GastroMax™Bio -tuotteet kestävät pesua astianpesukoneessa, mikä on suuri plussa. Työvälineet kahvoineen voi kierrättää metallijätteenä ja leikkuulaudat samalla tavoin kuin tavalliset muovituotteet. Sarjaan kuuluu kolme erikokoista leikkuulautaa sekä kuusi keittiötyövälinettä: juustohöylä, kuorimaveitsi, voiveitsi, purkinavaaja, paistinlasta ja perunasurvin. 





Kurkun lisäksi yllättäjiä sadon suhteen ovat olleet mm. salaatit, joita myös pukkaa enemmän kuin laki sallii sekä ensimmäistä kertaa kylvämäni pensaspapu, joka olikin oikein iloinen yllätys. Öljyssä, valkosipulissa, sitruunanmehussa ja pippuri-suolassa rapsakaksi paistetut pavut vasta herkkua ovatkin! Näitä pitää laittaa ensi vuonna enemmän! Toisin sanoen ensi vuonna hukumme papuihin... :D

SHARE:

4 kommenttia

  1. Hienon kurkkusadon olet saanut. Itse säilötyt kurkut ovat niin parasta. Hyvät keittiövälineet ovat tärkeitä. Nuo sinun uudet ovat lisäksi oikein kauniita.

    VastaaPoista
  2. Tulin lukemaan blogiasi ensimmäisen kerran ja heti tuli vastaan hyvä vinkki! Katselin itsekin noita keittiövälineitä jokin aika sitten kauppareissulla, mutta leikkuulautoja en silloin vielä nähnyt. Nyt menevät vanhat muoviset meilläkin vaihtoon ja taidan keräillä myös muita välineitä.

    Blogisi on kivaa luettavaa ja kuvat kauniita❤️

    VastaaPoista
  3. Wau, millaisen sadon oletkaan saanut. Ja, nuo uudet keittiövälineet on kyllä hienoja, ei tarvi piilotella laatikoissa. :)

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

    VastaaPoista