torstaina, helmikuuta 15, 2018

Mattoasioita...

Vaihdoin taannoin ruokahuoneen ja olohuoneen matot päittäin. Olohuoneen seinien muututtua yksivärisiksi, aukesi kuulkaa ihan uusi maailma. Nykyään voin ajatella olohuoneeseen paljon värikkäämpiä mattoja tai vaikka kuviollisia verhoja - who knows ;) Olohuone sai kyllä rutkasti ilmettä kelim-maton myötä ja harmaasävyinen Elif-matto sopii tosi hyvin ruokahuoneeseen. Onnistunut vaihtokauppa kaikin puolin.

Viime kesänä Sukhimatoilta blogiyhteistyönä saamani tilkkumatto Elif on ollut ihan huippu! Kissat käyvät vuoronperään terottamassa siihen kynsiään ja matto ei ole moksiskaan. Mä niin rakastan tämmöisiä mattoja, jotka kestävät kulutusta, joissa ei näy lika ja jotka pysyvät paikallaan. Elif on kaikkea sitä <3

Valitettavasti toista maata onkin sitten tuo olohuoneen kelim... Ah, sen kanssa menee niin hermot! :D Huvittavaa on, että senpä takia matto meille alunperin tulikin, kun ex-omistaja menetti sen kanssa hermonsa (terkkuja vaan, hullu mattonainen <3). Tämä on ihanan näköinen matto, MUTTA... hermot menee siinä, kun se ei meinaa kestää yhtään paikallaan. Matto on vuorattu alta alusmatolla, mutta silti se elää, vääntyilee ja kääntyilee mielensä mukaan. Lisäksi siinä valitettavasti näkyy kissojen karvat ja joka ainoa leivänmuru, mikä sille tippuu. Noh, vielä kuitenkin sen kanssa sinnittelen, koska kuten sanottu, se on kuitenkin aika ihanan näköinen ;)

Sukhi-matoilta ilmestyi viime vuoden lopulla ‘Hygge’-mallisto, jossa on kolme uutta intialaisten mattojen kokoelmaa. ‘Hygge’-malliston matot ovat 100% villaa ja palmikoidut kuosit luovat ihanan lämpimänoloisen tunnelman. Palmikoidun villamaton päällä olisi varmasti ihana astella paljain jaloin. Sukhin Hygge-matot ja kaikki muutkin matot ovat käsintehtyjä ja valmistajina ovat aina paikalliset käsityöläiset, jotka saavat työstään kunnollisen korvauksen. Tämä on hieno periaate ja niin ovat matotkin. Jos haluat todella pitkäkestoisen, hyvän maton, suosittelen tsekkaamaan Sukhin valikoiman.


Keittiöönkin kulkeutui uusi matto viime viikonlopun messureissulta. Pikkutalon rouva oli haalinut tämän Sisustuksen Trendikartan somistukseen, mutta toinen päättävä osapuoli oli sanonut jyrkän ein. Eipä siinä mitään. Totesin, että tämähän on ihan meidän keittiön näköinen matto, tai siis ryijy, ja ostin pois. Mitäs tykkäätte? ;)


Kaupallinen yhteistyö: Sukhimatot
SHARE:

4 kommenttia

 1. Kiitos ihanasta postauksesta taas, Netta! Ja mainiota, että matto pääsi "kierrokselle" kotiinne, hyvin näyttää toimivan myös keittiössä! :)

  VastaaPoista
 2. Sinnehän se sopi kuin nenä päähän ja hyvään kotiin pääsikin! Ja nyt mua alkoi kiinnostamaan tuo teidän Sukhimatto! Oiskohan siitä meidän keittiöön...? Ihana on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kyyyyyllä uskon, että sukhista olisi teidän keittiöön. Ihan superkestävä on ainakin tämä tilkkumatto :)

   Poista