tiistaina, lokakuuta 06, 2015

Pari clusiaa

Poikkesin sunnuntaina pitkästä aikaa Ikeaan. Viime kerrasta olikin sen verran aikaa, etten ollut nähnyt edes Sinnerlig-mallistoa livenä ja hitto, kun se olikin kivan näköinen ja oloinen. Katsokaapas tätä pressitiedotetta, jos on mennyt ohi. Luonnollisuus, kevyet elementit ja viherkasvit vetävät nyt ihan hirveästi puoleensa. Melkein tekisi mieli ostaa... 

Sinnerligin pystyin järkisyistä nyt kuitenkin ohittamaan ostamatta, mutta paria viherkasvia luonnollisestikaan en. Syksyllä aiemmin ostamastani viherkasvisatsista olen jo tappanut saniaisen ja sen toisen usein kastelua vaativan, joten jotain varmempaa oli saatava tilalle. Mukaan tarttui siis kaksi Clusiaa. Ihan arvalla ostin (4,90 kpl) ja vasta kotona googletin ja totesin, että jes, nehän sopivat mulle!

"Clusia, valeviikuna. Kestävä ja uskomattoman helppohoitoinen kasvi, joka viihtyy lähes missä tahansa. Lehdet ovat suuret, kiiltävät ja nahkamaiset."

ja mikä tärkeintä:

"Talvella kastellaan vain kerran parissa viikossa."

En kestä sellaisia kasveja, joita pitää olla kastelemassa päivittäin. Tai toisinpäin: ne kasvit eivät kestä mua :)


Vinter 2015 -sarjasta bongasin kylppäriin kivat suihkuverhot. Nyt kun yläkerran kylpyhuoneremontti lähestyy, vilautetaanpa pitkästä aikaa tätä alakerran kylppäriä. Tännehän teimme pari vuotta sitten kevyen "faceliftin" eli saumasimme seinien vanhat ysärilaatat uudestaan ja paneloimme pari seinää. Pönttö ja lavuaari Singereineen tulivat vanhojen hirvitysten tilalle ja se oli siinä. Lattialle ei tehty mitään ja se näyttää kuvissa(kin) tunkkaiselta. Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan vaivan ja siihen menneen rahan arvoinen facelift ottaen huomioon, että perustavanlaatuinen remontti on tarkoitus tehdä lähitulevaisuudessa... Lattiankin saisi muuten näyttämään ihan erilaiselta, kun jaksaisi saumata laatat uudelleen, mutta kukaan ei taida viitsiä tässä tilanteessa nähdä sitä vaivaa. Listoittamisesta puhumattakaan ;)

Toinen Clusia päätyi pyörimisen jälkeen keittiön pöydälle. Keittiöön sain vihdoin viritettyä verhotangot ja verhotkin. Tekstiilipalvelusta hommattu tummanharmaa pellava oli lopulta muutaman testipalan ja kokeilun jälkeen passeli väri. Peittää sopivasti aamupäivän auringon (jota toivottavasti on paljon vielä luvassa). Nyt pikkujäbänkään ei tarvitse enää istua aamupalalla arskat päässä ;)
Rapsakkaa & aurinkoista viikonjatkoa!
SHARE:

20 kommenttia

  1. Juurikin muistin, että minun "kastele-kerran-viikossa-kukka" ei ole saanut vettä varmaan kuukauteen, iikksss! Monta vuotta oltiin ilman viherkasveja, kun poika söi kukkamultaa pienenä...nyt en sitten muista, että meillä on oikeita kukkia!!! Kiitos muistutuksesta :D

    Kivaa syysviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkamultaa... nam ;) Eipä kestä. Koitahan muistaa jatkossa ;)

      Poista
  2. Viherkasvit tekevät tuloaan! Ostin pari uutta tänne tekemään kuolemaa :) Tuo teitin pyykkitupawc on ihanan tilava! Ja kuka niitä listoja katselee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niin tekevät ja hyvä niin :) Hemmetti vaan, kun jotkut ovat niin ärsyttäviä tapauksia...
      Pyykkitupa on kyllä tilava, mutta himpun epäkäytännöllinen. Jospa tuokin joskus aikanaan korjaantuu :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Niin on ja jos tosiaan on noin helppohoitoinen, kuin luvataan, on vielä kivempi :)

      Poista
  4. Hei ihan loistava kasvi. Mustakin viherkasvit näyttää nyt tauon jälkeen kivoilta. Ikeaa pitäisi mennä visiitille pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookki! =) Mä olen kyllä aina ollut viherkasvi-ihmisiä (sellaisten helppojen ainakin) ja kiva, kun nyt trendinä on laittaa niitä oikein paljon esille. Passaa hyvin mulle! :)

      Poista
  5. Mun pitäis sieltä ruåttalaisesta käydä hakemassa pari "ikivihreetä" jos siellä vielä niitä on (sitä samaa joka roikkuu Lillan amppelissa) -minä sentään kesällä muistan kastellakin, mutta talvella olen ihan onneton. Nuo muka-kasvit sopii oikein hyvin sijaiskasveiksi niille jo tapetuille :) (saas nähdä kuinka pelargoniat suostuu talvehtimaan ensimmäistä kertaa ikinä)

    Passelit verhot! Niin on muuten mullakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikivihreetä tarvitaan (Fejkaa näytti olevan tarjolla) myös mun tulevaan yläkerran kylppäriin! Eiköhän ne pelargonit hyvin talvehdi. Hyvät oltavathan niillä näytti olevan ;)

      Poista
  6. Mäkin nypläsin sitä, mutta otin muuta tällä kertaa. Tod näk kyllä haen vielä pari kasvia. Ikea tuntui saaneen pitkästä aikaa tuulta alleen. Tuntui että uusi mallisto oli oikeasti jotain uutta. Siellä oli tosi pitkään samat kamat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jotain kivoja muitakin uutuuksia oli tullut, vaikkakin enemmänkin saisi tulla, jos multa kysytään :) Jos jotain tiettyä asiaa kyttää vuosikausia (oli se sitten keittiö tai kylpyhuone), olisi kiva, jos mallistoon tulisi uutuuksia usein. Viherkasvit siellä kyllä ovat jees. Ja parin viikon päästähän siellä on jo hyasinttejäkin... my favourites ;) Vielä ei sentään ollut ;D

      Poista
  7. Onpa sievä viherkasvi. Mun yhdessä remppakohteessa on muuten takuulla prikulleen sama lattialaatta. Yhdistettynä sinertäviin seinälaattoihin. Voin kertoa, että vielä vaikeammin hallittavissa oleva setti =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo, kuulostaa ihanalta laattayhdistelmältä... =D

      Poista
  8. Tosi kaunis!
    Valoisaa syyspäivää sulle!

    VastaaPoista
  9. Mulla ainut vuodesta toiseen hengissä pysynyt viherkasvi ever on palmuvehka, joka mun mielestä näyttää aika samalta kuin toi sun Clusia. Ostin sellasen varmaan joskus 10 vuotta sitten työpaikan messuosastolle ja aina vaan se hengissä sinnittelee toimiston pöydällä, vaikken oo tainnut muistaa tänä vuonna kertaakaan kastella. Eihän se tietty tällä "hoidolla" kasva, mutta elävänä ketkuttelee kumminkin. Ja se on paljon se. Kotona meillä ei viihdy mikään. Vissiin joku epäsuotuista ilmasto tai jotain. Huonon hoidon lisäks.

    PS. Alko naurattaa mielikuva pikkujäbästä, joka kömpii sängystä aamupalalle ja ekana kysyy, että "Äiti missä mun arskat on?" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palmuvehkaa ei vissiin saa hengiltä millään. Mullakin on nimittäin semmoinen esihistoriallinen jäänne tuolla yläkerrassa, jonka olen vuosia vuosia sitten sinne hyljännyt. Aina kun olen sen sieltä tavararöykkiöiden takaa bongannut, on näyttänyt siltä, että joku osa kasvista edelleenkin sinnittelee elossa. Nyt tuntuu ihan hirviömäiseltä, kun olen jättänyt sen sinne kitumaan vuosiksi ilman vettä... paha minä. Anteeksi palmuvehka-parka :(

      P.S. Noin se on aurinkoisina aamuina mennyt. A) joko ei suostuta tulemaan ollenkaan keittiöön, koska "kiikasta" tai B) "missä minun lasit?"

      Poista