torstaina, lokakuuta 08, 2015

Kylppäriremontista ja -haaveista vielä...

Miten ihmeessä ihmiset kykenevät rakentamaan uusia taloja, joihin pitää päättää ja valita KAIKKI materiaalit ja tarvikkeet? Hitokseen paljon liikkuvia osia ja hankintoja yhteen pieneen veskiinkin! Täytyy valita allas, altaan hana, bidee, suihkusetti, vessanpönttö... suihkuseinä, peili, lamput, lattiakaivo, ovi… Unohdinkohan jotain? Niin, ne laatta-asiat nyt olivatkin ainoat varmat ja valitut.


Eilen törmäsin kirpparilla aivan täydelliseen allaskaappiin. Tämän päälle tulee neliön mallinen allas, niin kuin ylläolevassa kuvassa. Sitten kun sopivan jostain löydän...

Meinasin alunperin, että jos jostain löytäisin halvan teak-kaapin, josta raaskisi sorvata allaskaapin, mutta tämä koivuinen versio on omaan makuuni vielä täydellisempi. Miettikäähän tämä ja se musta hexacon-lattia, valkoiset neliölaatat, ehkä puukehyksinen peili, messinkiset vetimet ja messinkiset suihkukalusteet. Ja tietty viherkasveja (feikkisellaisia, koska luonnonvaloa ei tule). Aaah, ainakin unelmissani lopputulos on jotain tuollaista :)

Fiiliskuvat pöllitty taas ehtymättömästä ideakaivoksesta, Pinterestistä. Mitä sitä ihminen tekisikään ilman Pinterestiä? =)
SHARE:

20 kommenttia

 1. Kuulostaa mahtavalta suunnitelmalta! Ja joo, kieltämättä kun koko talon rakentaa, niin kyllä siinä aivot pehmenee. Ja sitten kun on rakentanut kaksi, alkaa olla jo ihan menetetty tapaus. Liikaa tehtyjä valintoja takana :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi valintojen vaikeus. Miten pehmeet mun aivot oliskaan talon, saatika kahden jälkeen! Huh :)

   Poista
 2. Nonni, se senkki löytyi sitten ajatuksen voimalla :)
  Jaa mitäkö ilman pinterestiä....vaikka mitä...paitsi en tiedä jos pitäis isosti remontoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Aika jännä!
   Niin, jotkut vaan tekee eikä tartte pinterestejä ja jotkut vaan ihailee kuvia niistä muiden tekeleistä =D

   Poista
 3. Kuulostaa ihan huippuhienolta! Voi kun mäkin voisin räjäyttää meidän kylppärin ja vessan ja suunnitella kaiken alusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin onnellinen tästä räjäytyksestä ja sitten vielä sitä isompaa räjäytystä odotellessa. Ehkä jonain päivänä teilläkin räjähtää =)

   Poista
 4. :))))) Mulla on ollu vastaava talonpoikainen versio odottamassa meidän alakerrassa jo 12 vuotta uutta kylppäriä. Toimii se yöpöytänäkin! Noi on niiiiin ihania ratkaisuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän se sitten vielä kauaakaan ole odottanut!! :D Mut onneksi saa toimia sentään yöpöytänä. Voi olla, että itsellä vielä suunnitelma muuttuu ja kaapista tulee yöpöytä - kattoo ny.

   Poista
 5. Huh, tämä valinnan vaikeus :) Meillä myös rautatieläistalossa edessä jossain vaiheessa vessa sekä kylpyhuone remontti. Ideoita on päässä monia, toteutuksen haluan kuitenkin onnistuvan edullisesti, mutta silti laadukkasti... Kun valintojen aika tulee eteen, miten ihmeessä onnistun siinä... Innolla odotan kuvia teidän uudesta kylppäristä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta!! Olisi ihana revitellä materiaaleissa, mutta sitten täytyy muistaa kuitenkin, ettei kylpyhuonetta noin vaan uusitakaan. Ja kun tykkää niin monesta eri tyylistäkin niin hitto vie, kun ottaa koville :) Itsellä sama homma; edullista, mutta toivottavasti kestävää ja laadukasta. Voi kun olisi jo valmista! =)

   Poista
 6. Aivot pehmee kun tehdään valintoja yläkerran kylpyhuoneeseen ja hitokseen vaikeuttaa tilannetta esim valaisimien osalta, kun pitää ottaa huomioon roiskevedet yms. ja ihan mitä tahansa ei voi valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama jama =D Voi meitä... heh. Ehkä me tästä suoriudumme. Tsemppiä! :)

   Poista
 7. Mä kanssa olen miettinyt, että jos rakentaisi uutta, pitäisi miettiä vielä minkälaiset ovilehdet, minkänäköiset saranat, minkälaiset kahvat/vetimet/helat. Kaikkien listojen leveydet ja profiilit. Värien ja materiaalien lisäksi.

  Mä hyppään täällä kiinnostuneena katsomassa, koska meilläkin on se isoin kylppäri/kodinhoito/tekninen tekemättä. Lattiasta tulee varmaan tummanharmaa tai musta, muuten en oikein tiedä mitään. Altaat mulla on valmiina. Ne on arabian vanhat kulmikkaat, ovat blogissakin jossain. Mutta kaikki muu on ihan kysymysmerkkiä. Mäkin olen alkanut tykätä PUUSTA, ennen piti maalata kaikki puu piiloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - en tiedä olisiko minusta uuden rakentajaksi. Tai sitten täytyisi ottaa joku aivan eleetön ja pelkistetty linja, ettei mikään valinta kaduttaisi. Mutta pysyisikö siihenkään. Ei varmaan...

   Hyppää vaan :) Suunnitelmat kuulostaa siellä myös hyvältä. Hitsi, kun olisi edes se allas valmiina... Seuraavaksi täytyisi varmaan alkaa metsästämään sitä.

   Poista
 8. Täällä on yksi joka tuskailee koko talon valintoja. Mulla hajoaa pää. Aika tiukalla aikataululla pitäisi tehdä kauniit ja kestävät valinnat. Onnea vessan remppaan.

  VastaaPoista
 9. Sanoppa muuta! Valintoja riittää, vaikkei mekään uutta rakenneta mutta täysremppa on tosin satavuotiaalle talovanhukselle aloitettuna. Onneksi tahti on sopivan lepposa kun itse tekee pääosin kaiken niin ei tarvi liian nopealla tahdilla kaikkea valita.. :D

  Näyttää kylppärisuunnitelmat aivan upeilta!! Ja kaappi on kerrassaan täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen siitä kanssa oikeastaan tosi hyvilläni, että kaikkea ei meilläkään mitenkään pystytty remppaamaan heti kättelyssä kuntoon. Maku olisi voinut tässä kolmessakin vuodessa muuttua jonkin verran. Hauska huomata, että ne huoneet, joihin tehtiin pikaremppa ennen muuttoa tai heti sen jälkeen, ovat jo muuttaneet käyttötarkoitustaan tai pistetty kokonaan uusiksi. Pakko siis todeta, että leppoisa tahti on hyvästä - vaikka se kärsivällisyyttä koetteleekin.

   Tsemppiä remppaan! Kyllähän se täysremppa pari pikkuvalintaa vaatii... ;)

   Poista
 10. Mekin saatiin juuri laittaa työhanskat tiskiin keittiöremontin osalta ja nyt sitten alkaisi wc-tila. Kivoja ideoita, erityisesti tuo vanhan hyödyntäminen. Itsekin käytän paljon pinterestiä ideoiden etsimiseen.

  VastaaPoista
 11. Meilläkin on toiveissa aloittaa kylppäriremontti ensi keväänä. Kiva hakea inspiraatiota tällaisista teksteistä. Itsekin tykkään metsästää huonekaluja kirppareilta. Kivan tilavalta näyttää myös tuo suihku ja tuollainen kirkas lasinen suihkuseinä tuo hyvin tilantuntia.

  VastaaPoista