maanantaina, elokuuta 31, 2015

Sadonkorjuujuhlassa

Yhteistyössä GreenCare ja Rajamäen

Meikäläisen puutarhassa ei ole tänä vuonna sadolla eikä sen korjuulla juhlittu. Muutama hassu kurkku ja yksi kesäkurpitsa. That´s it. Sipuleita en ole vielä nostanut, mutta tokkopa niidenkään kanssa merkittäviin mittasuhteisiin päästään. Noh, tämä oli nyt tämmöinen vuosi. Ehkä ensi keväänä paremmalla innolla, onnella ja ajalla. Vastapainoksi omalle puutarhaepäonnelle, pääsin keskiviikkona vierailemaan aivan hurmaavaan Annalan puutarhaan nauttimaan GreenCaren ja Rajamäen yhteisestä sadonkorjuujuhlasta.

Kokoonnuimme paikalle kello puoli viisi, kilistimme tervetuliaismaljat ja rupattelimme hetken mukavia. Sen jälkeen oli aika vaihtaa omat kengät "talon" tarjoamiin kumppareihin ja marssia kasvimaille. Selkävaivoista viime aikoina kärsineenä pelkäsin jo, että mahtaako joutua kitkemispuuhiin, mutta ei sentään ;) Tarkoitus oli hakea Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin suunnitteleman sadonkorjuuillallisen ainekset kasvimaalta ja samalla saimme ihastella ja kierrellä muutenkin Annalan kertakaikkisen hurmaavaa puutarhaa. Piha- ja maisemasuunnittelija Kati Jukarainen ja Kanelia ja Kardemummaa -blogin Maria Kesänen antoivat hyviä vinkkejä mm. siihen, minkälaisia hyötykasveja jokaisen on helppo viljellä, oli sitten kyseessä omakotitalon piha tai pikkuruinen kaupunkiparveke.
Kun menun ainekset oli kerätty kasaan, jakauduimme ryhmiin ja aloitimme ruuanlaittopuuhat. Osa meni keittiön puolelle pilkkomaan, viipaloimaan, keittämään, paistamaan ja mitä lie ja toinen porukka teki kurkku- ja kesäkurpitsarelishejä erilaisia Rajamäen etikoita käyttäen. Ruuanlaittopuuhien ja syömisen ajaksi kamera jäi vähän taka-alalla. En ottanut kokonaiskuvaa edes kasvihuoneesta, jossa ruokailimme. Se oli ehkä yksi ihanimmista ja hyväntuoksuisimmista ruokapaikoista evö! :) Lukemattomat tuoksupelargoniat olivat niin ihania. Note to self: hommaa niitä!

GreenCaren ja Rajamäen ihmiset olivat todella nähneet vaivaa ihanan illan eteen ja Helsinki Food Company loihtinut upean menun, jonka sitten itse saimme valmistaa (ainakin melkein kokonaan ;)). Kotiinviemisiksi saimme vielä kattavan kassillisen erilaisia etikoita, puutarhan poretta ja kasvimaakierroksella sekä ruuanlaittopuuhissa käyttämämme saappaat ja essut. Puhumattakaan kaikista ihanista ruokaideoista ja puutarhavinkeistä. Uskon, että tästä illasta jäi kaikille mukana olleille mukava ja lämminhenkinen fiilis ja illan resepteihin palataan varmasti monessa kotikeittiössä.  Minä tein ainakin sitä ihanaa jälkiruokaa heti seuraavana iltana... :) Kiitos vielä järjestäjille ja kanssabloggaajille. Oli ilo tavata ja tutustua!

Mikäli kiinnostuit hurmaavasta Annalan puutarhasta, siitä löytyy tietoa Hyötykasviyhdistyksen sivuilta. Puutarha on kaikille avoin, idyllinen puistoalue Helsingin Vanhassakaupungissa. Menkäähän ihmeessä tekemään kierros ja fiilistemään upeaa sadonkorjuuaikaa. Se on nimittäin nyt!

Yhteistyössä GreenCare ja Rajamäen
SHARE:

6 kommenttia

 1. Kauniilta ja tuoreelta näyttää. Melkein voi kuvitellä ne ihanat yrtien tuoksut.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana tapahtuma.
  Mä ainakin haluaisin vinkkejä semmosiin hyötykasveihin, jotka on takuuvarmoja. Jos sitten ensi keväänä...

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköistä niin puurathassa kuin lautasella!

  VastaaPoista
 4. Kauniita ja maukkaan näköisiä tarjoiluja!

  VastaaPoista
 5. Kaunista ja herkullista! Omatkaan viljelmykset eivät tänä vuonna ole olleet kovinkaan kummoiset. Tomaatit ovat jälleen kovin hitaita ja pelkään niiden paleltuvan ennen kuin ehtivät kypsyä. Porkkanat ovat myös vielä vähän vaiheessa. Katsotaan miten käy. :)

  VastaaPoista
 6. Hauska kuvasetti illasta. En tiennytkään, että näytän tuolta kukkavatia pidellessäni :D

  VastaaPoista