torstaina, elokuuta 14, 2014

Suuri kurpitsa

Tämä kesä on ollut erikoinen ja poikkeuksellinen (toivottavasti!) siinäkin mielessä, että kadotin kokonaan puutarhainnostukseni. Mikään pihaan liittyvä ei ole jaksanut kiinnostaa. Kaikki alkoi ihan normaalisti ja keväällä laittelin pihaa ja viljelmiä innoissani kuntoon. Sitten tuli se trombi, joka vei paviljongin ja sen mukana taisi hävitä se Intokin. Onneksi viljelykset porhaltavat ilmankin ja mm. tämmöinen hervoton keila oli kasvanut ihan vaivihkaa kesäkurpitsoiden joukossa. Huomasin sen toissapäivänä ja keräsin äkkiä talteen. Tänään siitä tehdään soppaa.

Tomaatteja kypsyy tasaiseen tahtiin ja raakileita on PALJON. Tuo on aika kiva avomaalajike, kun kasvusto pysyy matalana ja tiiviinä pensaana. Se pärjäsi ilman tukea ihan tähän viikkoon asti. Nyt kun tomaatteja alkaa olla niin runsaasti, virittelin ympärille tukikepit ja vähän rautalankaa. Lajikkeen nimeä en valitettavasti muista...
Sipulitkin ovat tänä vuonna isoimpia ever. Todistettavasti pärjään ilman sua Into, mutta olis tosi kiva jos ilmestyisit taas ensi vuonna - pysyvästi!


SHARE:

18 kommenttia

 1. Hehee. Täsmälleen sama ilmiö tapahtui mullakin. Tai no kukkapenkkejä olen jaksanut hoidella, mutta kasvimaa jäi täysin hunnigolle. Hyvä tosiaan, että jotkut lajit pärjäävät ilman hoitoakin. Esim sipuli, tomaatit, yrtit ja valkosipulit. Heh, ensi kesäksi meidän kasvimaan ympärille tulee aita, meidän koirat nimittäin söivät alkukesästä kaiken muun. Onneksi kasvihuoneesta tulee vähän kurkkuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi koiruudet, miten ne nyt sillai ;) Kiva kuulla, että muillakin on samoja fiiliksiä... Ehkä ensi vuonna sitten paremmalla innolla? :)

   Poista
 2. Meilläkin 2 ja 4v olivat innokkaimpia puutarhureita tänä kesänä. Ihan itse kylvivät porkkanat,kun iskä neuvoi. Nyt ovat aivan ihmeissään syödessään isoja porkkanoita,miten ne on voinut kasvaa ihan itsestään ;)

  Kuulostaa juttusi kuin itse olisin kirjoittanut. Nyt ei vaan huvita viljellä. Toivottavasti ens kesänä saisin intoni viljelyyn takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin odotan kovasti, että ensi vuonna mulla on jonkinmoinen kaveri ja auttaja tuolla puutarhahommissa, eikä vaan pelkkä tuholainen ja häirikkö... ;D Sitten voidaan yhdessä ihmetellä, kuinka niistä siemenistä kasvaa kurpitsoita tai porkkanoita.
   Toivotaan että ensi kevät tuo tarvitsemamme innot ja tarmot takaisin :)

   Poista
 3. Oho, onpa komea kurpitsa, melkein (pikku)miehen mittainen!!
  Mun Into meni varmaan sun Inton kanssa sinne jonnekin samaan paikkaan....
  paitsi mun Into oli kadoksissa vaan heinäkuun ylimitoitettujen helteiden ajan. Nyt se on jo palannut, paitsi itse ollaan täällä reissussa, etten vielä viikkoon pääse päästämään Intoa valloilleen pihalla.
  Silloin heinäkuussa sadettajat onneksi pitivät kasvit hengissä, eritoten rikkaruohot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai niin, huomasin, että sulla on tuo robotinesto. Auttaako se jotain? Mulle tulee nykyään ihan älyttömästi roskapostikommentteja, jotain 40-50 päivässä. Kyllä bloggeri plokkaa ne roskikseen, mutta silti ottaa päähän ne!

   Poista
  2. Voihan Into ja Tarmo - ihme epeleitä. Hellekelit eivät ole kyllä niiden jannujen mieleen.

   Joo, kyllä tuo sanavahvistus auttaa - suosittelen. Mullekin alkoi tulla siihen malliin roskapostia, että oli pakko ottaa tuo käyttöön. Nykyään ehkä kerran viikossa sieltä saattaa joku enkunkielinen ihmeviesti luikerrella läpi, mutta muuten se plokkaa ne täysin. Tuntui, että mitä pidempi tauko postausten välillä niin sitä enemmän roskapostia tuli.

   Poista
 4. Pitäisköhän ottaa susta mallia?! Mun tomatit(joita olen hellinyt ja kastellut ja silitellyt jne.)kalpenee sun raakileiden rinnalla...Ehkä mä olen jo tehokasvatellut niitä liikaa;)Kesäkurpitsaa en tänä vuonna muistanut laittaa ollenkaan - nyt kateellisena katselen tuollaisia jöötejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota mallia, ota ota mallia... ;D Joskus tehokasvatus ja liika silittely ei tuota tulosta, vaan selkeä laiminlyönti :) No en tiiä... ehkä se kuitenkin on tuurista tai jostain ihme sattumasta kiinni, tuleeko jöötiä vai ei ;D))

   Poista
 5. Haloo, eiks Into jättäny sulle mitään lappua että tuli meille kesäks? Täällä ne on Uskon kanssa ryypiskelly kuohuvaa ja kaikki mun Killepitsch- varastot pitkin kesää! Tarmoa ei oo näkyny näillä hoodseilla :)

  Juma kun mä oon hauska :))) Mutta hyvältä siellä näyttää ihan ite viljeltynäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi jumankauta - nitsevoo - ei minkäänlaista viestiä jättänyt! Että mun pitää kaikki sen kanssa kestää. No mut ihan oikein sulle, että joi sentään ne Killepitschit... toivottavasti oli hauskaa ;D Näyttäis kyllä olleen... ;)

   Poista
 6. Näyttääpähän herkulliselta tuollainen itse kasvatettu, tuore ruoka. Meillä on vain muutamia parvekekukkia, eikä minun into jaksa oikein riittää niidenkään pitkäjännitteiseen hoitamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on se pitkäjännitteisyys mikä multakin tänä vuonna erityisesti puuttui. Kaiken muun lisäksi ;D Noh, kiva kun jotain itsekasvatettua tuolta pihalta sentään löytyy, vaikka vähän häävit antimet onkin.

   Poista
 7. Tästä tarinasta tuli mieleen, miten lapsena minulla oli mielikuvitusystävä nimeltään Into-serkku. Aina kun ei huvittanut tehdä jotain, etsiskeltiin Into-serkkua. Hyvä, että sun puutarhassa sujui hommat ilman Intoakin.

  VastaaPoista
 8. Voi mahoton minkä kokoinen kurpitsa! Ihan mahtava!

  Jos tulee vastaan se Into, niin vinkkaa sille, että Tyyneläänkin sopis poiketa. Kolmas kesä talon omistajana, eikä vieläkään kasvimaata. Ei edes istutuslaatikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos Into ens keväänä tulee täällä poikkeemaan, sanon sille, että voi kävästä teilläkin. Kunhan tulee nopsaan takaisin ;)

   Poista
 9. Herttinen mikä kurpitsa! :D

  VastaaPoista